Hyvää kannatti odottaa – HJS:lle ensimmäinen kotivoitto murskalukemin


Kaunis ja aurinkoinen kesäilta, katsomossa 587 jalkapallon ystävää, kotijoukkueen dominoiva ja tehokas peli…. Näistä elementeistä oli tiistai-illan HJS – KäPa -peli tehty. Hämeenlinnan jalkapalloseuran miesten edustusjoukkue on tuskaillut maalinteon kanssa, mutta tänään ketsuppipullo avautui niin, että pelipaidallekin taisi roiskua hieman punaista. Kakkosen jumbosijaa toistaiseksi pitävä HJS voitti Käpylan Pallon murskaavasti 4-0 (2-0).

HJS lähti otteluun laittamalla kärkeen reilusti voimaa, kun Santeri Stenius sekä kokenut Aleksi Latvanen istutetiiin avauskokoonpanon hyökkääjiksi. Kotijoukkue otti ottelun ohjat käsiinsä jo pelin alussa ja varsinkin oikealla laidalla pelannut Giscard ”Sisu” Mosamete loi nousuillaan useita vaaratilanteita KäPan päätyyn. Kotijoukkue pääsi juhlimaan ensimmäisen kerran, kun Latvasen oivallinen pitkä syöttö tavoitti hyvää vauhtia pinkonen Sisun oikeassa laidassa. Sisun ennakkoluuloton nousu ja tarkka syöttö petasivat paikan Santeri Steniukselle. Nuoren miehen oivallinen ”mäyrä” lipui maalin alanurkkaan ja taululle ilmestyivät ansaitut 1-0 -lukemat. Maalin jälkeen HJS lisäsi vettä kiukaalle. Parhaaseen tekopaikkaan pääsi Aleksi Latvanen, kun maalintekijä Stenius petasi todella näyttävästi paikan taustalta nousseelle Latvaselle. Allun tykki osui ylärimaan, josta pallo putosi maaliviivalle kovalla voimalla kimmoten siitä takaisin peliin. Tuossa tilanteessa olisi kaivattu MM-kisoista tuttua VAR-tuomarointia, sen verran lähellä maalia pallo kävi. Ensimmäisellä jaksolla KäPa pääsi kahdesti vaaralliseen tekopaikkaan, kun HJS ei pelannut alakerrassa tarpeeksi nöyrästi ja KäPa pääsi riistämään pallon ja iskemään vastaan. HJS:n maalia vartioinut Ilveksen lainamies, Johannes Luukkanen, pelasti syntyneet tilanteet varmoilla otteilla. Ensimmäisen jakson loppupuolella kotijoukkue sai vapaapotkun noin 21,5 metristä ja vaparia asettui ampumaan viime kauden maalikuningas, topparin paikalla pelaava Markus Joenmäki. Maran ratkaisu oli maaginen, pallo sinkoutui valtavalla voimalla maalin oikeaan kulmaukseen ja Kaurialan kenttämestarin kertoman mukaan maalista tehtyä videota viedään juuri Moskovaan CR7-tiimin tutkittavaksi. Lammasmakkaralle mentiin HJS:n kahden maalin johdossa.

Toisella jaksolla HJS sai unelma-alun. Santeri Stenius näytti, mitä tarkoittaa voima reisissä ja taklasi ensin tieltään KäPa-puolustajan ja malttoi vielä tämän jälkeen syöttää millintarkan esityön hyökkääjäkaveri Latvaselle. Allu nautiskeli 3-0 -osuman tyhjään rysään ja tuo taisi olla Latvasen yksi uran helpoimmista maaleista. Samalla hetkellä Kaurialassa kuultiin iso rusahdus, kun vierasjoukkueen selkäranka katkesi keskeltä kolmeen osaan. Osuman jälkeen HJS:n vahva syöttöpeli sekosi hieman ja vierasjoukkue sai otteen pelistä. Tuota KäPa-hallintaa ei kuitenkaan kauaa kestänyt ja viimeisen niitin helsinkiläisten rysään iski valkopaitojen Joenmäki 65. minuutilla. Mies asettui jälleen ampumaan kotijoukkueen vapaapotkua ja tulos oli sama kuin ensimmäisellä jaksolla. KäPa-maalivahti oli voimaton ja miehen käsien kautta pallo kimposi maalin vasempaan alakulmaan. Ottelun lopussa HJS petasi vielä hyviä maalipaikkoja. Kahdesti maalintekoa pääsi yrittämään 16-vuotiaiden maajoukkuemies, Lauri Kesti, joka ei kuitenkaan kyennyt tällä kertaa lisämään johtoa. Loppuvihellyksen soidessa ja yleisön kannustaessa seisaaltaan nähtiin iloisia ja helpottuneita HJS-kasvoja. Tätä voittoa odotettiin pitkään ja on varmaa, että tällä peliesityksellä pistetili karttuu jatkossakin.

Ottelun tähtiraati valitsi ”Man of the match” -pelaajan ja valinta osui ansaitusti Santeri Steniukseen. Mies oli pelin jälkeen vaatimaton oma itsensä ja painotti voiton avaimena myös kotijoukkueen sitkeää puolustuspeliä.

-Tänään haimme nollapeliä omiin ja sen myös saimme. Tietysti neljä tehtyä maalia lämmittää mieltä kovasti, mutta voiton avaimet lähtivät puolustuksen kautta. Meidän pitää jatkaa samalla tyylillä.

Miestä ei nähty alkukaudella avauksessa, mutta viime aikoina vastuuta on tullut.

-Pelasin alkukaudellaJanPan riveissä Kolmosta. Sitten tuli kutsu HJS-paitaan ja nyt olen pelannut kolme viimeisintä peliä avauksessa.

Stenius antoi kiitosta hyökkääjäkaveri Latvaselle.

-Allun kanssa on tosi hyvä pelata. Kokenut hyökkääjä pitää ääntä kentällä ja pelaa tarpeeksi lähellä, jolloin pystymme pelaamaan yhteen helposti. Yhteistyömme toimii mainiosti.

HJS-kokoonpano:

11 Kesti Lauri
12 Leinonen Vilppu -> Toivo Peltoniemi
13 Joenmäki Markus
15 Hakanen Lauri
2 Mosamete Giscard
20 Latvanen Aleksi -> Eetu Tapanainen
24 Huhtala Roope
25 Stenius Santeri -> Juuso Huhapelto
31 Luukkanen Johannes
4 Kallio Eppu
6 Kaarna Valtteri

 

Alla Twitter-tilimme materiaalia. Junioreiden kannattaa ottaa mallia Maran loistavista vapareista.