HJS kohtaa TamU:n vieraskentällä sunnuntaina


Hämeenlinnan Jalkapalloseura on aloittanut Kakkosen Cupin vahvasti ja voitettuaan kaksi ensimmäistä ottelua Ilves/2:sta ja TPV:tä vastaan on seura vahvasti kiinni jatkopaikassa Kakkosen Cupin pudotuspeleihin. Täysin paineetta HJS ei sunnuntaiseen lohkovaiheen päättävään otteluun lähde, sillä Cup pelataan viidessä lohkosta joista voittajat ja kolme parasta lohkokakkosta jatkavat pudotuspelivaiheeseen.

Ennen viimeistä ottelua lohkon tilanne on se, että HJS johtaa lohkoa 6 pisteellä ja myös sunnuntaina keskinäisen ottelun pelaavat Ilves/2 sekä TPV ovat molemmat 3 pisteessä TamU:n pitäessä perää kerättyään kahdesta ottelusta 0 pistettä. Voittaakseen lohkon HJS tarvitsee sunnuntain ottelusta vähintään yhden pisteen, riippuen TPV – Ilves/2 ottelun lopputuloksesta. Mikäli tamperelaisten keskinäinen ottelu päättyy tasan, on HJS – TamU ottelu panokseton ja HJS:n jatkopaikka on varma jo ennen ottelun alkuvihellystä. Mikäli Ilves tai TPV voittaa oman ottelunsa ja HJS häviää omansa TamU:lle, niin joukkueiden päätyessä tasapisteisiin on ensimmäinen merkitsevä tekijä Palloliiton kilpailumääräysten mukaisesti maaliero. Näin ollen teoriassa on mahdollista, että HJS pullahtaisi lohkokakkosen paikalle ja joutuisi suhteelliseen vertailuun muiden lohkojen toiseksi sijoittuneiden kanssa.

HJS ja TamU ovat kohdanneet historiansa aikana toisensa vain Kakkosen Cupissa, sekä Region´s Cupissa ja kertaakaan HJS ei ole onnistunut virallisessa pelissä vielä TamUa voittamaan. Joukkueet eivät kohtaa tälläkään kaudella sarjassa tamperelaisten pudottua kauden päätteeksi Kakkosesta Kolmoseen.

Ossi Lehtonen on esiintynyt vahvasti HJS:n talven otteluissa

HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen odottaa mielenkiinnolla TamU:n kohtaamista, sillä vierasjoukkue on mielenkiintoisessa rakennusvaiheessa ja vahvistui vielä juuri ennen sunnuntain Cup-ottelua paluumuuttaja Roope Kostiaisella, joka pelasi päättyneellä kaudella Ykkösestä pudonneen TPV:n riveissä. Oman joukkueen otteisiin Hakanen on ollut tyytyväinen joukkueen suorittamisen tasoon Kakkosen Cupin peleissä.

Lauri Hakanen on tyytyväinen joukkueen otteisiin Kakkosen Cupin alkulohkossa Kuva: Riku Hasari

– Tampere United on mielenkiintoinen joukkue, sillä se on rakennusvaiheessa ja ovat kiinnittäneet muutaman todella kovan pelimiehen suhteessa joukkueen sarjatasoon, esimerkiksi Emenike Pallo-Iiroista ja Kostianen TPV:stä.

– Suuria yllätyksiä omasta joukkueesta ei ole noussut vielä valmennukselle, sillä olemme nähneet talven mittaan joukkueen potentiaalin saavuttaa sille asetettuja tavoitteita. Hyvä tekeminen harjoituskentällä on siirtynyt aiemmissa otteluissa myös kentälle ja tämän trendin uskomme jatkuvan. Yleisölle kiinnostavia pelaajia ovat varmasti olleet meidän nuoret vastuunkantajamme Gaaid Abdi, Ossi Lehtonen, Eero Lamberg sekä hieman vanhemmista pelaajista keskikentällä uurastava Kasimir Arminen. Varsinkin nuorten pelaajien vahva esiinmarssi myös otteluissa on ollut erittäin positiivista, että he pystyvät vastaamaan kovempien otteluiden haasteeseen.

– Vaikka yksilöt nousevat aina ratkaisemaan otteluita, niin heidän onnistumista alleviivaa aina vahva ja onnistunut joukkuepelaaminen. Tässä olemme varmasti aiempia kausia vahvempia, sillä rinkimme laajuus ja taso ovat selkeästi aiempia kausia parempia jo tässä vaiheessa kautta.

 

TAMU – HJS 
SUNNUNTAINA 9.2. KELLO 18.15
PIRKKAHALLI