HJS:lle viisi uutta sopimuspelaajaa


HJS on tehnyt kauden 2018 kattavat sopimukset Valtteri Kaarnan (s. -97), Vilppu Leinosen (-97), Prince Mokuman (-99), Giscard Mosameten (-97) ja Santeri Steniuksen (-99) kanssa. Viime kaudella naapuriseura Härmässä pelanneet miehet tuovat entisestään lisää oman seutukunnan osaamista toukokuun sarja-avausta jo kuumeisesti odottavaan Kakkosen ryhmään. Päävalmentaja Lauri Hakanen on mielissään joukkueen uusista sopimuspelaajista.

– Koko viisikko on sellaista vuosikertaa, joka tuo kaivattua väliporrasta joukkueemme ikärakenteeseen sinne 15–16-vuotiaiden ja kolmekymppisten väliin. Valtteri ja Vilppu ovat olleet tällä kaudella mukana alusta asti esiintyen hyvin viikosta toiseen ja ovat sitä kautta paikkansa joukkueessa ansainneet. Härmän luovuttua sarjapaikastaan käsiin jäi muitakin pelureita, jotka halusivat pelipaikan Kakkosessa. Näin kilpailu joukkueen sisällä koveni entisestään ja pelaajia oli mukana jo enemmän kuin meidän oli alun perin tarkoitus kiinnittää. Jouduimme tämän myötä tiputtamaan vanhasta porukasta muutaman pelaajan vielä pois, sillä uudet pojat näyttivät otteillaan kuuluvansa joukkoon. He ovatkin tuoneet paljon lisää virtaa meidän tekemiseemme, Hakanen avaa joukkueen rakentumisen käänteitä.

Kilpailukyky riittää Kakkoseen

Hakanen on erittäin tyytyväinen joukkueensa iskukykyyn uuden haasteen edessä.

– Olemme saaneet koottua tasokkaan ryhmän oman alueemme pelaajista, joka on tärkeä asia pelkästään jo seuran strategian kannalta. Harjoittelu on ollut laadukasta siitäkin huolimatta, että kärsimme kenttäongelmista 2-3 kuukautta, joka pakotti vähän karsimaan ja soveltamaan tapahtumia alkuvuodesta.

– Yhtään vapaamatkustajaa ei ole mukana eikä tällä tasolla sellaisiin enää ole varaakaan. Siksi pelaajien pitää näyttää harjoituksesta ja pelistä toiseen ansaitsevansa paikkansa kentällä. Kilpailutilanne on kova, sillä jokaiselle pelipaikalle on tarjolla vähintään kaksi laadukasta pelaajaa. Penkillekin on täten tarpeeksi laatua, joka tuo meille keinon kääntää matseja ja paikata loukkaantumisia. Kun lisätään vielä mahdolliset Tampereelta tulevat avut, jotka tuovat oman mausteensa pelipaikkakilpailuun oikeastaan jokaiselle sektorille aina tilanteesta riippuen niin tilanne näyttää oikein hyvältä. Kaikki ovat päässeet näyttämään osaamistaan ja olleet samalla viivalla pelipaikkojen suhteen, ja nyt on aika laittaa permanentti kasaan, kun sarja käynnistyy, Hakanen summaa joukkueessa vallitsevaa kilpailutilannetta.

Hakanen korostaa myös Janakkalan Pallon kanssa tehdyn farmisopimuksen tärkeyttä.

– Yhteistyö alaspäin on ehdottoman tärkeää, jotta huumori säilyy pelaajilla koko kesän, kun peliaikaa on tarjolla. Se takaa myös sen, että JanPa saa apuja meiltä, kun sitä tarvitsevat.

B-juniorit tehneet vaikutuksen

HJS:llä on tällä hetkellä kasassa 16 (14 kenttäpelaaja + 2 maalivahtia) pelaajasopimusta tulevalle kaudelle. Harjoitusryhmässä on ollut kiinteästi noin 25 pelaajaa läpi kauden, kun organisaation B-juniorit ovat tehneet hanakasti tulemistaan edustusjoukkueeseen. Hakanen jakaakin kehuja nuoriso-osastolle.

– Lauri Kesti otti isoja askelia eteenpäin talven mittaan ja on kasvanut hiljalleen poikapelaajasta mieheksi miesten peleihin. Parantamisen varaa tietysti on ja välillä Latea vähän tönitään sivuun fyysisempien pelaajien osalta, mutta kun hän pääsee käyttämään omia vahvuuksiaan pallollisena niin vastustajat ovat helisemässä. Lauri kamppailee avauspaikasta ja onko paikka sitten puolustus- vai keskikenttälinjassa niin se vaihtelee kesän mittaan.

– Lasse Kivinen on pelannut talvella topparina muutaman kerran isommat minuutit ja on esittänyt erittäin lupaavia otteita. Meillä on omasta takaa kova topparikaksikko, mutta Lasse on osoittanut ettemme ole ulkopuolisen avun varassa jos toppariosastolla tapahtuu esimerkiksi loukkaantumisia. Maalivahti Valtteri Lähde harjoitteli jo hiukan viime kauden aikana meidän mukana, mutta on tällä kaudella ollut mukana koko ajan. Hän on jämäköitynyt ja miehistynyt talven aikana eikä enää ole vain käymässä treeneissä, vaan on siellä näyttääkseen osaamistaan.

– Ossi Lehtonen ja Joona Miekka ovat kymppipaikan tai laituriosaston taskuraketteja, joilla on ollut rikkonainen talvi loukkaantumisten suhteen. Molemmat ovat nopeita ja teknisiä pelaajia, jotka tuovat erilaista vauhtia ja juonikkuutta pelaamiseen kuin vanhempi kaarti. Pojista näkee, että he ovat saaneet vuosia hyvää harjoittelua.

Hakasta ei kylmää laittaa alle täysi-ikäisiä pelaajia kentälle jos tilanne sen vaatii.

– Ei minulla ole mitään ongelmaa laittaa kentälle pelaajaa oli hän miten nuori tahansa. Pelipaikkoja ei jaeta sen mukaan onko pelaaja 15- vai 37-vuotias, vaan siten, että näyttää olevansa paras vaihtoehto, kun pelipäivä koittaa.

Prince Mokuma (kuvassa) ansaitsi pelaajasopimuksen vahvojen näyttöjensä ansiosta. Kuva: Riku Hasari.