Torstain väri oli vihreä – Härmä jälleen parempi paikallistaistossa


HJS ja Härmä kohtasivat toisen kerran tällä kaudella, kun joukkueet ottivat yhteen sateisessa Kaurialassa torstai-iltana. Härmä oli voittanut ensimmäisen kohtaamisen kesäkuussa 2-0 ja myös tällä kertaa vihreäpaitaiset olivat etevämpiä, nyt lukemin 2-1. Härmä on ollut HJS:lle hankala vastustaja tällä kaudella. HJS on hävinnyt koko kaudella vasta kolme ottelua ja kaksi näistä ovat tulleet vihreäpaitaisia paikallisvihollisia vastaan. Ottelua Kaurialan lehtereillä oli seuraamassa 438 katsojaa. HJS:n järjestämässä tapahtumassa kesäkuussa yleisömäärä oli peräti 1642, joten tämän kamppailun HJS vei selvästi nimiinsä. Tappiosta huolimatta HJS jatkaa Kolmosen kärkipaikalla. Lauantaina sarjassa toisena oleva I-Kissat kohtaa Valkeakoskealla kolmantena olevan PS-44:n, joten tuo ottelu on hämeenlinnalaisittain hyvin mielenkiintoinen.

Ottelun alussa HJS pystyi vyöryttämään painetta Härmän alueelle saaden kaksi kulmapotkua ensimmäisen viiden minuutin aikana. Härmän puolustus ja koko ottelun hyvin pelannut maalivahti Eero Viljanen selvittivät tilanteet. 13. minuutin kohdalla nähtiin ottelun ensimmäinen maali. Härmän Ahmed Mohammed teki hienon esityön ja Aaro Forss siirsi hallitusti Härmän 1-0 -johtoon. Osuman jälkeen Härmä sai itseluottamusta ja sen puolustuspeli oli uhrautuvaa ja sitkeää. HJS:n tutut nousut laidoilta keskelle eivät onnistuneet, kun Härmä puolusti usealla miehellä järkevästi. Puolen tunnin kohdalla Härmän pirteästi pelannut Mohammed pääsi laukomaan ja osui HJS:n maalin pystypuuhun. Viisi minuuttia tästä oli HJS:n vuoro kolistella maalipuita. Asialla oli Eetu Tapanainen, jonka pusku osui tolppaan. Ensimmäisen jakson lopulla HJS pystyi luomaan hyvää painetta Härmän päätyyn, mutta Härmän puolustus ja maalivahti Viljanen pystyivät selvittämään tilanteet.

Toinen jakso alkoi HJS:n osalta murheellisesti. Otto Ojala repi itselleen varoituksen parin minuutin pelin jälkeen ja vain muutama minuutti edellisesti Oden myöhästynyt taklaus Härmä-pelaajan vihreille sukille palkittiin toisella keltaisella. Näin HJS joutui pelaamaan lopun yhden miehen vajaalla. Miesvajaus ei kuitenkaan juuri kenttätapahtumissa näkynyt. HJS yritti olla aktiivinen ja piti palloa vastustajaa enemmän. Jere Suomalainen ja Matti Jussila pääsivät tekopaikoille, mutta Härmä kesti paineen. Viimeisen vartin aikana loukkaantuneena muutaman pelin sivussa ollut HJS:n Juuso Huhtapelto tuli kentälle. Kun pelikellossa oli 80 minuuttia HJS:n pelaajat pääsivät tuulettamaan tasoitusmaalia. Asialla oli luottopuolustaja ja asiantuntijoiden mukaan sarjan paras pääpelaaja Markus Joenmäki, joka pääsi puskemaan pallon maalivahti Viljasen käsien kautta verkon perukoille. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä 3 minuuttia HJS:n maalin jälkeen Härmä siirtyi jälleen johtoon. Maali tuli vapaapotkun jälkeen, kun Prince Mokuma pääsi iskemään takatolpalta Härmän johtoon. Ottelun lopussa HJS sai painetta ja paras maalipaikka avautui Matti Jussilalle, jonka laukaus kuitenkin suuntautui päin maalivahti Viljasta. Loppuvihellyksen soidessa kentällä nähtiin iloisia vihreäpaitoja ja pettyneitä HJS:n pelaajia.

HJS:n taistelu Kolmosen Tampereen piirin voitosta jatkuu ensi perjantaina. Tuolloin valkopaitojen vieraaksi sarjan toiseksi viimeiseen kotipeliin Kaurialaan saapuu sarjassa kolmantena oleva PS-44 Valkeakoskelta. Ottelu alkaa perjantaina 15.9. klo 19.00 ja tilaisuuteen on tuttuun tyyliin vapaa pääsy. Tervetuloa!

Härmä-HJS 2-1 (1-0)

13´ 1-0 Aaro Forss
80´ 1-1 Markus Joenmäki
83´ 2-1 Prince Mokuma

HJS:n kokoonpano:

4 Eppu Kallio (-> 5 Jesse Nirkko)
6 Toivo Peltoniemi
7 Eetu Tapanainen
9 Jere Suomalainen
13 Markus Joenmäki
15 Lauri Hakanen
16 Niko Äkräs (->17 Matias Cavén)
18 Sakari Sulonen (->10 Matti Jussila)
20 Aleksi Latvanen (->8 Juuso Huhtapelto)
21 Otto Ojala ”C”
70 Ville Kalervo

Ottelun pöytäkirja
Artikkelikuva: Video Hasari / Riku Hasari