Teuvo Palkki jatkaa HJS:n valmennuksessa


Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkue ja Teuvo Palkki ovat solmineet kauden 2020 kattavan jatkosopimuksen. Sopimuksen myötä Lauri Hakasen ja Teuvo palkin kaudesta 2018 alkanut yhteistyö saa jatkoa.

Teuvo Palkki on pitkän linjan jalkapallovalmentaja, joka on uransa aikana toiminut myös Hämeenlinnan Jalkapalloseurassa valmennuspäällikkönä sekä FC Hämeenlinnassa päävalmentajana Ykkösessä. UEFA A-valmentajalisenssin suorittanut Teuvo tuo HJS:n valmennukseen aimo annoksen kokemusta Palloliiton huippusarjoista.

Teuvo Palkki jatkaa HJS:n edustusjoukkueen valmennuksessa myös kaudella 2020

Teuvo Palkki on ikuinen pelin opiskelija

Vuoden jatkosopimuksen allekirjoittanut Palkki iloitsee yhteistyön jatkumisesta Lauri Hakasen kanssa ja korostaa valmentamisen olevan jatkuvaa oppimista.

– Olen tosi iloinen ja myös helpottunut. Koen olevani onnekas saadessani työskennellä jalkapallon parissa. Laren kanssa työskentely sujuu hyvin, sillä meillä molemmilla on pohjaton uteliaisuus jalkapallon saloihin, sekä intohimo oppia uusia asioita tästä kauniista pelistä. Tämä yhteinen arvopohja luo meille hyvän perustan jatkuvaan yhteistyön ja työnjaon kehittämiseen.

HJS saavutti nousun Kakkoseen lähes täysin omavaraisella joukkueella. Palkki näkee, että joukkue ja seura ovat kuitenkin valmiimpia kohtaamaan Kakkosen haasteet tällä kertaa.

– Kakkonen on kova haaste nuorelle joukkueellemme. Uskon vahvasti, että olemme vahvempia ja valmiimpia tähän sarjaan kuin pari vuotta sitten, niin pelaajiston kuin taustojen osalta.

Hakanen iloitsee Palkin jatkosopimuksesta

HJS:n päävalmentajana jo viidennen kauden aloittava Lauri Hakanen korostaa pitkäjänteisyyden merkitystä seuran toiminnan kehittämisessä ja kokee, että kokeneen Palkin rooli joukkueen arjessa on korvaamaton.

– Teuvon jatko on ilman muuta erittäin tärkeää niin kentällä, kuin sen ulkopuolella. Yhteistyö valmennuksen kesken on kehittynyt koko ajan, kun olemme yhdessä töitä tehneet. Meillä on samantyyppinen ajatus pelaamisen ja kilpaurheilun periaatteista ja olemme sen pohjalta päässeet kehittämään joukkueen toimintoja haluamaamme suuntaan. Nyt pääsemme jatkamaan yhdessä tätä työtä. Opimme myös jatkuvasti toisiltamme uutta ja sitä kautta motivaatio tehdä yhdessä töitä on erittäin korkealla.

– Teuvo on myös pelaajien keskuudessa erittäin arvostettu henkilö ja sitä kautta mielestäni juuri oikea henkilö tähän tehtävään.

Pelaajien laadukas arki toiminnan keskiössä

HJS:n edustusjoukkueen perustamisesta lähtien seuran valinta on ollut panostaa pelaajien arjen laatuun ja toimintaympäristöön. Valmennuksen laatu ja laadukkaat harjoitteluolosuhteet ovat toiminnan keskiössä. Toiminnanjohtaja Ville Dahlmanin mukaan Hakasen ja Palkin asettama vaatimustaso joukkueen arjelle on myös urheilullisen menestyksen edellytys.

– Olen erittäin iloinen, että yhteistyö jatkuu Hakasen ja Palkin kanssa. Meidän kaikkien yhteinen motivaation lähde on paremman arjen mahdollistaminen pelaajille ja tässä huippu-urheilun vaatimustason tunteva valmennusjohto on erittäin isossa roolissa. Toimintaa tullaan jatkossakin kehittämään panostuksilla joukkueen arkeen.

Artikkelikuva: Kai Savonniemi

Kuva: Kuvapalvelu Tammela