HJS kaatoi Janpan vieraskentällä


Hämeenlinnan Jalkapalloseura otti ensimmäisen kiinnityksen Kanta-Hämeen herruuteen lyömällä Janakkalan Pallon 4-1 (2-0) vierasottelussa Turengin laadukkaalla tekonurmella. HJS:n tehomiehenä ottelussa hääri hattutempun tehnyt Juuso Huhtapelto, joka on tehnyt tämän kauden seitsemässä virallisessa ottelussa jo mukavat 11 maalia. Myös vierasjoukkueen kokeneeseen kaartiin kuuluva Eppu Kallio sai tililleen yhden maalin. Kotijoukkueen 3-1 kavennusmaalista vastasi kokenut Ilkka Turunen.

Kauden toinen paikallispeli pelataan Kaurialassa perjantaina 2.8. kello 19.00

Juuso Huhtapelto kuritti Janpaa tekemällä hattutempun paikallisottelussa!
Kuva: Riku Hasari

Valmentaja Lauri Hakasen mietteet ottelusta

HJS:n käskyttäjä Lauri Hakanen oli luonnollisesti mielissään paikallispelin voitosta ja antoi tunnustusta myös vastustajan pelaamiselle:

– Pelin alku oli meille vähän hankala. JanPa pelasi erittäin suoraviivaisesti ja avasi palloja syvälle. Vartin verran me ihmeteltiin, miten kontrolloidaan ne tilanteet ja uhka, jonka JanPa pystyi tällä tavalla tuottamaan. Sen jälkeen alettiin saamaan 1. ja 2. palloista selvästi isompi prosentti itsellemme ja pelin virtaus kääntyi vahvasti meidän hallintaan. Syöttöketjut pitenivät ja painopiste siirtyi JanPan kenttäpuoliskolle jakson loppuajaksi. Hieman hätäilimme omien ratkaisuidemme kanssa ensimmäisellä jaksolla hyökkäysalueella tai yritimme pelata palloja liian kaukaa läpi, mutta kokonaisuutena se oli nousujohteista tekemistä läpi ensimmäisen puoliajan.

– Toiselle jaksolle JanPa tuli vielä väkevästi alkuun ja pyrki saamaan takaa-ajoaan käytiin. Eliminoitiin ne nopeat hyökkäykset kuitenkin yhtä kavennusosumaan johtanutta erikoistilannemaalia lukuun ottamatta hyvin. Vastaavasti oma pelimme sai tauolla myös vähän lisää variaatioita, kun vastasimme JanPan puolustuspelin muutoksiin. Aloimme näin löytämään myös laadukkaampia syöttölinjoja vastustajan muodon sisään 10-alueelle ja hyökkäämään sitä kautta vaarallisemmin viimeisellä kolmanneksella.

– Erityisen iloinen olen hyökkäyspelin onnistumisista. Maaliin ja maalipaikkoihin johtaneissa tilanteissa toteutettiin hienosti harjoiteltuja asioita. Viime pelien tapaan voin toistella, että tällä osa-alueella olemme selvästi kehittyneet ja yhteisten ratkaisumallien kautta tuotamme enemmän laadukkaita maalipaikkoja kuin aiemmin. Tärkeät kolme pistettä mukaan derbystä!

Eppu Kallio avasi maalitilinsä tämän kauden osalta paikallispelissä

 

HJS:n maalintekijät

0-1 Juuso Huhtapelto 20 min rp

0-2 Juuso Huhtapelto 36 min

0-3 Eppu Kallio 50 min

1-4 Juuso Huhtapelto 70 min

HJS:n kokoonpano

Eero Viljanen (mv)

Paavo Ahola (c)

Lasse Kivinen

Giscard Mosamete

Eppu Kallio

Toivo Peltoniemi

Valtteri Kaarna

Prince Mokuma

Ossi Lehtonen

Miika Paussu

Juuso Huhtapelto

Vaihdot

Vilppu Leinonen (Toivo Peltoniemi) 69 min

Timo Viljanen (Eppu Kallio) 77 min

Otto Ojala (Giscard Mosamete) 83 min

Mahamed Yasiin (Prince Mokuma) 83 min

Eetu Tapanainen (Ossi Lehtonen) 83 min

Seuraava kotiottelu

HJS kohtaa seuraavassa kotiottelussa TP-T:n lauantaina 18.5. kello 17.00 Meijerin Kentällä

Liput HJS:n otteluihin 5€ (HJS:n jäsenet ja kaikki alle 16-vuotiaat ilmaiseksi)

Kausikortit

HJS:n kausikortti 40,00€

Kausikortti ja lippu kesäteatteriin 59,00€

Kausikortit myynnissä HJS:n kotiotteluissa ja tilaamalla miehet@hjs.fi

HJS:N OTTELUT KALENTERIIN

Tämän linkin kautta saat HJS:n kauden 2019 ottelut ladattua omaan kalenteriisi ja kalenteri sisältää myös linkit kaikkien HJS:n otteluiden live-seurantaan.

https://calendar.google.com/calendar/ical/juniorit.hjs.fi_eh6m9cte8r45rj72oei5umrhjk%40group.calendar.google.com/public/basic.ics


Kuvat: Riku Hasari & Ari Kedonperä