HJS:n Regions’ Cup päättyi rangaistuspotkukilpailussa   


Voitosta voittoon Tampereen piriin Kolmosessa porskutellut HJS joutui pettymään Regions’ Cupin neljännen kierroksen ottelussa, kun vaasalainen Sundom Idrottsförening vei jatkopaikan hämeenlinnalaisten harmiksi lopulta rangaistuspotkukilpailun jälkeen. Varsinainen peliaika päättyi tasan 1-1 (0-1), jonka jälkeen siirryttiin suoraan rangaistuspotkuihin.  

HJS:n neljä ensimmäistä laukojaa, Timo VIljanenOssi LehtonenSanteri Stenius (kuvassa) ja Cisgard Mosamete, onnistuivat omissa yrityksissään ja kun HJS-maalivahti Valtteri Lähde torjui Christian Ingon rankkarin, oli Prince Mokumalla mahdollisuus sinetöidä HJS:n jatkopaikka viidentenä laukojana, mutta epäonnekseen hän laukoi pallon yli SIF-maalin. Kun vielä Valtteri Kaarna ja Santeri Korpelakin epäonnistuivat omissa laukauksissaan jatkopareissa nappasi SIF viidennen kierroksen paikan itselleen.  

– Pilkut ovat aina jännä paikka, jossa mitataan sitä, että pystyykö pelaaja pistämään täyden fokuksen suoritukseen. Välillä ne onnistuvat ja välillä epäonnistuvat. Saimme siitä taas hyvää oppia omasta pääkopasta jatkoa varten, mietti tällä kertaa 90 minuuttia kentällä uurastanut päävalmentaja Lauri Hakanen 

HJS oli ensimmäisellä jaksolla vaikeuksissa aktiivisesti pelannutta vaasalaisjoukkuetta vastaan. Pelinavaaminen oli vaikeaa, syöttöketjut lyhyitä eikä maalipaikoille ollut asiaa. SIF saikin ansaitun johtomaalinsa 22. minuutilla, kun Kevin Storfors laukoi pallon maaliin komealla saksipotkulla pitkästä rajaheitosta. SIF oli siirtyä ensimmäisen jakson lopulla vielä 2-0 johtoon, mutta Michael Johnson Banner juniorin kova laukaus kulman jälkitilanteesta pysähtyi HJS-maalin ylärimaan. 

HJS:lla oli allaan tärkeä kärkikamppailu Nokialla perjantaina, joten valmistautumisaika sunnuntain otteluun jäi varsin lyhyeksi.  

– Vastustaja oli pelannut viimeksi tiistaina, ja he olivat alussa tuoreimmin jaloin liikenteessä ja pystyivät varsinkin ensimmäisellä jaksolla häiritsemään meidän pelinavaamistamme, jossa ei ollut niin hyvää rytmiä, Hakanen kertoi.  

HJS vaihtoi perjantaisesta avauskokoonpanostaan peräti seitsemän pelaajaa.  

– Saimme sitä kautta virtaa lisää. Kaikki nostivat kätensä ylös ja olivat valmiita kilpailemaan, vaikka perjantaina osa painoikin isot minuutit. Se kertoo, että jätkät ovat isolla sydämellä touhussa mukana ja kaikki haluavat lyödä itsensä likoon ja päästä kentälle, vaikka kropassa tuntuisikin vähän raskaalta. Ja siltä se näyttikin, tänään oli miehekästä tekemistä jokaiselta ja olen ylpeä siitä, miten jätkät pistivät itsensä likoon fyysisessä ottelussa, Hakanen kiitteli.  

HJS pelasi toisella jaksolla selvästi paremmin kuin ensimmäisellä saaden enemmän kiinni omasta pelirytmistään. Tästä esimerkkinä kävi HJS:n tasoitukseen johtanutta rangaistuslaukausta edeltänyt pitkän pitkä syöttöketju, jonka päätteeksi Banner junior kaatoi vetopaikkaan päässeen Mosameten. Rangaistuspotkun laukoi varmasti sisään Stenius ottelun 67. minuutilla. HJS loi jakson aikana vielä pari muutakin maalipaikkaa, mutta viimeistely jäi tällä kertaa uupumaan.  

HJS eteni Regions’ Cupissa lopulta siis neljännelle kierrokselle asti.  

– Mielenkiintoinen cup-matka kaiken kaikkiaan. Talvella ja keväällä vastustajat olivat selvästi kevyempiä ja ne ottelut menivät enemmän oman pelin hiomiseen. Ne olivat toki kilpailullisia pelejä, joihin valmistauduimme sillä tavalla kuin niihin kuuluikin. Olemme saaneet peleistä paljon irti, päässeet kierrättämään pelaajia ja jätkät ovat lähteneet sisukkaasti pelaamaan näitäkin pelejä. Se mitä tästä kilpailusta haimme niin saimme irti aivan varmasti, Hakanen päätti.  

 

HJS palaa sarjaotteluidensa pariin torstaina 4.7. kello 18.30. Kaurialassa pelattavaan otteluun asettuu vastaan AC Estudiantes Tampereelta. Tervetuloa!  

 

Kokoonpano SIF-ottelussa:

Valtteri Lähde  

Lasse Kivinen  

Lauri Hakanen  

Paavo Ahola  

Vilppu Leinonen <–> 53´ 

Valtteri Kaarna  

Otto Ojala <–> Prince Mokuma 57´ 

Toivo Peltoniemi <–> Cisgard Mosamete 53´ 

Eetu Tapanainen <–> Santeri Korpela 84´ 

Jukka-Pekka Tuomenoja <–> Santeri Stenius 57´ 

Ossi Lehtonen  

 

Artikkelikuva: Riku Hasari