HJS:n kausi päättyi suureen pettymykseen


Toiveikkaana kohti kauden päätöskierrosta lähtenyt HJS koki suuren pettymyksen, kun se ei kyennyt uusimaan Kakkosen sarjapaikkaansa ottelussa FC Jazzia vastaan porilaisten ollessa parempia maalein 0-2 (0-1). Kun FC Kiffen voitti omassa ottelussaan BK-46:n maalein 3-2 tarkoittaa päivän tulokset sitä, että HJS palaa takaisin Kolmoseen yhden Kakkosessa vietetyn kauden jälkeen.

Tulos sai keskikentän keskellä koko kauden isoja minuutteja pelanneen Valtteri Kaarnan mielen matalaksi.

– Todella pettynyt olo. Ei ole sanoja oikeastaan.

Myös toinen keskikenttäpelaaja, valitettavan rikkonaisen kauden loukkaantumisista johtuen pelannut, Otto Ojala oli vähäsanaisella tuulella ottelun jälkeen.

– Aika tyhjä on pää ja todella pettynyt olo tällä hetkellä. Olemme tehneet kovaa duunia kauden mittaan ja kun lopputulos on tämä niin harmittaa niin perkeleesti.

– Tällaista jalkapallo välillä on, että tulee hyviä hetkiä ja sitten vähän niitä huonompia, mikä tekee tästä toisaalta hienon lajin. Harmittaa vain ihan älyttömästi, että tulos oli tänään tämä, Ojala toteaa.

Ottelun ensimmäinen jakso oli lieväkseltään HJS:n hallintaa. Maalipaikoilla HJS ei juhlinut, sillä hienolla ennakkoluulottomuudella jälleen pelanneen Lauri Kestin laukaus aivan ottelun alussa jäi kotijoukkueen ainoaksi vaaralliseksi maalipaikaksi.

– Olimme alkuun huolimattomia monessakin asiassa. Meillä oli hyviä saumoja jälleen ottaa johto ja tehdä pelistä itsellemme helpompaa, mutta emme tarttuneet niihin ensimmäisiin saumoihin. Sen jälkeen juoni vähän karkasi ja pallot kimpoilivat. En tiedä, olimmeko hermostuneita vai mistä se johtui, mutta fakta on se, ettemme olleet tänään riittävän hyviä mitä ottelun voittamiseen olisi vaadittu, päävalmentaja Lauri Hakanen summaa.

HJS piti vierailijat kaukana maalistaan jakson loppupuoliskolle asti, kunnes Toni Pyyranta iski pallon viidestä metristä etukulmaan Samuli Virtasen erinomaisesta esityöstä. Maali oli kylmä rätti vasten hämeenlinnalaisten kasvoja ja oli kuin déjà-vu niin monesta aikaisemmastakin ottelusta. Peli on kontrollissa, mutta silti vastustaja iskee ensimmäisen maalin.

– Kyllä tuska vähän kasvoi maalin myötä. Senkin jälkeen meillä oli saumoja kiivetä peliin mukaan, mutta ei se puristaminen helpommaksi muutu, kun joudumme puskemaan takaa-ajoasemassa, Hakanen muistuttaa.

Taistelu ei tuottanut maaleja

HJS jahtasi toisella jaksolla tiukasti maaleja, mutta yhä lisääntyneestä pallonhallinnasta huolimatta murtautuminen oli vaikeaa ja vaaralliset maalipaikat jäivät vähiin.

Aleksi Latvanen spurttasi pallon kanssa jakson alussa vahvasti puolesta kentästä aina rangaistusalueen rajalle asti, mutta hänen laukauksensa painui hiukan takatolpan ohi.

Paras paikka maalintekoon avautui ottelun 68:lla minuutilla, kun Jere Suomalaisen vedon maaliviivan tietämiltä torjui Jazz-puolustaja.

Minuuttia myöhemmin Prince Mokuma ja Suomalainen juonivat vetopaikan Eetu Tapanaiselle, mutta hänen laukauksensa suuntautui Jazz-maalivahti Rasmus Östlingin syliin.

Viimeinen naula hämeenlinnalaisten arkkuun tuli 80:llä minuutilla, kun Joonas Meura laukoi porilaisten toisen maalin rangaistuspotkusta.

– Välillä pelasimme ihan hyvin ja paikkoja oli maaleihin, mutta peli meni sitten vaihteeksi taas näin. Ehkä meidän olisi pitänyt olla pallon kanssa huolellisempia. Emme tehneet maalia ja sitten peli vähän taittui siihen, kun kaveri sai rankkarin. Yritys oli kova joka jätkällä, Kaarna kertoo mietteliäänä.

– Pelit ovat olleet ailahtelevia koko kauden. Välillä olemme pelanneet todella hyvin ja tänään sattui mielestäni huono matsi. Vaikea sanoa oliko se sitten jännitystä vai mikä oli syynä, Ojala puolestaan pohtii.

Tuloksellisesti huono alkukausi asetti HJS:n kovan paikkaan jo kesällä. Juhannukseen mennessä kerättyihin kolmeen pisteeseen tuli loppukauden aikana 19 lisää. Hakanen nostaa esiin joukkueensa kehittymisen.

– Kasvoimme senttejä kesän aikana. Miehistyimme ja aloimme pärjätä tässä sarjassa. Sen näytti moni pelaaja, kun alkukauden tärinä ja helpot virheet vähentyivät dramaattisesti. Jätimme itsellemme aika kovan loppukirin otettavaksi, mutta se oli kesällä tiedossa, että kiri on aloitettava aikaisin ja vireen on pakko kantaa jos haluamme sarjapaikkamme uusia. Se toi meidät näin lähelle ja harmittaa seuran ja pelaajien puolesta hemmetin paljon, ettei tämä tarina päättynyt onnellisesti sarjapaikan suhteen.

“Tämä on huikea joukkue”

Koko HJS:n pelaajisto on kauden aikana kehunut joukkueessa vallinnutta yhteishenkeä heikkojenkin hetkien aikana. Joukkueen nestoriosastoon kuulunut Ojala nautti pelaamisesta tämän kauden joukkueessa täysin mitoin.

– Tämä on huikea joukkue. Kun joukkueessa pelasi pääosin oman kylän poikia niin oli mukava katsoa vähän kokeneempana pelaajana meininkiä koko kauden.

Myös Kaarna kehuu joukkuettaan estottomasti.

– Hyvähenkinen jengi, jossa tykkäsin pelata tosi paljon. Kaikki ovat upeita jätkiä ja haluavat tehdä tätä hommaa tosissaan. Joka jätkä on yrittänyt koko ajan ja antanut kaikkensa. Emme luovuttaneet missään vaiheessa. Kaikilla oli usko, että ansaitsemme sarjapaikan, mutta nyt pääsi käymään näin.

Myös päävalmentaja Hakanen on ylpeä joukkueestaan.

– Joukkue on ollut erittäin sitoutunut ja tietyllä tavalla se on tärkein juttu, että joukkue on halukas tekemään töitä, koska se on se, millä tulosta on myöhemmin tehtävissä. Vahvuutemme on alusta asti ollut yhteinen henki, joka on kantanut meitä vaikeina hetkinä, kun olemme kulkeneet kuraojasta toiseen ja nousseet joka kerta ylös uudestaan. Jokainen jätkä voi olla ylpeä siitä, miten olemme kasvaneet joukkueena.

– Meillä oli paljon pelaajia, jotka ovat olleet mukana Nelosesta lähtien ja jotka ovat olleet halukkaita tekemään töitä. Sellaisia pelaajia haluamme jatkossakin ja sitä kautta lähdemme uuteen nousuun, Hakanen sanoo.

Vaikka sarjapaikka on ensi kaudella Kolmosessa, ei toiminnan taso tule muuttumaan.

– Sarjataso ei määritä toimintaamme millään tavalla. Tulemme valmistautumaan sarjaan kuin valmistautuisimme Kakkoseen. Vaatimustasosta ja arjesta emme anna yhtään löysää, sillä se on ainoa keino valmistaa seuraa siihen, että olemme ensi kerralla valmiita Kakkoseen, Hakanen päättää.

 

Kokoonpano:

Ville Kalervo

Vilppu Leinonen

Markus Joenmäki

Paavo Ahola

Eppu Kallio

Jere Suomalainen

Prince Mokuma <—> Otto Ojala 71’

Valtteri Kaarna

Lauri Kesti

Aleksi Latvanen <—> Eetu Tapanainen 57’

Santeri Stenius <—> Juuso Huhtapelto 85’

 

Kuva: Valtteri Kaarnan ja muun HJS:n taistelu ei tuonut sarjapaikkaa Kakkosesta ensi kaudeksi. Kuva: Riku Hasari