Kevätturnaus oli menestys


Hämeenlinnan Jalkapalloseuran järjestämä kevätturnaus oli menestys. 108 joukkuetta kokoontui viikonlopun aikana mittelemään taitojaan Hämeenlinnan Urheilupuiston alueelle. Turnauskokemuksen kruunuksi keväinen helleaalto hemmotteli alueelle kokoontunutta yli 4000 turnausvieraan joukkoa.

Tämän kertaiseen turnaukseen oli saapunut joukkueita lähialueiden lisäksi mm Jyväskylästä, Mikkelistä, Tampereen seudulta ja ilahduttavan paljon myös pääkaupunkiseudulta. Kaiken kaikkiaan turnauksessa oli edustettuna yhteensä 42 eri seuraa.

Sarjojen mestarit

Turnauksessa pelasivat kilpa- ja haastesarjoissa ikäluokat F8 – D13. Tällä kertaa järjestävän seuran joukkueet eivät mestaruuksiin yltäneet, vaan kultamitalit jaettiin seuraavasti:
Pojat 04, harraste: MP (Mikkeli)
Pojat 04, kilpa: HooGee/Espa YJ (Espoo)
Pojat 05, harraste: Etelä-Vantaan Urheilijat (Vantaa)
Pojat 05, kilpa: JJK (Jyväskylä)
Pojat 06, harraste: KyIF Atlético (Kirkkonummi)
Pojat 06, kilpa: FC Lohja / Musta (Lohja)
Pojat 07, harraste: Yilves /valkoinen (Ylöjärvi)
Pojat 07, kilpa: JPS (Jyväskylä)

F8 ja F9-ikäluokissa ei sijoitusotteluita pelata.

Turnauksen tulospalvelun löydät: http://kevatturnaus.hjs.fi/

Talkootoiminta onnistumisen takana

Ison turnauksen onnistunut läpivienti vaatii lukemattoman määrän talkoolaisia ja hyvissä ajoin aloitetun suunnittelu. HJS:n turnauksissa on jokainen osallistuva joukkue HJS:stä valjastettu turnausviikonlopuksi erillaisiin tehtäviin, joissa huolehditaan turnauksen sujuvasta läpiviennistä ja turnausvieraiden hyvästä kokemuksesta. Huomioitavaa on, että HJS:n turnaukset myös johdetaan vapaaehtoisvoimin, mikä on merkittävä apu seuran työntekijöille.

Turnausten suunnittelu- ja johtovastuussa ovat Janne Heinonen ja Annika Räkköläinen, jotka vastaavat turnausten suunnittelusta, talkoolaisten ohjaamisesta ja käytännön järjestelyistä turnausten aikana.

” Turnausviikonloppu oli onnistunut kokonaisuus ja talkoolaisten kesken oli mahtava yhteishenki. Porukasta huokui ”tekemisen meininki” ja isommilta haasteilta vältyttiin. Kehitettävää turnauksessa löytyy aina pikkujutuista ja huomatut asiat pyritään korjaamaan jo syksyn turnaukseen.” totesi turnausvastaavana toiminut Annika Räkköläinen.

Kannustamua – kampanja osana HJS turnausta

Palloliiton Kannustamua-kampanjan tarkoituksena on kehittää positiivista ja kannustavaa ilmapiiriä jalkapallotapahtumissa. HJS on mukana nyt toista kertaa järjestettävässä kampanjassa ja se on loogista  jatkumoa seurassa lanseeratulle ”Pallollisen pelaajan ohjaamisen nollatoleranssille”. Lauantain aikana HJS:n 2003 syntyneiden tyttöjen iskuryhmä kiersi Urheilupuiston kenttiä ja jakoi ”Paras kannustaja” – palkintoja, jotka saaneet palkittiin tuotepalkinnoilla. Ottelut myös pyrittiin aloittamaan ”Respect the Game” tavalla, jossa joukkueet marssivat kentälle tuomarin johdolla ja tervehtivät yleisöä ennen ottelun alkua.

Kannustamua-kampanjasta lisää: https://kannustamua.palloliitto.fi/kannusta-mua

Respect the Game – pelin aloitustavasta: http://juniorit.hjs.fi/respect-the-game-pilottihanke/

Yhteistyökumppanit takaamassa viihtyvyyttä

Ahveniston historiallisissa olympiamaisemissa sijaitseva maauimala palkittiin vuoden liikuntapaikkana. Jokaiselle HJS:n kesäkauden turnauksissa pelaavalle lapselle kuuluu turnauspakettiin pääsylippu maauimalaan. Maauimalan vesi on aina takuuvarmasti + 26 asteista ja siinä on hyvä kylpeä turnauspäivän rasitteet pois.

Ahveniston maauimalassa on vesi aina +26 astetta

Turnauksen muonituksesta vastasivat Parolan Rosolli ja Tasolounas. Lounasruokailut järjestettiin Elenia Areenalla Parolan Rosollin toimesta ja koulumajoituksen aamupalat turnauksissa toimittaa Tasolounas. Hämeenlinnan Liikuntahallien ja Linnan Infran yhteistyöllä saatiin kentille riittävä määrä maaleja, sillä Urheilupuiston resurssit tulevat tämän koko luokan tapahtumassa vastaan.

Puheenjohtajan kiitokset seuraväelle

”Iso kiitos kaikille seuran talkoolaisille, ilman Teitä tämä ei olisi mahdollista. Turnauksessa välittyy kannustava ja hyvä ilmapiiri niin kentällä kuin kanttiinissa. HJS:n turnaukset ovat merkittäviä tapahtumia ja varsinkin aina toukokuussa järjestettävä kevätturnaus on västäräkin jälkeen varmin kesän merkki.” Kiitteli HJS:n puheenjohtaja Joni Meltoranta turnauksen järjestelyitä.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran puheenjohtaja Joni Meltoranta turnaustunnelmissa

Muut HJS:n turnaukset

Hämeenlinnan Jalkapalloseura järjestää laadukasta turnaustoimintaa ympärivuotisesti. Tänä kesänä tytöille on tarjolla 1. – 2.7.  FlowPark Cup ja pojille 19.-20.8. pelattava HJS Syysturnaus.

http://flowparkcup.hjs.fi/

http://syysturnaus.hjs.fi/

Tulevalla talvikaudella 2017-18 järjestetään kahdeksan turnausta Säästöpankki Areenalla, joka saa uuden pinnoitteen ja joustopohjan kesän 2017 aikana.

HJS vastaa myös erityisryhmien SM-osaturnauksen järjestelyistä lauantaina 5.8.

Miten yhteistyökumppaniksi HJS:n turnauksiin?

Hämeenlinnan Jalkapalloseura haluaa kehittää jatkuvasti turnauksiaan. Jos haluatte olla mukana kehittämässä turnausta, joko tarjoamalla palveluita turnausvieraille seuran turnauksissa tai vapaaehtoistehtävissä jakamassa Annikan ja Jannen vastuuta, ottakaa yhteyttä seuran toiminnanjohtajaan: ville.dahlman@hjs.fi

 

Lisää kuvia turnauksesta HJS:n Facebook sivuilla Facebook Album