Making of – HJS.fi


On pitkäperjantai, 3.4.2015. Koko Hämeenlinna nukkuu ja Säästöpankki- Areenan valot ovat pimeinä. Kello 9:05 ovet kuitenkin aukeavat ja Areenan katon kaasupurkausvalot pamahtavat päälle. Areenan eteläpäätyyn alkaa ilmestyä sekalaista roinaa, jotka eivät liity millään tavalla jalkapalloon – Mitä ihmettä?!

Rämäpäinen joukko Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry:n vapaaehtoistyöläisiä valtaa Säästöpankki- Areenan aikeinaan tuottaa kuvamateriaalia pian uudistuville HJS.fi- nettisivuille. Paikalle on kutsuttu kourallinen HJS:n kasvatteja luomaan uudet, tuoreet kasvot seurallemme.


Uutta HJS.fi- sivustoa on suunniteltu jo pitkän aikaa – tuloksetta. Niinpä Marko Koljonen ja Janne Heinonen ottivat härkää sarvista ja alkoivat ideoimaan uutta Internet- ilmettä Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry:lle Kai Savonniemen koordinoidessa tätä sekamelskaa. Marko, Janne ja Kai toimivat myös juniorijoukkueiden valmentajina ja ”seura-aktiiveina”, joten näin mittavan projektin, juniorivalmennuksen ja henkilökohtaisen elämän yhteensovittaminen ei ehkä ole ollut se helpoin tehtävä. Uusi sivusto alkoi rakentumaan maaliskuun aikana suurimpana päämääränä saada sivusto julkaisukelpoiseksi viimeistään 25.4.2015, HJS valtaa Goodmanin- tapahtumaan mennessä. Jo alusta saakka oli selvää, että lopputulokseksi ei riitä ”mikä tahansa sivusto”, vaan sivusto, joka näyttää tuoreelta ja ennenkaikkea HJS:ltä.

Marko teki karkean luonnoksen sivuston ulkoasusta kuvahahmotelmineen, joiden pohjalta pitkäperjantain kuvauspäivää lähdettiin miettimään. Sivustolle haluttiin saada alkuperäistä suunnitelmaa vastaava kuvitus aikaiseksi käyttäen HJS:n omia kasvatteja perinteisten kuvapankkihahmojen asemesta. Saimme kuin saimmekin järjestettyä paikalle innokkaan viisipäisen junioriporukan, joka edusti lähes täydellisesti läpileikkausta HJS:n sukupuoli- ja ikäjakaumasta.

Suurin kiitos kuuluu siis paikalle saapuneille junioreille, joiden häikäisevien esiintymistaitojensa ansiosta sivuston kuvitus on saatu aikaiseksi:


Giscard ”Sisu” Mosamete

Joukkue: Hämeenlinnan Härmä, A-pojat

Sisu on harrastanut seitsemän vuotta jalkapalloa, josta kuusi ensimmäistä vuotta Hämeenlinnan Jalkapalloseuran väreissä. Viimeisimmän vuoden ajan Sisu on edustanut Hämeenlinnan Härmän A-poikia.

Sisu on positiivinen nuori jalkapalloilija, joka on ollut aktiivisen jalkapalloharrastuksensa lisäksi mukana HJS:n pelitapahtumissa pelinohjaajan roolissa. Pelinohjaajana hän on tuonut vielä jalkapallotaipaleensa alkupuolella olevien lapsien pelitapahtumiin positiivisuutta ja todellista jalkapallohenkeä, jonka vuoksi Sisun valinta HJS:n yhdeksi kuvattavaksi oli äärimmäisen luontevaa.

HJS toivottaa Sisulle menestyksekästä jatkoa jalkapallon merkeissä!

800_4550-Edit

Vilma Koskinen

Joukkue: HJS 2002-2003 Siniset tytöt

Pelinumero: 24

Sisun vastapainoksi tarvittiin suurinpiirtein samanpituinen sekä -ikäinen tyttöpelaaja. Tämä oli visiona etenkin koko sivuston taustakuvaa silmälläpitäen, jonka molemmissa reunoissa seisoo tuimakatseinen jalkapalloilijanuori.

Vilma on sitkeä, ahkera ja monipuolinen peluri, joka pystyy tarpeen tullen pelaamaan mitä tahansa paikkaa. Vilman nopeutta ja äärimmäisen kovaa juoksukuntoa on kehuttu monissa yhteyksissä. Tämän talven aikana käytännössä jokainen pelipaikka on tullut Vilmalle tutuksi monipuolisuutensa vuoksi.

Vilman erityisvahvuudeksi on kuultu kehuttavan ”julmetun pitkiä rajaheittoja”!

800_4571-Edit

Sara Haapala

Joukkue: HJS 2004 Siniset tytöt

Pelinumero: 4

Sara onkin tullut jo aiemmin tutuksi valikoiduttuaan Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kuukauden pelaajaksi helmikuussa 2015.

Sivuston etusivulle kaavailtiin valokuvaa torjuntaan venyvästä nuoresta maalivahdista. Tällaisen kuvan aikaansaamiseksi vaaditaan kuvattavalta hyviä fyysisiä ominaisuuksia sekä äärimmäisen hyvää kehonhallintaa. Sara oli helppo valinta, vaikka hän ei varsinaisesti maalivahdin paikkaa pelaakaan, sillä hänen innokkuutensa kaikkeen jalkapalloiluun liittyvään on valtava sekä kuvan toteuttamiseen vaadittavat ominaisuudetkin löytyvät.

Emme joutuneet pettymään tälläkään kertaa, kuten sivuston etusivulta onkin ilo huomata!

800_4562-Edit

Ilmari Koljonen

Joukkue: HJS 2006 Valkoiset pojat

Pelinumero: 18

Valokuvakameran edessä olemisessa tuntuu meillä suomalaisilla olevan aina pientä haastetta, mutta kuten peleissäkin vastustajia haastavalla peliasenteella, Ilmari otti tämänkin haasteen vastaan.

Ilmari on pelannut jalkapalloa HJS:n nuorimmasta naperoryhmästä asti, joten pelivuosia onkin kertynyt jo useita. Nyt, kun ikääkin alkaa tulemaan lisää, ovat taidotkin karttuneet silminnähtävän nopeasti. Ilmari keskittyy harjoittelemiseen innokkaasti ja myös innostuu kovasti uuden oppimisesta. Pelitilanteissa juoksunopeutta pallon kanssa löytyy, eikä Ilmari pelkää haastaa vastustajaa mitä erilaisemmissa tilanteissa. Samoin potkut lähtevät molemmalla jalalla nopeasti ja kovaa, tämän onkin vastustajan maalivahti saanut usein kokea keräillessään palloa selkänsä takaa, verkon perukoilta.

800_4547-Edit

Laura Savonniemi

Joukkue: HJS 2005 Siniset tytöt

Pelinumero: 11

Tarvitsimme pelitilannekuvaan Ilmarin taistelukumppaniksi sirorakenteisen tytön. Taistelukumppani löytyikin yllättävän läheltä!

Lauran valmentaja, Antti Anisimaa luonnehtii Lauraa:

Laura on omalla laidallaan Neymarin tapaan yksi parhaista. Laura on iloinen ja eläväinen nuori pelaaja. Hän tulee toimeen kaikkien kanssa niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin. Hän huomioi muut ja on erittäin pidetty oman joukkueen keskuudessa. Lauran ehdoton bravuuriliike on täydellisen oikea-aikainen vastustajan ohitus laidan puolelta – Sen tehon on moni vastustaja saanut huomata!

800_4483-Edit

Valokuvat: http://heinosenjanne.com