Kausi alkoi tasapelillä, mutta piste ei tyydyttänyt HJS:ää

  • Paavo Ahola (3) ja Giscard Mosamete (2) pitivät huolen, ettei HJS:n maalia uhkailtu. Arkistokuva: Ari Kedonperä.


HJS:n oli tyytyminen 0-0-tasapeliin kauden ensimmäisessä Kakkosen B-lohkon ottelussaan Pallo-Iiroja vastaan. Ottelun lopputulos ei aiheuttanut hurraa-huutoja kotijoukkueen pukukopissa.  

– Parempi näin kuin tyhjin käsin jääminen, mutta jälkikäteen peliä miettien niin kolme pistettä oli tarjolla tälläkin esityksellä. Naapurikopissa on varmasti lopputulokseen ja pelin kulkuun tyytyväisempi joukkue ja olen pettynyt, ettemme saaneet pelistä tämän enempää, jutteli HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen ottelun jälkeen.  

HJS oli alussa vaikeuksissa ja raumalaisten etsikkoaika Kaurialan perjantai-illassa oli ottelun ensimmäisen 20 minuutin aikana. Pallo-Iirot aloitti pelin vauhdikkaasti ja suoraviivaisesti aiheuttaen lievää painetta HJS:n päähän osin myös kotijoukkueen avustuksella, kun Prince Mokuma ja Joona Dyster kolauttivat päänsä yhteen keskialueella ja joutuivat molemmat kentän sivuun paikkailtaviksi.  

– Sotkimme omat pasmamme heti alussa. Peli oli tuskin alkanut, kun vedimme kahden miehen vajaalla hetken aikaa. Selvisimme sinnikkäästi siitä tilanteesta ja vastustajan erikoistilanteista emmekä joutuneet onneksi takaa-ajajiksi, Hakanen kertoi.  

Kun HJS oli selvinnyt alun vaikeuksistaan, alkoi se saamaan juonesta hiljalleen kiinni. Kontrolli ottelun kulusta siirtyi isännille, mutta tiiviisti puolustaneiden raumalaisten maalille oli vaikeaa päästä.  

– Saimme vähän kiinni siitä, miten pallo saadaan hallitusti vastustajan kenttäpuoliskolle, mutta viimeisellä kolmanneksella olimme hampaattomia koko pelin ajan. Muutaman huippupaikan saimme, mutta tänään ei löytynyt sitä, joka olisi pallon laittanut maaliin, Hakanen harmitteli.  

Hakasen mainitsemat huippupaikat tulivat HJS:lle ottelun toisella jaksolla. Santeri Stenius syötti hyvän nousunsa jälkeen pallon vasemmalta takaviistoon Gaaid Abdille noin kymmeneen metriin, mutta Kakkosen debyyttinsä tehneen nuorukaisen laukaus ei onnistunut täysin, vaan Pallo-Iirojen maalivahdilla Henri Saarisella oli helppo työ torjua Abdin kuti.  

Myös toppari Lasse Kivisellä oli mahdollisuus nousta HJS:n sankariksi, kun hän pääsi puskemaan vapaasti Mokuman erinomaisesta kulmapotkusta, mutta pusku meni ohi maalin.  

Lähimpänä maalia oli Stenius, jonka laukaus rangaistusalueelta osui vierailijoiden maalin tolppaan. Laukausta edelsi HJS:n hyvä hyökkäys ja Abdin oivaltava syöttö linjan taakse.  

Muutamasta hyvästä maalipaikasta huolimatta HJS:n hyökkääminen ei tyydyttänyt Hakasta.  

– Meidän olisi pitänyt edetä reunalta määrätietoisemmin ja juoksuttaa vastustajan linjaa enemmän. Emme toimittaneet palloa sinne minne halusimme, ja kun saimme palloa linjojen väliin niin viimeisistä syötöistä puuttui sama laatu kuin JäPS:iä vastaan, Hakanen pohti.  

Puolustussuuntaan HJS oli luja kuin kallio. Suoraviivaisesti kohti target-pelaaja Chinedu Akuvuota hyökänneille vierailijoille ei alun rynnistyksestä huolimatta voi hyvällä tahdollakaan laskea ainuttakaan varsinaista maalintekopaikkaa. Vaaralliseksi tiedetty kärki Akuvuo ja muu Pallo-Iirojen hyökkäys pysyi hyvin HJS:n topparilinjan kontrollissa.  

– Tiedossa oli, että heillä on kovia jätkiä hyökkäyspäässä, mutta riittävän hyvin pärjäsimme, vaikka muutama potentiaalinen vaaranpaikka olikin tulla. Kun he joutuivat vaihtamaan ylhäältä jätkiä niin meillä oli sauma hyökätä pikkuisen rohkeammin, mutta valitettavasti se ei tänään konkretisoitunut maalien muodossa, Hakanen tiivisti.  

HJS pelaa seuraavan kerran keskiviikkona, kun joukkue matkaa Kauniaisiin Grankulla IFK:n vieraaksi.  

– Sinne siirretään katseet seuraavaksi. Saimme hyvän oppitunnin tänään siitä, kuinka paljon töitä pitää tehdä voiton eteen, Hakanen päätti.  

 

HJS:n kokoonpano:  

Eero Viljanen  

Lasse Kivinen  

Giscard Mosamete  

Paavo Ahola  

Gaaid Abdi  

Prince Mokuma  

Valtteri Kaarna  

Timo Viljanen <–> Juuso Kemppainen 67’  

Joona Dyster <–> Jesse Huhtala 58’  

Santeri Stenius <–> Eelis Alingue 77’  

Eero Lamberg <–> Arttu Raittinen 46’  

 

HJS pelaa seuraavan kotiottelunsa lauantaina 27.6. kello 17.00 Kaurialassa. Vastassa on tuolloin FC Jazz. Tervetuloa!