Kaksi voitonkaipuista joukkuetta kohtaavat toisensa perjantaina

  • Jesse Huhtala. KUVA: Tomi Vesaharju.


HJS jatkaa otteluitaan Kakkosen B-lohkossa perjantaina, kun hämeenlinnalaiset saavat vastaansa Tampereen Pallo-Veikot. Joukkueiden välinen ottelu on tämän kauden ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen sarjassa. TPV ehtii tulla tutuksi HJS:lle loppukauden aikana, sillä jäljellä olevista yhdeksästä ottelusta kolme pelataan juurikin tamperelaisia vastaan.  

HJS ja TPV ovat tänä vuonna kohdanneet toisensa jo kertaalleen Kakkosen cupin ottelussa.  Helmikuun alussa Säästöpankki-areenassa pelatussa ottelussa HJS karkasi 48 minuutissa 4-0-johtoon voittaen ottelun lopulta 4-2. Tuosta ottelusta ei liiemmälti kuitenkaan voi tehdä johtopäätöksiä perjantaita ajatellen. Asian vahvistaa myös HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen 

– Ei kannata kauheasti vetää (johtopäätöksiä), sillä TPV:llä on vaihtunut joukkue melkein kokonaan tuosta kohtaamisesta eikä montaa samaa naamaa siinä ottelussa ollut mukana kuin nyt. Myös olosuhteet olivat erilaiset, olimme pieneen halliin valmiimpia. Puntit ovat siinä mielessä tasoittuneet ja nyt kenttä on isompi emmekä ihan samalla tavalla pysty heitä välttämättä horjuttamaan kuin talvella. Meidän pitää olla taas valmiita muuttamaan omaa pelaamistamme ja ajatustapaamme, Hakanen muistuttaa. 

Kummankin joukkueen edellisestä voitosta on kulunut jo hetki aikaa. HJS:llä voitoton putki on kolmen ottelun mittainen, mutta TPV:llä vielä sitäkin pidempi, sillä tamperelaiset ovat voittaneet tällä kaudella ainoastaan kerran ja tuo voitto on jo avauskierrokselta. Tasapelejä TPV on kerryttänyt voittojenkin edestä, sillä joukkue on päätynyt pistejakoon HJS:n tapaan neljästi. Pisteissä joukkueiden välistä eroa on kolme pistettä perjantain isäntien hyväksi. Vaikka voitot ovat olleet molemmille joukkueille viime aikoina saavuttamattomissa, ei Hakanen näe, että perjantain ottelulla olisi tästä syystä erityistä lisämerkitystä.  

– Voitot ovat olleet toki tiukassa ja meilläkin on ollut paljon tasaisia otteluita, joissa olisi ollut pisteitä enemmän tarjolla. Olemme puhuneet viime aikoina paljon siitä, miten tiukat ottelut käännetään voitoiksi. Oma pelirutiini ja fokus ratkaisuhetkillä ovat oleellisia asioita. Omasta vireestämme olen luottavainen, olemme pelanneet taktisesti hyviä pelejä ja vaatimustaso sekä äänen käyttö kentällä ovat lisääntymään päin. Joukkueen fokus ja ymmärrys pelin vaatimuksista lisääntyy jatkuvasti, Hakanen kertoo. 

Hakasen mielestä TPV:n kausi on sujunut pisteiden valossa tähän asti mollivoittoisemmin kuin kauden alla oli odotettavissa. 

– TPV on erittäin kokenut joukkue ja kun nimilistaa katsoo niin varmasti he itse ja kaikki muutkin ovat arvioineet joukkueen toiseen päähän taulukkoa. Pelissä on ollut nähtävissä voittamiseen tarvittavia aihioita ja TPV on luonut paljon maalipaikkoja, mutta maalinteko on ollut vaikeaa. He ovat joutuneet useimmissa peleissä takaa-ajajiksi, jolloin pisteiden ottaminen on vaikeaa, Hakanen toteaa. 

–  Korostan meidän osalta ymmärrystä siitä, miten hyvällä tasolla perjantaina pitää olla, jotta voittaminen on mahdollista. Vastassa on vaarallinen joukkue, jolla on paljon näyttöhaluja, Hakanen sanoo.  

HJS:llä on ollut tällä viikolla takanaan Hakasen sanojen mukaan “kompromissiviikko”.  

– Osa pelasi sunnuntaina A-junioreiden pelissä, joten heidän viikkonsa starttasi hieman raskaammalla jalalla. Alkuviikon harjoittelimme tehokkaammin, mutta tänään (torstaina) alamme valmistautumaan ensin omaan koitokseen ja sitten viikonlopun muihin haasteisiin. Kolme peliä – HJS, JanPa ja HJS:n A-juniorit – on taas tiedossa ja paljon minuutteja edessä, Hakanen summaa.  

Sarjatilanne: 

 

 

Viimeisimmät ottelut:  

HJS: Ilves/2 (koti) 3-3, SalPa (vieras) 2-2, FC Espoo (v) 2-1. 

TPV: FC Jazz (k) 1-1, Ilves/2 (v) 3-0, GrIFK (k) 2-2. 


Jalkapallo kuuluu kaikille! Perjantaisessa ottelussa nostetaan punainen kortti rasisimille. Ennen HJS:n ja TPV:n välistä ottelua Kaurialassa pelataan Peace United –ottelu kello 16.30 alkaen. Peace United –otteluun on vapaa pääsy.  

Tapahtumaan ei ole yleisörajoitusta, mutta HJS muistuttaa, että epidemiatilanne on edelleen käynnissä. Muistathan huolehtia turvaväleistä. Älä osallistu tapahtumaan jos olet kipeä tai tunnet olosi kipeäksi!

HJS – TPV Kaurialassa perjantaina 14.8. kello 18.30. Portit aukeavat kello 17.30. Liput kahdeksan (8) euroa ja S-etukortilla kuusi (6) euroa. HJS:n pelaajajäsenet sekä alle 12-vuotiaat ilmaiseksi sisään. Tervetuloa! 

Artikkelikuva: Tomi Vesaharju.