Kauden avauksesta jäi paha maku – KaaPo ryösti pisteet


Kaarinan Pojat tarjosi HJS:lle karvasta kalkkia aurinkoisella Pullerilla viemällä täydet sarjapisteet viime hetken rangaistuspotkumaalilla numeroin 1-2 (1-1). Ottelun alku oli kotijoukkueelle vaikea kaarinalaisryhmän prässätessä aktiivisesti vaikeuttaen näin HJS:n pelinavaamisvaihetta.

– Olimme alussa hiukan hermostuneita. Syöttöpeli haki uomiaan ja tuli huonoja kosketuksia. Ensimmäinen puolituntinen oli nihkeää pelaamista eikä hirveän johdonmukaista ja sulavaa, kommentoi joukkueen päävalmentaja Lauri Hakanen tuoreeltaan ottelun päätyttyä.

Kumpikaan joukkue ei luonut laadukkaita tilanteita ennen ensimmäistä maalia. Vajaa puoli tuntia oli pelattu, kun HJS:n keskialueen pallonmenetyksen seurauksena KaaPo:n Niklas Kuusio nousi terävästi pallon kanssa noin 20:n metriin ja ampui puolustajan jaloista pallon oikeaan alakulmaan vaille mahdollisuuksia jääneen Ville Kalervon ohi.

HJS pääsi ensimmäiseen vaaralliseen paikkaansa, kun pelikello oli juossut 40 minuuttia. Prince Mokuma ampui kuudentoista alueen rajalta Eppu Kallion lähettämän keskityksen päätteeksi, mutta veto painui yli KaaPo-puolustajan kautta.

512-päinen yleisö pääsi tuulettamaan tasoitusta tilannetta seuranneesta kulmapotkusta. Jere Suomalaisen keskitys tippui KaaPo-pelaajien kautta HJS-toppari Paavo Aholalle, joka laukoi pallon puolivolleyllä vastustamattomasti verkon perukoille.

– Pallo pomppi mukavasti alueella ja pääsin oikein mallailemaan vetoa. Tilanteessa ei ollut kiire ja sain rauhassa ampua yläkulmaan. Pääsin niin läheltä vetämään, että olisi ollut häpeällistä jos pallo olisi mennyt ohi maalin, Ahola kertaa maalitilannetta.

HJS pääsi yrittämään uudestaan heti maalin jälkeen. Markus Joenmäen keskitys kimposi KaaPo-pelaajasta 16:ssa metrissä päivystäneelle Eetu Tapanaiselle, mutta hänen takapainoinen laukaus suuntautui reilusti yli maalin.

HJS paransi peliään puolen tunnin pelaamisen jälkeen. Sen noteerasi myös päävalmentaja Hakanen ja löysi pelin paranemiseen yksinkertaisen syyn.

– Saimme rytmistä kiinni ja purettua vastustajan prässiä, jota kautta pääsimme kontrolloidusti eteenpäin.

Toisen jakson alussa nähtiin katsomon verenpainetta nostattanut tilanne, kun HJS:n laituri Santeri Haarala kaadettiin rangaistusalueella. Katsojat ja pelaajat odottivat tilanteesta pilkkua, mutta erotuomari Juuso Vuorinen ei nähnyt tilanteessa rikettä.

Toinen jakso noudatti pitkälti ensimmäisen kaavaa. HJS:n pelinavausvaihe tökki ja keskialueen harhasyötöt antoivat KaaPo:lle mahdollisuuden pallonhallintaan. Myös Ahola näki pelinavaamisessa selkeitä puutteita.

– Yritimme pelata palloa paikkoihin, joissa ei ollut tilaa. Pelasimme vähän vastustajan pussiin koko pelin. Emme saaneet omaa peliä käyntiin oikeastaan missään vaiheessa ensimmäisen jakson loppua lukuun ottamatta.

84:lla minuutilla nähtiin hämeenlinnalaisittain synkkä hetki. Joenmäki hävisi kaksinkamppailun omalla rangaistusalueella, jonka seurauksena maalivahti Kalervo joutui kaatamaan palloon ehtineen KaaPo-hyökkääjän. Erotuomari Vuorinen ei antanut armoa ja vihelsi rangaistuspotkun. Kaarinalaisten sankariksi nousi lopulta toisen maalinsa täplältä viimeistellyt Niklas Kuusio.

HJS haki vielä raivokkaasti tasoitusta KaaPo:n toisen maalin jälkeen. Vaihdosta kentälle tullut Aleksi Latvanen oli päästä mainioon paikkaan Tariq Kazin pitkän avauksen jälkeen, mutta KaaPo-puolustus ehti viime hetkellä väliin. HJS sai tilanteesta vielä kulmapotkun, mutta kaarinalaiset selvittivät tilanteen.

– Päästimme kaksi helppoa maalia ja silloin on vaikea voittaa. Pystymme paljon parempaan, Ahola kommentoi.

Hakanen näki tappiosta huolimatta toisella jaksolla hyviäkin asioita.

– Paransimme puolustuspelaamista, mikä oli ensimmäisellä jaksolla liian löysää eikä KaaPo:lla ollut pallonhallinnan kautta luotuja murtautumisia juurikaan. Pallot tulivat lähinnä reunoilta selustaan ja muutamissa juoksukilpailuissa ei ollut pilkkuun johtanutta tilannetta lukuun ottamatta hätää, Hakanen analysoi.

– Suurin ongelma oli siinä, että pelaamisemme oli ylipäätään vähän hermostunutta. Kaikilla oli kova lataus sarja-avaukseen, joka ehkä tuotti vähän huolimattomia kosketuksia ja huonoja syöttövalintoja. Heti kun löysimme oikean valinnan oikealla hetkellä myös peli avautui. Kentän täyttäminen oli ok-tasolla ja loimme syöttösuuntia, mutta teimme huonoja valintoja silloin, kun peliä olisi pitänyt viedä eteenpäin, Hakanen summaa.

Hakanen muistuttaa Kakkosen vaatimustasosta.

– Ennen kautta puhuimme, että meidän pitää oppia nopeasti Kakkosen tavoille siinä, mitä vaatii pelien voittaminen ja missä tilanteissa pitää olla kova ja määrätietoinen. Sillä saralla on vielä kasvun varaa.

HJS:n avaus:

Ville Kalervo

Eppu Kallio

Markus Joenmäki

Paavo Ahola

Tariq Kazi

Jere Suomalainen

Valtteri Kaarna <—> Lauri Kesti 70´

Prince Mokuma

Santeri Haarala

Eetu Tapanainen <—> Aleksi Latvanen 81´

Juuso Huhtapelto <—> Otto Ojala

Varoitukset:

35´ Prince Mokuma

84´ Ville Kalervo

90´ Eppu Kallio

HJS saalistaa kauden avauspisteitään seuraavan kerran helatorstaina, kun Hämeenlinnaan saapuu vieraaksi Musan Salama Porista. Ottelu alkaa kello 16.00.