Sarjakakkonen Salon Palloilijat saapuu HJS:n vieraaksi Kaurialan avausotteluun


HJS on kovan haasteen edessä lauantai-iltapäivänä, kun joukkue saa vastaansa sarjakakkosen asemaa kymmenellä pisteellään hallitsevan Salon Palloilijat. Päävalmentaja Lauri Hakasen mukaan tuleva vastustaja noudattaa B-lohkon tuttua linjaa.

– SalPa on nuori jengi, jossa on paljon turkulaistaustaisia pelaajia, joista osa on tuttuja meidänkin pelaajille juniorisarjoista. Heillä on pelaajia, jotka ovat pelanneet jo pari kautta Kakkosessa, joten voidaan puhua kokeneesta Kakkosen joukkueesta nuoresta rungosta huolimatta. Viime kaudella joukkue oli nousutaistossa mukana kalkkiviivoille asti eikä porukka ole oleellisesti ainakaan heikentynyt.

– Joukkue on juoksuvoimainen ja aggressiivinen, joten vauhtia on peliin luvassa. On hienoa, että sarjassa on paljon joukkueita, jotka pyrkivät pelaamaan aggressiivista futista. Se haastaa meitä kehittymään, Hakanen kertoo.

Ennakkotiedoista poiketen ottelu pelataan Kaurialan stadionin luonnonnurmella.

– Olemme tyytyväisiä, että pääsemme jo tässä vaiheessa Kaurialaan. Se on meidän kotikenttämme ja tämän kaupungin futispaikka. Viime pelimme maanantaina oli luonnonnurmella, joten olemme jo päässeet tottumaan alustaan, Hakanen sanoo.

Joukkueen terveystilanne on Hakasen mukaan kaiken kaikkiaan hyvä. Viime peleissä poissaolot ovat rajoittuneet alakertaan.

– Toivottavasti puolustuslinjaan on enemmän tulijoita kuin menijöitä, Hakanen toteaa liikaa paljastamatta.

– Penkin saamme joka tapauksessa täyteen, sillä juniorit ovat lauantaina käytettävissä, joten vaihtoehtoja kyllä löytyy.

Alla helpottava voitto

HJS nappasi historialliset avauspisteensä Kakkosessa maanantaina, kun joukkue voitti HIFK/2:n vieraskentällä kahdella Santeri Haaralan maalilla lukemin 0-2.

– Monella pelaajalla oli fiilis, että oli jo aikakin, Hakanen naurahtaa.

Voitto oli joukkueelle helpotus, vaikka Hakasen mukaan suurempia henkisiä paineita ei joukkue neljästä tappiosta huolimatta ollutkaan ehtinyt keräämään.

– Jokainen pelaaja luonnollisesti käsittelee oman pääkoppansa sisällä omaa ja joukkueen suorituksia. Tietenkin tappiot nakertavat, tulivat ne sitten hyvällä tai huonolla pelillä, ja silloin voi olla vaikeampaa tehdä omaa suoritusta rennosti. En ole kuitenkaan nähnyt joukkueessa ylimääräistä puristusta, Hakanen sanailee.

Hakanen myöntää maanantain pelin olleen haastava, mutta on tyytyväinen joukkueensa tekemiseen.

– Ensimmäisellä jaksolla totuttelimme luonnonnurmeen eikä pelimme ollut kovin rullaavaa. Sitouduimme joukkuepuolustamiseen ja kimpassa tekemiseen, ja Ville Kalervo otti maalilla pari hyvää torjuntaa. Aina ei pysty hallitsemaan ottelua, jolloin pitää selvitä vastustajan paineesta ja päästä siitä kuivin jaloin. Siinä onnistuimme hienosti. Sen lisäksi käytimme tehokkaasti omat paikkamme hyökkäyspäässä, jota tässä on peräänkuulutettu. Kärkipari toimi erinomaisesti ja sitä kautta saimme luotua uhkaa viimeiselle kolmannekselle, Hakanen linjaa avausvoiton avaimia.

HJS – SalPa lauantaina 2.6. kello 17. Huom! Ennakkotiedoista poiketen ottelu pelataan Kaurialan stadionilla! Liput 5 €. Alle 16-vuotiaille ja HJS:n jäsenille vapaa pääsy. Tervetuloa kannustamaan joukkuetta lisäpisteiden metsästyksessä!