HJS jatkoon Region´s Cupissa


HJS selvitti tiensä jatkoon Region´s Cupin 3.kierrokselle voitettuaan Porin Palloilijat (PoPa) vieraskentällä maalein 5-0 (1-0). Vierasjoukkueen maaleista vastasivat kahdesti osunut Juuso Huhtapelto, comebackin tehnyt Aleksi Latvanen, Ossi Lehtonen ja Prince Mokuma täydensivät maalikarkelot osumalla kertaalleen.

Region´s Cupin 3. kierros arvotaan tiistaina 7.5. ja Tampereen Piirin alueelta kilpailussa ovat mukana enää HJS ja Nokian Palloseura. Seuraava kierros tulee olla pelattuna viimeistään sunnuntaina 2.6.

Kokenut Aleksi Latvanen aloitti HJS:n maalikarkelot.
Kuva: Riku Hasari

Valmennus tyytyväinen jatkopaikkaan

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen oli mielissään jatkopaikasta ja ringin laajuudesta kahden pelin viikonloppuna:

– Porin tuliaisina jatkopaikka cupissa, mikä oli reissun tavoite. Peli oli varsin odotetun tyyppinen, eli pallo oli meillä pitkiä aikoja ja PoPa puolusti syvällä omalla alueellaan. Ekalla jaksolla meillä toimi oikean laidan peli hyvin, ja varsinkin erinomaisesti pelanneen Token kautta luotiin toistakymmentä paikkaa. Viimeistelyyn jäi kuitenkin petrattavaa.

Tehottoman avausjakson jälkeen HJS onnistui monipuolistamaan hyökkäyspelaamistaan:

– Toisella jaksolla saatiin myös vasemman laidan peli käyntiin ja hyökkäyspeli oli vauhdikkaampaa. Lukemia kaunisteltiin tasaiseen tahtiin pelin pysyessä hyvin kontrollissa.

Uusia debytantteja ja yksi comeback

HJS:n edustusjoukkueen toiminnan kulmakivi on aktiivinen yhteistyö HJS:n huippuvaiheen ikäluokkien kanssa. Tänään ensimmäiset minuutit edustusjoukkueen mukana kellottivat Samuli Ahvenjärvi, Jaakko Moisio ja Elmeri Supperi. Valmentajan mielestä nuoria pelaajia pitää ajaa edustusjoukkueeseen määrätietoisesti:

– Tänään pelanneista nuorista Tony Naskali pelasi jo talvella Kakkosen Cupia. Uudet pelaajat tulivat vaihdosta mukaan otteluun ja kaikki ottivat hienosti vastaan tarjotun vastuun. Nämä on hyviä opin paikkoja päästä pelaamaan miesten pelejä ja ottamaan tuntumaa edustuksen pelaajista ja pelitavasta.

HJS:n riveissä pelasi cupin ottelussa myös kokenut Aleksi Latvanen, joka on liittynyt kevään korvalla joukkueen vahvuuteen. Kaurialan yleisön suursuosikki tarvitsi vain 6 minuuttia kauden avausmaalin tekemiseen. Hakasen mielestä Allu on edelleen arvokas pelaaja joukkueelle:

– Allulle tärkeitä minuutteja, pikkuhiljaa saa kuntoa eteenpäin. Siellä on hyviä ominaisuuksia, kun saadaan mies parempaan kuntoon.

10.5 . Paikallispeli Janpa – HJS

Seuraava Kolmosen ottelu on Janpa – HJS, joka pelataan Turengin tekonurmella ensi perjantaina kello 19.00. Tarkempaa otteluennakkoa on luvassa loppuviikolle, mutta kautensa kahdella tappiolla aloittanut Janpa ei tule olemaan helppo vastus paikallispelissä. Hakasen kertoo, että joukkueet ovat täynnä toisilleen tuttuja pelaajia:

– Derbyä mietitään tarkemmin ensi viikolla. Paikallispelit on aina erityislaatuisia, kun molemmat tuntee toisensa niin hyvin. Suuria yllätyksiä tuskin nähdään kummallakaan puolella, joten ratkaisevaa on, kumpi onnistuu viemään peliä omilla vahvuuksillaan.

Edellisen kerran HJS ja Janpa iskivät yhteen sarjapeleissä kaudella 2017 ja silloin paikallisottelut keräsivät hienot yleisömäärät

HJS:n maalintekijät

0-1 Aleksi Latvanen 6 min

0-2 Juuso Huhtapelto 47 min

0-3 Ossi Lehtonen 62 min

0-4 Juuso Huhtapelto 67 min

0-5 Prince Mokuma 90 min

HJS:n kokoonpano

Valtteri Lähde (mv)

Tony Naskali

Lauri Hakanen

Samuli Ahvenjärvi

Otto Ojala

Yasiin Mahamed

Toivo Peltoniemi

Timo Viljanen

Lucas Leinonen

Aleksi Latvanen

Juuso Huhtapelto (c)

Vaihdot

Ossi Lehtonen (Lucas Leinonen) 54 min

Prince Mokuma (Aleksi Latvanen) 67 min

Jaakko Moisio (Toivo Peltoniemi) 78 min

Elmeri Supperi (Samuli Ahvenjärvi)  82min

Paavo Ahola (Tony Naskali) 83 min

Ottelun pöytäkirja löytyy:
https://www.palloliitto.fi/otteluseuranta/1211377

Seuraava kotiottelu

HJS kohtaa seuraavassa kotiottelussa TP-T:n lauantaina 18.5. kello 17.00 Meijerin Kentällä

Liput HJS:n otteluihin 5€ (HJS:n jäsenet ja kaikki alle 16-vuotiaat ilmaiseksi)

Kausikortit

HJS:n kausikortti 40,00€

Kausikortti ja lippu kesäteatteriin 59,00€

Kausikortit myynnissä HJS:n kotiotteluissa ja tilaamalla miehet@hjs.fi

HJS:N OTTELUT KALENTERIIN

Tämän linkin kautta saat HJS:n kauden 2019 ottelut ladattua omaan kalenteriisi ja kalenteri sisältää myös linkit kaikkien HJS:n otteluiden live-seurantaan.

https://calendar.google.com/calendar/ical/juniorit.hjs.fi_eh6m9cte8r45rj72oei5umrhjk%40group.calendar.google.com/public/basic.ics


Artikkelikuva: Riku Hasari / Video Hasari