Kehittymisen seurantaa, uimista, herkkuja ja futista


”Kello oli vartin yli seitsemän aamulla, kun heräsin. Yöllä ei saanut jännitykseltä nukuttua, mutta onneksi kellojen siirtäminen antoi edes tunnin lisää uniaikaa. Hieman yritin syödä kyllä aamupalaa. Ei vain meinannut olla edes nälkäkään, kun perhoset kutittivat vatsassa.

Sitten pakattiin tavarat autoon ja haettiin kyytiläiset mukaan. Autossa join hieman jugurttijuomaa ja kylmäkaakaota, niin sai edes jotain vatsaansa. Iloinen, jännittynyt ja hieman väsynyt seurueemme aloitti matkansa Eerikkilään.

Meidän autokuntamme saapui lumiseen Tammelaan jo yhdeksäksi, jojo-kokousta varten, vaikka muut tulivat vasta yhdeksitoista.

Kahviossa istuessa aikakin kävi hieman pitkäksi, kun jännitti jopa nähdä muut tytöt. Odotellessa näimme muutaman tutun Ilveksen pelaajan ja isompia HJS:n tyttöjä. Suurin osa paikalla olevista oli kuitenkin oudompia kasvoja. Muiden vihdoin saavuttua, viemme tavaramme pukukoppiin, sillä emme saaneet vielä majoitushuoneita.

Ensin lounaalle ja sitten mentäisiin jumppatesteihin; esteen yli kinkkausta (mitäköhän sekin on) ja voimistelua. Voimistelussa tehdään kuulemma kärrynpyöriä. Sen minä osaan kyllä ainakin.”

  • HJS T08
  • HJS T08
  • HJS T08
  • HJS T08
  • HJS T08
  • HJS T08
  • HJS T08

Näillä tunnelmilla alkoi 2008-syntyneiden tyttöjen ensimmäinen SHA kehittymisen seurantatapahtuma. Jumppatestien jälkeen tytöt pääsivät uimaan. Ja hyvä niin. Ainakin jännitys purkautui isolta osalta ja keskittyminen itse tekemiseen parani huomattavasti. Pitkän testipäivän iltana, hyvin syöneenä ja fyysisestikin jo väsyneenä, saatiin hetki herkutella leirieväitä ennen nukkumaan menoa.

Maanantai alkoi Hansin pitämällä palautekeskustelulla, mihin aktiivinen ryhmämme osallistui upeasti. Sitten tuli leirin kolmanneksi paras osuus – pelit. (Ekana tietenkin uiminen ja toisena maanantain poissaolo koulusta.) Osa tytöistämme oli pelannut ennen päivän pelejä yhden 8v8-harjoitusottelun, osalle pelit olivat ensimmäiset.

Uutta siis todella paljon. Iso kenttä, monta pelipaikkaa, paitsio (Mitä se on? Syötävää?), … Vastustajat ovat kuulemma pelanneet muutamia harjoituspelejä jo syksyn aikana. Mutta me veimme pelejä. Pelasimme todella kypsästi, kuten oltaisiin pelattu jo vuosia. Voitimme kaikki pelit; Oulun Nice Socceria vastaan 5–0, hieman takkuisemmin alkanut Puotinkylän Valtti –pelikin päättyi lopulta 2–1 voittoon ja rakas vihollisemme Tampereen Ilveskin voitettiin 2–0.

Paljon opittiin. Paljon löydettiin opittavaa. Mutta kyllä saatiin virtaa opetellakin. Tulisipa kevään tapahtuma pian.

 

Kiitos Eerikkilä.

<3 HJS T08

 

(kuvat: Minna Juuri-Oja-Salo)