Huolimaton HJS nöyrtyi tappioon


HJS ei kyennyt toistamaan puolitoista viikkoa sitten tekemäänsä temppua ja voittamaan Grankulla IFK:ta. Kliinisesti viimeistellyt GrIFK oli parempi lukemin 0-2 (0-1).

– Vähän sellainen meidän keskikastin peli taas. Emme päässeet missään vaiheessa sille tasolle, millä osaamme pelata. Kaveri rokotti omista paikoistaan ja me emme tehneet omistamme. Aika normaali peli tälle kaudelle, joukkueen toppari Markus Joenmäki manaa.

Hyvin aaltoilevia esityksiä kauden mittaan tarjonnut kotijoukkue oli keskiviikon ottelussa lähempänä aallon pohjaa kuin harjannetta

– Meillä oli muutama hyvä peli putkeen, mutta tänään palasimme alkukauden tasolle. Jokin siinä mättää, että perustekeminen on välillä huolimatonta ja heikompaa kuin mihin pystyisimme. En osaa sanoa, mikä osa tämänpäiväisestä oli jännitystä tai ylilatautumista, mutta emme olleet ihan satalasissa niin sanotusti, Joenmäki pohtii suoritustason heilahteluja.

Hyvään puolustuspeliin viime aikoina nojannut HJS ei ollut päävalmentaja Lauri Hakasen mukaan parhaimmillaan omassa päässä.

– Vastustaja pystyi pelaamaan muotomme sisään vaara-alueelle liian monta palloa ja pääsi hyville sektoreille boksiin.

– Puolustaminen on koko joukkueen hommaa ja kun vastassa on laadukas joukkue niin on kommunikoitava, tehtävä nöyrästi duunia ja liikuttava tarvittavat metrit leveys-syvyyssuunnassa, jotta muodon sisään ei pääse niin helposti kuin vastustaja tänään pääsi, Hakanen kertoo.

Kaiken kaikkiaan tasaisessa ottelussa nähtiin vähän vaarallisia maalintekopaikkoja. Varsinkin ottelun avausjaksolla molempien joukkueiden maalivahdit eivät joutuneet liiemmälti venymään.

Ottelun toisella minuutilla Santeri Stenius ja Lauri Kesti aiheuttivat ongelmia GrIFK-puolustukselle, mutta Kestin tökkäys ei kierinyt maaliin.

17:llä minuutilla HJS oli lähellä maalintekoa, kun Jere Suomalainen laukoi pallon ylärimaan. Jatkopallossa oli ensimmäisenä Eppu Kallio, mutta hänen hyppypuskunsa suuntautui niukasti ohi maalin.

Vierailijat olivat lähellä maalintekoa, kun Samuel Langhoff murtautui vasemmalta laidalta vaarallisesti HJS-boksiin. Langhoff syötti Jonas Britschgille, joka laukoi pallon pilkun tietämiltä avopaikasta kuitenkin yli.

HJS sai kylmää vettä niskaansa ottelun 43:lla minuutilla. GrIFK hyökkäsi jälleen vasemman kautta, josta Daniel Langhoff leikkasi pallon kanssa keskelle ja ampui pallon takanurkkaan ohi HJS-maalivahti Ville Kalervon.

Toinen jakso noudatti ensimmäisen kaavaa

Huippuvaarallisilla paikoilla ei juhlittu toisellakaan jaksolla. HJS kiusoitteli maalinteolla pariin otteeseen kulmapotkuista, mutta niin Paavo Aholan kuin Santeri Haaralan yrityksen jäivät vaille vapauttavaa maalia.

Suomalainen pääsi hyvään paikkaan 75:n minuutin kohdalla Haaralan ja Steniuksen esityöstä, mutta Suomalaisen oikean jalan laukaus painui etutolpan ohi.

Viisi minuuttia myöhemmin Eetu Tapanainen järjesti boksiin vetopaikan Haaralalle, mutta GrIFK-maalivahti Kimi Lindeman torjui alakulmaan suuntaununeen laukauksen.

HJS:n kiri tyssäsi lopulta 89:llä minuutilla, kun Petteri Meyer pääsi laukomaan vapaasti kuudentoista rajalta. Lopulta Daniel Langhoff oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja toimitti Kalervon torjunnasta kimmonneen pallon varmasti kotijoukkueen maaliin.

HJS oli ottelussa huolimaton omassa pallollisessa tekemisessään. Ratkaisevat syötöt karkasivat joko liian pitkiksi tai jäivät omien pelaajien kantapäihin.

– Pallollinen toiminta ei ollut tarpeeksi määrätietoista. Se on ihan selkeä kehityskohde meillä edelleen. Vaikea sanoa, että oliko meillä tarpeeksi kirkas ajatus pallolliseen peliin vai jäikö tänään siitä kiinni, että luotimme homman hoituvan, kun se hoitui viimeksikin. Niin se ei mene, vaan jokainen matsi alkaa aina alusta ja hommat pitää tehdä uudestaan, Hakanen miettii.

Joenmäen mukaan keskiviikkoinen ottelu erosi selvästi voittoisasta GrIFK-ottelusta.

– Pystyimme edellisessä pelissä pitämään palloa ja pelaamaan omaa peliä. Tänään pallonhallintamme oli laadukasta hyvin pieniä jaksoja. Sitä kautta homma menee vähän arpomiseksi ja silloin pitäisi tehdä paikoista väkisin maalit ja tapella pisteet kotiin, Joenmäki sanoo.

Myös Hakanen näki otteluissa eroavaisuuksia.

– GrIFK oli tiedostanut, missä he olivat jäljessä. He ottivat tiloja pois meidän hyökkäyksiltä paremmin eivätkä hyökänneet yhtä yltiöpäisesti. Tiedostimme, että tänään tulee erilainen peli, mutta kehitettävää on edelleen siinä, että saamme liikutettua paremmin syvällä makaavaa puolustusta, Hakanen toteaa.

HJS:lla riittää panosta kaikissa jäljellä olevissa otteluissa. Sunnuntaina vuorossa on erittäin mielenkiintoinen ottelu, kun Kaurialaan saapuu vastustajaksi sarjassa viimeisenä oleva BK-46 Karjaalta. Ottelu alkaa kello 17.00. Tervetuloa!

 

Kokoonpano:

Ville Kalervo

Vilppu Leinonen

Markus Joenmäki

Paavo Ahola

Eppu Kallio

Jere Suomalainen

Valtteri Kaarna

Prince Mokuma

Lauri Kesti <—> Aleksi Latvanen 88’

Santeri Stenius <—> Eetu Tapanainen 75’

Santeri Haarala

 

Kuva: Markus Joenmäki ei ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen. Kuva: Riku Hasari.