HJS lähtee katkaisemaan SalPan yhdeksän voiton putkea
Julkaistu: 23.09.2022 19.52

HJS lähtee katkaisemaan SalPan yhdeksän voiton putkea

Hämeenlinnan Jalkapalloseura matkustaa huomenna Saloon runkosarjan toiseksi viimeiseen otteluun. Vastustaja on pahin mahdollinen, sillä kotijoukkue SalPa johtaa Kakkosen B-lohkoa.

SalPa on saanut hankittua itselleen pientä pesäeroa kilpailijoihin sarjan kärkipaikalla heinäkuussa alkaneella peräti yhdeksän ottelun voittoputkellaan. Lohkon kovakuntoisin joukkue on ykkösenä viisi pistettä kakkosena olevan niin ikään hyvään syysvireeseen päässeen FC Honka/Akatemian edellä.

“Huippuvireinen joukkue vastassa, joten voidaan katsoa ihan nöyrästi peliä kohti, ja myös katsoa peiliin parin viime pelin osalta. Tekeminen ei ole ollut sillä tasolla, millä voittoja otetaan. Seitsemän päästettyä maalia ei tyydytä. Olimme sillä osa-alueella pitkän aikaa hyviä, mutta viime aikoina selvästi heikompia. Sitä pitää parantaa”, kertoo HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen.

HJS:n ja SalPan välinen piste-ero on hämeenlinnalaisten tuloksellisesti heikomman vaiheen aikana kasvanut 11 pisteeseen. Hakasen mukaan HJS:n tavoitteena on huomenna palata taas voittojen tielle.

“Ylipäätään ollaan pisteiden perässä. Sarjasijoituksesta on pidetty kiinni parin heikommankin pelin jälkeen. Piste-ero on kaventunut ja jos haluamme loppusarjaan niin huomenna pitää olla myös kotiin tuomisia, jotta ne haaveet pysyvät konkreettisemmin elossa. Omaa tekemistä lähdetään kirkastamaan ja se on huomenna ykkösjuttu.”

HJS on saalistanut viimeisestä neljästä ottelustaan vain kolme pistettä. Joukkue on edelleen sarjassa neljäntenä, mutta takana niskaan hengittää neljä joukkuetta kahden pisteen marginaalissa. Paikka neljän joukkoon ja tuloksellisesti hyvä kauden päätös on edelleen HJS:n tavoitteena.

“Ennen kautta asetettiin tavoitteet ja ne ovat edelleen omissa käsissä. Ehdottomasti on paloa siihen (paikkaan neljän joukossa). Meillä on kaikki mahdollisuudet, mutta pisteitä täytyy alkaa tulemaan ja pelaamisen pitää parantua huomattavasti, jos haluamme saada pisteitä. Meillä on hyvä tilanne, kun kaikki on omissa käsissä”, sanoo HJS:n kapteenistoon kuuluva Miika Kolsi.

Kolsin mielestä huomenna on hieno tilaisuus suunnata laivaa loppukauden osalta oikeaan suuntaan.

“Kiva matsi on tulossa, kun kotijoukkue on hyvässä vireessä. Meillä on kehitettävää tekemisessä, mutta mikäs sen parempi paikka kääntää kelkka kuin sarjakärjen kustannuksella.”

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen heinäkuun alussa tarjosi jalkapalloviihdettä parhaimmillaan. Tiukka ja maalirikas ottelu päättyi HJS:n 3-2-voittoon. Huomisesta Hakanen odottaa yhtä tasaista peliä.

“Se oli tiukka peli ja olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Meillä on omat painopisteet, joilla lähdemme haavoittamaan ja he varmasti pyrkivät pitämään saldonsa vakuuttavana.”

HJS:llä on takanaan hyvä harjoitusviikko, jonka aikana on kohotettu myös taistelutahtoa kauden huipennukseen.

“Hyvät jutut ja periksiantamattomuus, joilla pisteitä otettiin pitää kaivaa takaisin. Sillä on pärjätty ja varsinkin syksyn pelit ratkeavat siihen mitä pystyy itse tuottamaan ja että työskentelee nöyrästi joukkueelle kahteen suuntaan. Kyllä pelaajatkin ovat heränneet”, Hakanen toteaa.

SalPa – HJS lauantaina 24.9. kello 14:00 Salon urheilupuistossa.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30