Atte Koivuniemi jatkaa Tommi Silvennoisen aisaparina myös edustuksessa
Julkaistu: 02.11.2022 10.38

Atte Koivuniemi jatkaa Tommi Silvennoisen aisaparina myös edustuksessa

HJS:n uuden päävalmentajan Tommi Silvennoisen kanssa pitkään samassa valmennustiimissä junioripuolella ollut Atte Koivuniemi jatkaa Silvennoisen valmennustiimissä myös edustuksessa.

Nuoresta 32 vuoden iästä huolimatta Koivuniemellä on takanaan jo 15 vuoden valmennusura.

“17-vuotiaana aloitin 94-syntyneiden haastejoukkueessa parin vuoden ajan ja sitten olin 97-syntyneiden joukkueessa vuoden verran. Näiden jälkeen kävin vetämässä silloin tällöin erinäisten joukkueiden treenejä, kunnes “Silli” houkutteli mukaan silloisten B-junioreiden ryhmään, kun oma pelaaminen ei oikein enää luonnistunut. Siitä sitten innostuin ja olen ollut mukana viisi vuotta, joista kolme viimeisintä A-junioreissa. Meillä on ollut huikea valmennustiimi ja taustajoukot, joiden kanssa on ollut hienoa toimia”, Koivuniemi kertaa valmennusuraansa tähän asti.

Päävalmentaja Silvennoisen tapaan myös Koivuniemi ottaa hyppäyksen juniorimaailmasta aikuisten maailmaan.

“Haaste on tietysti suuri, mutta aikuismaailmassa pelaajilla on iso vastuu omasta kunnosta ja uskon pelillisten asioiden läpikäymisen olevan helpompaa, kun pelaajilla on enemmän kokemusta ja näkemystä pelistä. Huippufiilikset on lähteä mukaan. Joukkueessa on paljon tuttuja pelaajia ja uskon, että olen valmis auttamaan jätkiä tavoitteissaan.”

“Vahvuuksiani ovat pelin näkeminen ja vastustajan analysoiminen. Pystyn reagoimaan nopeasti siihen, jos vastustajalla on heikkouksia tai se muuttaa pelaamistaan jollain tapaa pelin aikana.”

Vuosien yhteistyö päävalmentaja Silvennoisen kanssa saa jatkoa, josta Koivuniemi on innoissaan.

“Sillin kanssa koutsaaminen on ollut todella mukavaa ja antoisaa, ja hän on opettanut minua paljon. Ajattelemme pelistä samalla tapaa ja hänen kanssaan keskusteleminen on sujuvaa. Muodostamme motivoivan ja vaativan valmennuksen, jossa arvot ovat isossa osassa tekemisessä. Tätä kautta saamme sellaisen arjen, jota kilpaurheilu vaatii ja jotta pelaaminen voi kehittyä.”

Silvennoinen kehuu Koivuniemeä ja kertoo, että kaksikko täydentää hyvin toisiaan.

“Atte ymmärtää pelistä todella paljon ja pystyy auttamaan pelin sisällä. Hän tunnistaa miten vastustaja pelaa, ja mitä heikkouksia ja vahvuuksia niillä on olemassa. Hän on ollut mukana monta vuotta ja olemme molemmat kehittyneet sinä aikana. Hän pystyy auttamaan todella hyvin arjessa ja haastamaan taktisessa ajattelussa muita sen suhteen mikä sopii meille tai mikä sopii suhteessa vastustajaan. Luotto Atteen on todella kova”, Silvennoinen toteaa.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30