Perjantaina vietetään HJS-päivää – kruununa HJS – GrIFK


 

Sensaatiomaisesti kaksi sarjanousua kahdessa vuodessa tehnyt HJS on ajautunut kovan haasteen eteen tämän kauden Kakkosessa. Sarjataulukko ei mairittele hämeenlinnalaisia, sillä koossa on seitsemästä pelistä vasta yksi voitto ja tuloksena sarjataulukon jumbosija. HJS-leirissä ollaan kuitenkin rauhallisia eikä paniikkinappulaa ole painettu pohjaan. HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen näkee tuloksien takana paljon hyvää.

– Haluamme pelata rohkeaa pallollista peliä ja se linja pitää. Meillä on tälle sarjatasolle paljon debytantteja, mutta olemme osoittaneet, että paikalliset nuoret omat kasvatit pystyvät pelaamaan tällä tasolla. Jatkossa meidän on opittava tekemään paineen alla oikeita ratkaisuja, jotta vastustaja ei pääse rankaisemaan meitä liian helposti, Hakanen muistuttaa.

Perjantaina HJS saa vieraita Kauniaisista, kun kovassa vireessä alkukaudesta ollut Grankulla IFK saapuu mittaamaan kotijoukkueen virettä. Viime kaudella vielä Ykkösessä pelanneella GrIFK:lla on seitsemästä ottelusta kasassa 14 pistettä. Joukkue koki ensimmäisen tappionsa edellisessä ottelussaan sarjakärki Salon Palloilijoita vastaan numeroin 1-0.

HJS ja GrIFK ovat jo kohdanneet kertaalleen tämän vuoden puolella. Pullerilla maaliskuun hyisessä tuulessa pelatussa harjoitusottelussa kaunialaiset olivat parempia lukemin 0-3 (0-3).

– Vastassa on kova ja kokenut jengi, joka osaa voittaa. Pelitavaltaan joukkue on vähän erilainen kuin valtavirta sarjassa on ollut, sillä GrIFK pelaa vähän suoraviivaisempaa futista ja joukkueessa on paljon kokemusta myös Liigasta ja Ykkösestä. Joukkueella on paljon vahvuuksia, mutta onneksi muutama heikkouskin. Kiva haaste meille jälleen, Hakanen kertoo.

Kotijoukkueen pelaajatilanne on haastava, sillä Hakasen mukaan valmistavissa harjoituksissa oli mukana vain 13 pelaajaa maalivahdit ja B-juniorit mukaan luettuna. Timo Viljasen kausi päättyi sääriluun murtumaan eikä Paavo Aholan jalka kestä harjoittelua. Aleksi Latvasen pelikielto ja Eetu Tapanaisen siviilikiireet pitävät molemmat miehet varmuudella pois GrIFK-ottelusta.

– Tässä mennään nyt Kaikki Pelaa -meiningillä. Kasvattajaseurahan me tosin olemme, Hakanen naurahtaa.

Perjantain ottelu huipentaa HJS-päivän

HJS-päivä järjestetään perjantaina kolmatta kertaa. Kaurialan portit avautuvat yleisölle jo kaksi tuntia ennen ottelua kello 17. Tapahtumassa on ohjelmaa jos monenlaista: lapsille muun muassa tarkkuus- ja tutkapotkua sekä temppurataa. Touhujen jälkeen vatsat saa täyteen vaikkapa Katinalan lihakaupan hirvi-lammasmakkaralla tai jollain muulla tarjolla olevista makkaramauista. 200 ensimmäistä lasta saa Happy meal –lahjakortin McDonald´siin. 3000:lle ensimmäiselle muistoksi HJS-päivästä lähtee mukaan Hämeenlinna-ämpäri.

Täysi-ikäiselle väelle ottelussa on ensimmäistä kertaa tarjolla anniskelukatsomo, jossa pelin katsominen ja virvokkeiden nauttiminen yhtaikaa luonnistuu Kaurialan mukavilla istuimilla. 112 istuma- ja 100 seisomapaikkaa kattava anniskelukatsomo sijaitsee A1-katsomossa, joka on Brahenkadun pääportilta katsottuna oikeassa reunassa kuuluttamon läheisyydessä. Toinen anniskelualue sijaitsee pukukoppien läheisyydessä.

– Ensimmäiseen HJS-päivään saimme tiistai-illan Nelosen peliin 800 katsojaa. Viime kaudella päivä keräsi jo 1642 kävijää. Toivottavasti pääsemme perjantaina yli 2000:n katsojan. Luvassa on hieno tapahtuma, jonka kruunaa laadukas Kakkosen ottelu. Runsaalle yleisömerelle pelaaminen olisi pelaajille hieno kokemus. Joukkue tarvitseekin kaiken äänijänteistä lähtevän melun, jotta tärkeät pisteet jäävät Hämeenlinnaan, toteaa HJS ry:n toiminnanjohtaja Ville Dahlman.

Myös päävalmentaja Hakanen lähettää terveiset paikalliselle futisväelle, miksi perjantai-illan jalkapallonälkä kannattaa tyydyttää Kaurialassa kotisohvan sijaan.

– Ilman muuta pitää tulla paikan päälle katsomaan paikallista futista. Luvassa on hyvätasoinen Kakkosen ottelu, jossa meillä on kova vastustaja. Itsekin olemme pelillisesti hyvässä iskussa, vaikkei pistesarake sitä kerrokaan. Kaupungissa on yritetty herättää futisbuumia, joten ihmisillä on mahdollisuus näyttää, että paikallinen futis kiinnostaa, kun luvassa on iso tapahtuma tärkeällä ottelulla.

 

HJS-päivä perjantaina 15.6. kello 17 alkaen Kaurialassa. Kakkosen ottelu HJS – GrIFK kello 19 alkaen. Hämeenlinnan kaupunki tarjoaa tapahtumaan ja otteluun vapaan pääsyn. Tervetuloa!