HJS kausi päättyi tappioon
Julkaistu: 02.10.2022 19.13

HJS kausi päättyi tappioon

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kausi 2022 päättyi eilen 1-4-kotitappioon Ilves/2:sta vastaan. Ottelun lopputulos tietää sitä, että paikka neljän joukossa jäi lopulta kahden pisteen päähän sarjasijoituksen ollessa seitsemäs.

“Heikko alku. Sen jälkeen valtava ryhtiliike kaikilta osin arjessa ja sitä kautta kentällä. Meidän hyvää draivia kesti ne viikot, kun arki pysyi kasassa. Työt, opiskelut ja armeija ovat aiheuttaneet paljon poissaoloja viimeiset viikot ja osittain on harjoiteltu liian pienellä ryhmällä. Yhteinen aika on vähentynyt siitä jo valmiiksi suht vähästä ajasta mitä muutenkin on. Pienestä ryhmästä on paikkailtu pelikieltoja ja loukkaantumisia ja joillain on ollut valtava kuorma eikä joka pelissä olla oltu ihan terävimmillään, mutta se on luonnollista. Yrityksen puutteesta ei ole jäänyt kiinni, vaikka voidaan paria peliä jossitella, joissa henkinen lataus ei ollut voittamiseen tarvittavalla tasolla”, kertasi HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen.

“Toki olisi kiva ollut harjata voittoputki ja soitella sambaa jokaisen pelin jälkeen, mutta isossa kuvassa ollaan saatu varmasti se mikä on ansaittu. Tämä oli kova sarja ja selkä seinää vastaan olleet joukkueet pystyivät pelejä meitä vastaan kääntämään. Semmoista on futis ja se on myös hyvä muistutus siitä, että arki on olennaisin mittari siitä, mitä kentällä tapahtuu.”

Sarjapaikkaansa varmistamaan tullut Ilves oli lauantaisessa ottelussa pelin hallitsija ensimmäiset 35 minuuttia osin myös HJS:n omalla avustuksella. Tamperelaiset käyttivät hallintansa hyväkseen kahdella maalilla, kun Badreddine Bushara iski keltapaidat johtoon 17:n ja 35:n minuutin maaleilla.

Ilveksen toinen maali sytytti myös HJS:ää taistelemaan loppusarjapaikasta. Kaksi minuuttia Busharan toisen maalin jälkeen oli Kalle Kopralla kunnia iskeä tämän kauden viimeinen HJS-maali hyvin pelatun hyökkäyksen päätteeksi. Tauon viettoon lähdettin Kopran maalin myötä vierailijoiden maalin johdossa.

“Oli hermostunut alku ja pientä sekaannusta omassa päässä, vaikka oli riittävä määrä miehiä pallon alla. Sisun loukkaantumisen myötä vaihdettiin kuvioita ja se otti hetken tutustumisaikaa, mutta heti kun kaveri meni 2-0-johtoon niin saimme hommaa raiteille ja pääsimme hyvin pelin päälle”, Hakanen analysoi ensimmäistä puoliaikaa.

Toisen jakson pallonhallinta ei johtanut kaivattuun lopputulokseen

HJS aloitti toisen jakson lähes täydellisellä vartin kestäneellä pallonhallinnalla, jonka aikana peli oli yksinomaan Ilveksen kenttäpuoliskolla. Kovan startin aikana HJS sai pallon kertaalleen myös maaliin asti komealla tavalla erikoistilanteesta, mutta Harry Kossigbo joutui valitettavasti peruuttamaan jo alkaneen tuuletuksensa niukan paitsion vuoksi.

Toisen jakson mainioon pelaamiseen tuli särö 79 minuutilla, kun Ilves käänsi pelin nopeasti HJS:n rangaistusalueelle keskialueella tapahtuneen harhasyötön jälkeen ja Tomas Varhi iski hyvästä paikasta pallon varmasti maalin perukoille.

HJS jatkoi tsemppaamista loppuun asti, mutta lisäajalla Patrick Loa Loa jätti riskillä ylhäällä operoineen puolustuslinjan katsomaan nopean hyökkääjän kantapäitä ja Loa Loa nosti läpiajonsa päätteeksi hallitusti pallon yli Eero Viljasen varmistaen Ilvekselle sarjapaikan Kakkosessa myös ensi kaudeksi.

“Pääsimme rakentelemaan ja luomaan painetta Ilveksen päätyyn, mutta kovin montaa huippupaikkaa se ei tuottanut. Pallonhallintaa ja pelin kontrollia oli kaikista Ilves-kohtaamisista eniten ja sillä osa-alueella oli hyvä steppi. Se kontrolli toi mahdollisuuden päästä peliin mukaan. Ilves iski pari kertaa terävästi pallonmenetyksien jälkeen ja tappoi pelin”, Hakanen totesi.

“En tiedä oliko ihan numeroiden mukainen peli. Ihan hyvää yritystä oli meiltäkin, mutta hävisimme jälleen boksit ja siinä se viimeviikkojen ero on ollut. Aika paljon tarvitsimme paineita ja paikkoja maalin tekemiseen verrattuna siihen kuinka paljon helpommin maaleja meni omiin. Se on näkynyt numeroissa.”

Eiliseen otteluun päättyi yksi merkittävä ajanjakso hämeenlinnalaisessa edustusjalkapalloilussa, kun seitsemän vuotta päävalmentaja toiminut Hakanen oli HJS:n edustusjoukkueen peräsimessä tällä haavaa viimeistä kertaa.

“Hiljaiseksi vetää ja haikeat ovat tuntemukset. Tappio kismittää tuoreeltaan, mutta jos kääntää perspektiiviä siihen, mitä näiden vuosien aikana on saavutettu niin voi olla tyytyväinen. Toimintaa on viety monella osa-alueella uskottavaan suuntaan ja pienistä jutuista on kaivettu joukkueelle kilpailuetua viikosta toiseen. Kaikki mahdolliset tunteet täydellisestä turhautumisesta euforisiin voitonhuumiin on tullut koettua. Ei tätä fiilisskaalaa moni muu työ tarjoa. Tähän on voinut vähän aikaa henkisesti jo valmistautua, mutta toiveissa oli, ettei sen aika olisi ollut vielä, vaan viimeisiä matseja olisi pelattu pidemmälle syksyyn”, Hakanen päätti.

Kokoonpano:

Eero Viljanen

Elmeri Supperi

Miika Kolsi

Giscard Mosamete (Innocent Nshizirungu 28')

Gaaid Abshir Mahamed

Tuomas Lähdesmäki

Harry Kossigbo

Lauri Kesti

Oiva Laaksonen

Eemeli Raittinen

Kalle Kopra (Jonni Thusberg 78')

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30