Sunnuntai-iltana nähtiin lumierä ulkona ja sisällä


Kun ulkona lumihiutaleet leijuivat hiljalleen maahan, pelattiin Säästöpankki Areenan sisätiloissa paikasta Regions´ Cupin toiselle kierrokselle. Hallin sisälläkin nähtiin todellinen ”lumierä”, kun kotijoukkue HJS löylytti paikalle saapunutta Mäntän Valoa lukemin 14-0 (7-0).

Ottelun alussa ilman vaihtomiehiä otteluun lähtenyt Valo taisteli urhoollisesti ja ensimmäinen 10 minuuttia pelattiin ilman maaleja. Pelin maalihanat avasi maalinedusmylläkän päätteeksi Valtteri Kaarna, joka pystyi viidestä metristä sutimaan pallon niukasti maalilinjan yli. Avausosuman jälkeen HJS otti pelin ohjat käsiinsä, eikä antanut vastustajalle mitään mahdollisuuksia. Ottelun alkupuoliskolla etenkin HJS:n Ossi Lehtonen oli Valon puolustukselle vaikea pideltävä. Hyvien laitajuoksujen lisäksi Lehtonen pystyi useasti prässäämään puolustusta ansiokkaasti. Kun maalihanat oli avattu, alkoi osumia tulla tasaiseen tahtiin. Ensimmäisellä jaksolla maaliverkkoa pöllyttivät Kaarnan lisäksi kahdesti osuneet Eetu Tapanainen ja Juuso Huhtapelto, Eppu Kallio sekä Prince Mokuma.

Toiselle jaksolle lähdettäessä HJS teki kaksi pelaajavaihtoa. Kentälle marssitettiin Toivo Peltoniemi sekä Timo Viljanen. Vaihtomiehistä Viljanen pystyi luomaan itselleen ahnaasti useita maalipaikkoja, mutta tällä kertaa ruuti oli hieman märkää ja onnikaan ei suosinut. Valkopaitojen onneksi kentältä löytyi kuitenkin ratkaisijoita laajalla rintamalla. Toisen jakson maalikarkelot aloitti napakalla maanuoliaisella Juuso Huhtapelto ja nopeasti tämän jälkeen Prince Mokuma viimeisteli ottelun toisen maalinsa. Hyvän ottelun pelannut Ossi Lehtonen sai kunnian viimeistellä reboundista kotijoukkueelle ”kympin täyteen”. 55 minuutin kohdalla HJS vaihtoi kentälle Lucas Leinosen ja kokeneen Jukka-Pekka Tuomenojan. Leinonen ei tarvinnut aikaa kuin 8 minuuttia, kun Valon verkko heilahti. Mies on talven harjoitusotteluissa osoittanut olevansa varsin juonikas viimeistelijä. Ottelun viimeisen vartin aikana nakutettiin vielä kolme osumaa, kun Peltoniemi, Tuomenoja sekä Huhtapelto osuivat maalipuiden väliin.

HJS osoitti 14-0 -voitolla, että kuilu tasokkaan Kolmosen ryhmän ja vitosdivarin välillä on varsin iso. Ilahduttavaa valkopaitojen otteissa oli nähdä myös maalintekovoimaa löytyvän hyökkääjien takaa. Juoksuvoimaiset laitapelaajat ovat varmasti myös kesän Kolmosessa arvokas voimavara. Jos jotain parantamisen varaa halutaan sunnuntain esityksestä löytää, kaukolaukausten laatu voisi olla parempi. Lähes poikkeuksetta 20 metristä ammutut yritykset suuntautuivat vastustajan maalin yli.

HJS:n pelit jatkuvat ensi lauantaina, kun joukkue matkaa Espooseen ja kohtaa harjoitusottelussa EPS:n. Perjantaina 29. maaliskuuta pelataan taas Säästöpankki Areenalla. Tuolloin klo 19.00 alkavassa harjoitusottelussa HJS kohtaa Nummelan Palloseuran.

 

HJS:n avauskokoonpano:

Eero Viljanen (mv)

Lasse Kivinen

Paavo Ahola (C)

Gisgard Mosamete

Vilppu Leinonen

Eppu Kallio

Valtteri Kaarna

Prince Mokuma

Ossi Lehtonen

Juuso Huhtapelto

Eetu Tapanainen

 

Vaihdosta kentälle:

Toivo Peltoniemi

Lucas Leinonen

J-P Tuomenoja

Timo Viljanen

 

Kuva: Ari Kedonperä