Päävalmentaja Lauri Hakanen jatkaa kauden 2019 loppuun


Toista kauttaan HJS:n päävalmentajana toimiva Lauri Hakanen, 31, on solminut seuran kanssa pitkän jatkosopimuksen. Nyt solmitun sopimuksen myötä Hakanen jatkaa nousukiidossa olevan HJS:n edustusjoukkueen käskijänä kauden 2019 loppuun.
– Seura on ollut todella tyytyväinen Hakasen työhön kokonaisuudessaan. Toki tulokset kentällä ovat olleet erinomaisia, mutta yhtä tärkeää on se työ mitä Laren valmennustiimi on tehnyt tulosten takana. Valmennus on pystynyt luomaan seuran antamilla resursseilla todella kovan luokan ilmapiirin ja saanut pelaajat motivoitumaan yhteiseen tavoitteeseen. Seurassa on tällä hetkellä kaiken kaikkiaan hyvin energinen ilmapiiri, seuran puheenjohtaja Tomi Uusitorppa kommentoi tuoreeltaan musteen vielä kuivuessa sopimuksessa.

– Tämän sopimuksen myötä olemme valmiita sanomaan ääneen, että tavoite on nousta Kakkosen tasolle viimeistään vuonna 2019, eli Hakasen kauden aikana. Meillä on nyt kaikki palaset siihen valmiina ja jos nousu tulee, niin olemme valmiita seurana seuraavan tason haasteisiin. Uusi taso otetaan positiivisesti toki vastaan heti kun se vain on tullakseen. Valmennus on sitoutunut seuran strategiaan, eli on taso mikä hyvänsä, niin tulemme pelaamaan lähialueen pelaajilla ja panostamaan ennen kaikkea olosuhteisiin ja ilmapiiriin. Talouden suhteen pidetään siis edelleen erittäin tiukkaa linjaa, Uusitorppa linjaa.

”Tällä hetkellä täällä on hyvä olla.”

Valmentamisen lisäksi muun muassa nuorisomaajoukkueiden fysioterapeuttina työskentelevä Hakanen oli Uusitorpan tavoin varsin tyytyväinen hyvissä ajoin varmistuneeseen jatkoonsa.
– Edellisestä sopimuksesta olisi ollut jäljellä optiovuosi, jonka käyttöön oli molemminpuolinen tahtotila. Option sijaan päädyimme kirjoittamaan uuden, pidemmän sopimuksen koska halusin mahdollisuuden hakea mukaan seuraavaan Uefa A-valmentajakoulutukseen. Se on minulle tärkeä asia ja kiitän seuraa siitä, että näkevät valmentajakoulutuksen tärkeänä osana sekä minun, että seuran kehittymistä, Hakanen taustoitti sopimuksen syntyä.

– Muilta osin sopimukseen oli helppo päästä, koska molemmat osapuolet ilmaisivat halunsa jatkaa yhteistä taivalta. Viime vuonna otettiin tärkeä ensimmäinen askel nousemassa Kolmoseen ja tehtiin hyvää pohjatyötä ja tulevaisuutta ajatellen harjoituskulttuurin, toimintatapojen ja pelitavan osalta. Tällä kaudella tukevalta pohjalta on ollut helpompi ponnistaa eteenpäin ja lisätä taas vähän vaatimustasoa ja vauhtia päivittäisessä tekemisessä.

– Tällä hetkellä oma ajatusmaailma sopii erittäin hyvin yksiin seuran tavoitteiden ja toiminnan kanssa. Se, että meillä on paikallisista pelaajista koostuva laadukas joukkue on yhtä tärkeää kuin se, että tulevaisuudessa oman seuran junioreista kasvaa meille uusia pelimiehiä kilpailemaan edustusjoukkueen pelipaikoista. Tässä keskiössä on laadukas harjoittelu ja yhteistyö junioreiden kanssa, joka palvelee molempia osapuolia. Myös edustuksessa on paljon sellaisia pelaajia, joita toivottavasti pystymme auttamaan kehittymään ja menemään urallaan eteenpäin tai kenties jopa ottamaan sen seuraavan askeleen tämän joukkueen kanssa. Tavoitteena on, että tämän sopimuskauden aikana saamme edustusjoukkueen Kakkoseen, Hakanen tarinoi päättäväisesti.

Lentävästä lähdöstä huolimatta Hakanen etenee maltillisin askelin valmennusurallaan.
– Oman valmennusuran rakentaminen on vielä alkutaipaleella, enkä osaa sanoa mihin se tulevaisuudessa vie tai mihin rahkeet riittävät. Olen tosi kilpailuhenkinen ja samalla vaativa myös itseäni kohtaan. En siis kiellä, etteikö oman tason mittaaminen valmentajanakin kiinnostaisi tulevaisuudessa. Tiedän myös, että paljon on vielä opittavaa. Sen takia nykyinen ympäristö onkin hyvä paikka itselleni rakentaa omaa osaamistani – kokeilla, kehittää ja miettiä rauhassa. Tällä hetkellä täällä on hyvä olla, tyytyväinen päävalmentaja päätti.

Hakasen ja HJS:n päivän kunnon voit tarkistaa seuraavan kerran jo huomenna perjantaina, kun Janakkalan Pallo saapuu Pullerille kauden ensimmäiseen paikallisotteluun kello 19.00 alkaen. Otteluun on vapaa pääsy ja katsojia hemmotellaan kahvion tuotteilla. Tervetuloa!