SalPa juhli Kaurialassa – HJS:lle silti arvosanaksi magna cum laude approbatur


Valkolakit juhlivat lakkiaisissa, mutta sen sijaan valkopaidat eivät päässeet juhlimaan Kakkosen Kaurialan kentän avausottelussa. Vierailija SalPa ryösti pisteet HJS:ltä 1-3 (1-1) lukemin. Tappiosta huolimatta HJS:n pelissä oli paljon positiivisia elementtejä. Pelitapahtumiin nähden sarjajumbo pärjäsi sarjakakkoselle tasaväkisesti.

HJS hallitsi ottelun ensimmäistä 10 minuuttia ja vyörytti tilanteita kohti SalPan kenttäpäätyä. HJS:llä oli useita puolittaisia maalipaikkoja ja niistä paras siunaantui HJS-hyökkääjä Juuso Huhtapellolle. Tällä kertaa Huhtiksen sihti ei ollut kohdallaan ja SalPa pääsi pälkähästä. 11 minuutin kohdalla HJS-maalivahti Ville Kalervo avasi rohkeasti keskelle, mutta hänen epäonnekseen syöttö päätyi SalPa-pelaajan haltuun. Kalervo paikkasi syntyneen maalitilanteen torjumalla SalPa-hyökkääjän napakan vedon, mutta irtopalloon ehti ensimmäisenä Abijon Muzaki, jolla oli helppo työ siirtää pallo HJS:n tyhjään rysään. Vierasmaalin jälkeen HJS hieman häkeltyi ja oma peli sekosi toviksi. Pikku hiljaa kotijoukkue sai kuitenkin uudestaan otteesta kiinni. HJS:n yrittäminen palkittiin 27 minuutilla, kun kulmapotkussa korkeimmelle nousi yksi Suomen parhaista pääpelaajista, Markus Joenmäki. Maran roikkumista ilmassa verrattiin Kaurialan betonikatsomossa jopa Michael ”Air” Jordanin suoritukseen Chigagossa vuonna 1993. Alanurkkaan suuntautunut pusku tasoitti lukemat 1-1:een. Tasoituksen jälkeen HJS jatkoi hyvää otetta pelistä. Etenkin joukkueen laitapelaaminen oli saanut uutta ryhtiä ja HJS:n keskikenttä jakoi hyvin palloja laitapelaajille juoksuun SalPan puolustuslinjan taustaan. Väkevöityneestä laitapelaamisesta syntyi muutamia puolittaisia tilanteita, mutta myös jokunen pidempi keskitys päätyi Kaurialan moukarihäkkiin. Ensimmäisen puoliajan lopussa nähtiin HJS:ltä kaunis hyökkäys. Pelaajavalmentaja Lauri Hakanen käynnisti hyökkäyksen pitkällä avauksella Eetu Tapanaiselle, jonka millintarkka keskitys löysi takatolpalle kiiruhtaneen Juuso Huhtapellon pään. Huhtiksen pusku suuntautui HJS-fanikatsomon pettymykseksi hieman maalin ohi. Ensimmäisen jakson ehkä puhutuin tilanne koettiin aivan jakson lopussa, kun HJS:n Timo Viljanen oli ohittamassa SalPan puolustajaa ja oli jo ehtinyt pelaamaan pallon puolustajan ohi, kun SalPa-toppari jysäytti mojovan miinan Viljasen sukille. Kaikkien paikalla olleiden ihmetykseksi tuomari ei nähnyt tilanteessa edes rikettä, sen sijaan tuomarilta nähtiin muutama hallittu taitouintiliike. Tapauksen seuraus oli se, että selvä varoituksen arvoinen rike jäi viheltämättä ja Viljanen loukkaantui, eikä pystynyt jatkamaan peliä. Taukomakkaralle mentiin tasalukemissa ja Kaurialan takapihalla uskottiin omiin ja puhuttiin jo melko varmasta kolmen pisteen voitosta.

Toiselle jaksolle HJS otti kentälle Prince Mokuman, joka tuli Timo Viljasen paikalle oikealle laidalle. SalPa myrkytti toisen jakson alussa Kaurialan tunnelmaa. Peliä oli pelattu 52 minuuttia, kun vapaapotkun jälkitilanteesta SalPan Iku Leino lähetti 20 metristä putoavan lehden HJS-maalin takakulmaan Kalervon haroessa tyhjää. 10 minuuttia maalin jälkeen nähtiin erikoinen tapahtumaketju, kun SalPan Jami Siirtola rikkoi HJS-pelaajia saman hyökkäyksen aikana kolmasti ja sai tästä tilanteesta kaksi varoitusta ja mies passitettiin Kaurialan helteestä suihkun puolelle viilentymään. Kaurialan kuuman hornankattilan tulostaulu lopetti toimintansa toisella jaksolla, jolloin pelitilanteen ja kellon sijaan taululla nähtiin vain lämpötila, joka oli parhaimmillaan +35 astetta. Mene ja tiedä. Helteessä kuumenneeseen HJS-ryhmään saatiin lisää kylmää vettä 66 minuutilla, kun syntyneestä kulmapotkusta Elmo Heinonen pääsi vapaasti sijoittamaan HJS-puolustuksen keskeltä lukemiksi 1-3.

Ottelun viimeinen vartti oli kovaa HJS:n rypistystä. Ensin 75 minuutilla Prince Mokuma laukoi Lauri Kestin esityöstä läheltä ylärimaan. Kestin lisäksi HJS:n omista B-junioreista pääsi kentälle Ossi Lehtonen. Nopeasti kentälle tulon jälkeen B-junnut juonivat hyvän tilanteen Princelle, jonka vihaisen laukauksen SalPa-maalivahti torjui näyttävästi ylänurkasta. Tämän jälkeen maalintekoa pääsivät vielä yrittämään Lauri Kesti ja Markus Joenmäki, joiden viuhuvat kudit suuntautuivat vain niukasti SalPa-maalin ohi. Pelin näyttävin suoritus nähtiin vaihdosta kentälle tulleen Aleksi Latvasen lapikkaasta. Miehen 20 metristä lähtenyt volley-laakamoukku pamahti maalin pystypuuhun ja SalPa-maalivahti ei ehtinyt tilanteessa kissaa sanoa, edes englanniksi. Tässäkään tilanteessa HJS:llä ei ollut onnea matkassa ja pallo kimposi maaliviivaa hipoen, mutta ei painunut nyyttiin.

Ottelun jälkeen Ilveksestä lainalla ollut puolustaja Tariq Kazi oli pettynyt, mutta löysi kuitenkin pelistä positiivisia piirteitä:

-Hallitsimme tänään pitkiä jaksoja pelitapahtumia ja tämä matsi oli voitettavissa. Vastustaja rokotti armotta meidän virheistämme. Pääsimme kuitenkin tänään laitojen kautta hyvin maalipaikoille ja paremmalla onnella olisimme voineet kairata kolme pistettä kotiin.

-Tällä kaudella ongelmamme on ollut kentän viimeinen kolmannes. Pystymme pitämään palloa, mutta murtautuminen huippupaikoille on tuottanut ongelmia. Tänään pääsimme maalipaikoille, mutta pallo pitää saada paremmalla prosentilla sisään, jotta pisteitä alkaa kertymään.

Lakkiaisten kunniaksi mediatiimi soittaa lyyraa ja antaa HJS-ryhmälle tänään arvosanan Magna cum laude approbatur. Pelissä oli paljon hyvää ja taistelu Kakkosen ylioppilasruusuista jatkuu.

HJS:n avauskokoonpano:

Ville Kalervo

Vilppu Leinonen

Markus Joenmäki

Tariq Kazi

Lauri Kesti

Jere Suomalainen

Lauri Hakanen

Valtteri Kaarna

Timo Viljanen -> Prince Mokuma, 46 min

Juuso Huhtapelto -> Ossi Lehtonen, 80 min

Eetu Tapanainen -> Aleksi Latvanen, 66 min

 

Seuraava kotiottelu pelataan Kaurialan stadionilla perjantaina 15.6. klo 19, jolloin vastaan asettuu Grankulla IFK. Kyseessä on HJS-päivä ja kaikkea kivaa on luvassa. TERVETULOA!