Kolmas kerta toden sanoo? HJS nälkäisenä Ilves/2:n kimppuun


– Siitä lähdetään liikkeelle, vastaa HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen otsikon kysymykseen.  

– Tuloksellisesti parempaan suuntaan kohtaamiset ovat menneet eli tappiosta tasuriin. Pisteitä lähdemme totta kai hakemaan niin kuin jokaisesta pelistä. Tänään on edessä omanlaisensa haaste arkiasetelmasta, kun osa tulee suoraan töistä, osa koulusta ja on aikainen lähtö kesken päivän. Meidän tarvitsee saada ajatus mukaan ja fokus heti peliin niin mahdollisuudet pärjätä ovat olemassa niin kuin viimeksi nähtiin. Vastassa on kaksi tasaista joukkuetta monelta kantilta tarkasteltuna, Hakanen kertoo.  

HJS ja Ilves/2 ovat siis kohdanneet tämän kauden Kakkosessa kahdesti. Ensimmäinen ottelu päättyi Ilveksen voittoon 2-0 ja toinen ottelu oli ikimuistoinen HJS-päivän tasapeli numeroin 3-3. Tasapeli on edelleen Ilveksen ainoa pistemenetys tällä kaudella. Tänään on HJS:n viimeinen mahdollisuus aiheuttaa keltapaidoille kauden ensimmäinen tappio. 

– Aina edellisissä peleissä on asioita, joita jää miettimään. Nyt voidaan vain arvailla mitä tänään on tulossa vastaan. Ilveksen topparipari pelasi eilen Veikkausliigaa, joten he puuttuvat melko varmasti, mutta hyökkäyspäässä heillä on tervehtyneitä pelaajia ja mahdollisesti apuja edustukselta. Nämä liigajoukkueiden kakkosjoukkueet ovat aina vähän mysteereitä, kun etukäteen ei osaa arvioida, mitä sieltä tulee, Hakanen miettii.  

HJS:n edellisestä ottelusta on kulunut jo kaksi ja puoli viikkoa. Ottelutauko on käytetty hyödyksi.  

– Nämä pari viikkoa ovat sujuneet suunnitelmallisesti. A- ja B-juniorit sekä reservit pelasivat pari ottelua, joten meillä vähemmän urakoineet saivat peliminuutteja sieltä. Osa sai vetää henkeä ja ladata akkujaan vapaana viikonloppuna. Pieni lepo on tehnyt monelle hyvää myös kolhujen paranteluun, Hakanen kertaa.  

HJS:n terveystilanne on Hakasen mukaan hyvä.  

– Saimme yhden pitkäaikaispotilaan takaisin, mutta toisaalta menetimme Gaaid Abdin loppukaudeksi. Pienten vaivojen kanssa kamppailevat pelaajat jäävät tänään kotiin ja terveet lähtevät pelaamaan. Tilanne on hyvä ja leveyttä riittää, Hakanen sanoo. 

Sarjatilanne: 

 

 

Edelliset ottelut: 

HJS: TPV (koti) 1-0, Ilves/2 (k) 3-3, SalPa (vieras) 2-2.

Ilves/2: FC Jazz (k) 1-0, HJS (v) 3-3, TPV (k) 3-0.

 

Ilves/2 – HJS Tammelan stadionilla kello 18.00 alkaen. Mikäli matkustat Hämeenlinnasta katsomaan ottelua, huomioi, että pääsylippu tulee ostaa ennakkoon täältä. Lippuja ei myydä portilla. 

Artikkelikuva: Kai Savonniemi.