Kolmosen kärkiottelu keskiviikkona Kaurialassa


Hämeenlinnan Jalkapalloseuran miesten edustusjoukkue on edennyt tämän vuoden Kolmosessa voitosta voittoon. Viime perjantain HJS-päivässä kaatui Forssan Jalkapalloklubi peräti 9-0. Ensi keskiviikkona on kuitenkin luvassa todellinen testi, kun yksi sarjan ennakkosuosikeista, Ilves-Kissat saapuvat kylään.

Perjantain ottelu kävi HJS:n osalta maalintekoharjoituksesta. Joukkue sai samalla hyvää harjoitusta hyökkäyskolmanneksen peliin. Tuo on osa-alue, johon valmentaja Lauri Hakanen on halunnut panostaa harjoituskentillä. Viime kauden Kakkosessa tuo osa-alue tuotti valkopaidoille vaikeuksia, mutta tänä vuonna tahti on ollut toinen. Joukkue on mättänyt tämän vuoden kahdeksassa ottelussa peräti 43 maalia. HJS:n avauskokoonpanoon ja muutenkin pelipaikoille on mukavasti tervettä kilpailua. Kokeneet pelaajatkaan eivät voi löysäillä, sillä jokaiselle pelipaikalle on vaihtoehtoja. Hakanen ennakoi keskiviikon pelistä kovaa taistelua:

-Joka mittarilla meillä on vastassa Kolmosen huippujengi. He pelaavat hyvin joukkueena ja heillä on selvät vahvuudet. He vastaavat varmasti sitä mitä me pystymme esittämään ja tulevat laittamaan tiukasti kampoihin, Hakanen miettii.

-Ottelu on sen verran ollut takaraivossa jo viime viikolla, että keinoja on mietitty jo valmiiksi. Kuten sarjataulukko osoittaa, sielläkään päässä ei paljoa ole ohivetoja sarjassa tullut, valmentaja muistuttaa.

Vierasjoukkue Ilves-Kissat on tällä hetkellä sarjassa kolmannella sijalla. Joukkueen saldona on seitsemän voittoa ja yksi tappio. Yksi joukkueen alkukauden ratkaisupelaajista on ollut hyökkäävä keskikenttäpelaaja Eetu Virtanen. Mies on paukuttanut tähän mennessä jo yhdeksän maalia. I-Kissat kuuluu sarjan ennakkosuosikkeihin. Näyttää siltä, että tässä lohkossa on muodostumassa kahden kerroksen väkeä. HJS, Pallosepot, I-Kissat sekä NoPS ovat olleet vahvoja ja tasoerot muiden kanssa ovat muodostuneet jopa yllättävän isoiksi. HJS-käskyttäjä Hakanen kuitenkin muistuttaa, että kaikkia joukkueita vastaan on jaossa sama määrä pisteitä.

HJS vs I-Kissat pelataan Kaurialan olympiastadionilla keskiviikkona 19.6. klo 18.30. Otteluisäntä Konecranes tarjoaa 200 ensimmäiselle katsojalle kahvit. Tervetuloa!

 

Kuva: Ari Kedonperä