Teuvo Palkki jatkaa HJS:n valmennustiimissä ensi kaudella 


HJS käyttää apuvalmentaja Teuvo Palkin kanssa viime vuonna tehdyn 1+1-vuotisen sopimuksen jatko-option. HJS jatkaa täten vuonna 2019 tältä kaudelta tutun valmennuskaksikon alaisuudessa, sillä myös päävalmentaja Lauri Hakasella on taskussaan ensi kauden kattava sopimus.

Palkki on iloinen jatkostaan ja kertoo, että paluu aikuisten maailmaan on ollut mieluisa kokemus. Ennen nykyistä apuvalmentajan pestiään hän työskenteli kuusi vuotta HJS:n junioripuolella.

– On ollut yllättävän mukavaa. Aikuisten kanssa voi olla analyyttisempi sekä keskustella asioista juuri aikuisten tavoin. Tykkäsin toki olla myös nuorten parissa, Palkki kertoo.

HJS:n valmennuksessa on tällä kaudella sekoittunut nuoruus ja kokemus. Palkki kertoo, että päävalmentaja Hakanen oli jo viime vuonna suuri syy sille, miksi hän palasi takaisin aikuisten valmentamisen pariin. Yhteistyön tekeminen nuoren ja nälkäisen valmentajan kanssa houkutteli.

– Olemme kasvaneet erilaisessa futiksessa ja valmennuskoulutuksessa. Näin mahdollisuuden oppia futiksesta enemmän kuin jos vain hyppäisin takaisin omaan futikseeni ja valmennustapaani.

Vuosina 2007-2010 FC Hämeenlinnan päävalmentajana toiminut Palkki kertoo, että hänen oma perspektiivinsä lajia ja opettamista kohtaan on muuttunut kuluneen kauden aikana.

– Jo junioripuolellakin mietitään esimerkiksi pelin havainnointia ja sitä kautta päätöksenteon harjoittelua kentällä. Näistä asioista olen oppinut paljon. Ei tämän tyyppisistä asioista paljoa puhuttu silloin, kun itse pelasin ja kävin valmennuskoulutuksia. Olen oppinut näkemään jalkapalloa eri kantilta.

Palkin kiinnostus jalkapalloa ja uutta tietoa kohtaan on ehtymätöntä. Viimeisen vuoden ajan Palkki on opiskellut muun muassa Sami Hyypiä Akatemian kautta Ekkono-metodia. Muutenkin uudistuneen jalkapallonäkemyksensä myötä voisi jopa sanoa, että hän on kokenut ainakin pienimuotoisen renessanssin valmentamista kohtaan kuluneen vuoden aikana.

– Minulla on suuri uteliaisuus jalkapalloa kohtaan. Mitä enemmän olen oppinut pelistä sitä enemmän on käynyt selväksi, kuinka vähän olen lopulta tiennyt. Minua kiinnostaa löytää aina vain enemmän uutta, Palkki havainnoi.

HJS nojaa strategiassaan vahvasti oman junioriputkensa tuotoksiin. Parhaimmillaan avauskokoonpanossa on tällä kaudella ollut peräti yhdeksän omaa kasvattia. Otteluissa on käynyt myös Tampereen Ilveksen liigaringissä olevia A-juniori-ikäisiä pelaajia. Palkki on mielissään käynnissä olevasta projektista.

– Ainoa järkevä tapa toimia suht pienessä kaupungissa on se, että pelaamme niillä pelaajilla, joita oma junioriputkemme tuottaa ja sitä sarjaa, jolla ansaitsemme olla. Hiljalleen edustukseen on nousemassa 04- ja 03- ja 02-ikäluokkien pelaajia, joita olen valmentanut ja tuntenut pienistä pojista lähtien. Se tuo lisää intoa myös omaan työhön ja on hienoa, jos homma säilyy tämmöisenä ja kehittyy, Palkki toteaa.

Edustusjoukkueen toiminnasta vastaavan HJS Akatemia ry:n toiminnanjohtaja Ville Dahlman myhäilee tyytyväisyyttään Palkin jatkosta.

– Edustustoimintamme kulmakiviä ovat hyvät harjoitusolosuhteet ja laadukas valmennus. Haluamme taata pelaajillemme parhaat mahdolliset avaimet kehittymiseen. Palkin kiinnittäminen myös ensi kaudeksi on osoitus siitä, että haluamme satsata valmennuksen laatuun.

– “Teke” tuntee organisaatiomme ja edustusjoukkueen portteja kolkuttelevia junioripelaajia. Hänellä on myös nälkää kehittää itseään valmentajana, mikä viestii siitä, että hän on edelleen tärkeä palanen hämeenlinnalaisessa edustusjalkapallossa, Dahlman muistuttaa.

Kuva: Kai Savonniemi