Paikallispelin taikaa Turengissa


Perjantai-iltana Kanta-Hämeen jalkapalloväki pääsee nauttimaan paikallispelin ainutlaatuisesta tunnelmasta. Tampereen piirin miesten Kolmosessa kohtaavat Janakkalan Pallo ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura. Liinalammen kentän nurmen annetaan vielä rauhassa kasvaa ja siksi ottelu pelataan Turengin tekonurmella.

Joukkueet lähtevät otteluun varsin erilaisista lähtökohdista. Kotijoukkue JanPan kauden alku on ollut haastava. Joukkueen pistetili on vielä avaamatta, sillä kahdesta pelistä on molemmista tullut tappiot ja maaliero näyttää lohdutonta lukemaa 1-7. JanPan alkukauden sarjaohjelma on varsin haastava, sillä se saa heti vastaansa Kolmosen kärkipaikoille povatut joukkueet. JanPan tilannetta analysoitaessa pitää siis nähdä numeroiden taakse. Joukkue on yllätysvalmis ja perjantaina JanPa haluaa varmasti näyttää nuorelle HJS-ryhmälle, mihin se parhaimmillaan pystyy.

HJS:n alkukausi on ollut vakuuttava: kaksi voittoa maalierolla 12-0. Lisäksi viime sunnuntaina joukkue meni jatkoon Regions´ Cupissa voitettuaan porilaisen PoPan tyylikkäästi 0-5. Tuo ottelu oli osoitus HJS:n laajasta materiaalista nuorien pelaajien osalta. Ottelussa debytoivat 2002- ja 2003 -syntyneitä HJS-kasvatteja, joten tästä osin miesjoukkueen tulevaisuus näyttää lupaavalta. Yksi mielenkiintoisista nuorista pelaajista on Miika Paussu, joka on paukuttanut kahdessa ottelussa jo kolme maalia ja valittiin TPV-ottelussa pelin parhaaksi pelaajaksi. HJS lähtee perjantain otteluun selvänä suosikkina. Tärkeä asia pelin kannalta tulee olemaan se, miten HJS pystyy pelaamaan hyökkäyskolmanneksella. Viime kaudella hyökkäysalueen murtautumiset maalintekopaikoille olivat yksi ongelmakohta, mutta nyt valmentaja Lauri Hakanen on löytänyt lääkkeet vastustajan puolustuksen murtamiseen. Toinen kulminaatiopiste tulee olemaan se, miten JanPa jaksaa juoksuvoimaisen HJS:n kyydissä koko 90 minuuttia. HJS on näyttänyt kauden ensimmäisissä peleissä, että sillä on juoksuvoimaa myös vaihtopenkillä, joten tuoreita jalkoja on tarjolla koko pelin ajaksi.

Paikalliskamppailu JanPa-HJS alkaa perjantaina Turengin tekonurmella klo 19.00.

Palloliiton live-otteluseuranta löytyy osoitteesta: https://www.palloliitto.fi/otteluseuranta/1226122

Kuva: Ari Kedonperä