Uusin voimin katse tulevaisuuteen


Uusin voimin katse tulevaisuuteen

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkueen taustayhdistys HJS Akatemia ry katsoo luottavaisena tulevaan uuden hallituksen voimin. Seuran alkuvuodet vetovastuussa ollut hallitus luovutti viestikapulan uudelle hallitukselle, jonka johdolla seura lähtee edelleen kehittämään toimintaansa.

HJS Akatemia ry:n perustettiin syksyllä 2015 vastaamaan Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry:n edustusjoukkue toiminnasta ja seuran toimintaa on kehitetty määrätietoisesti kohti Palloliiton huippusarjoja. Seurassa on otettu harkittuja kehitysaskelia kohti ammattimaista toimintaa panostaen valmennuksen laatuun, joukkueen toimintaolosuhteisiin ja viimeisimpänä taustaorganisaation ammattimaistamiseen. Nyt aloittanut hallitus puheenjohtaja Arto Viljasen johdolla jatkaa edeltäjien viitoittamalla tiellä pyrkimyksenään vakiinnuttaa seuran asema Kanta-Hämeen edustusjalkapallon lippulaivana.

– Kuluneet neljä kautta ovat osoittaneet, että hämeenlinnalaisen edustusjalkapallon toimiminen saman logon alla junioriseuran kanssa on ollut onnistunut ratkaisu. Tulevaisuuden rakentamisessa on avainasemassa edustusjoukkueen toimiminen esikuvana junioreille. Edustusjalkapallon kehittäminen kaupungissa edellyttää itsenäistä taloutta ja omia sitoutuneita toimijoita, joilla on aiempaa kokemusta suomalaisesta huippufutiksesta myös korkeammilla sarjatasoilla.

Arto Viljanen korostaa yhteistyön merkitystä jalkapallon kehittämiseksi

Arto Viljanen tunnetaan ison jalkapallosydämen omaavana pitkänlinjan seuratoimijana, joka on pelaajauransa jälkeen toiminut FC Hämeenlinnan taustalla puheenjohtajan ja toimitusjohtajan rooleissa sekä Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry:n että FC Kuusysin hallituksen jäsenenä. Siviilityössään Suomalaisen Energiaosuuskunnan (SEO) toimitusjohtajana toimiva Arto korostaa pitkäjänteisyyden ja yhteistyön merkitystä seuratoiminnassa.

– Yhteistyö ennen kaikkea junioritoiminnasta vastaavan Hämeenlinnan Jalkapalloseuran ja muiden alueen seurojen, sekä Hämeenlinnan kaupungin kanssa on elintärkeää. Pitkäjänteinen ja määrätietoinen työ johtaa lopulta hyvää tulokseen. Kuten Suomen jalkapallomaajoukkueen esimerkki osoittaa.

Luonnollinen hetki uusiutua 

HJS Akatemia ry:n puheenjohtajana aiemmin toiminut Joni Meltoranta näkee nyt tehdyn hallituksen muutoksen luontevana askeleena seuran kehittämiselle.

– Nyt oli hyvä hetki antaa viestikapula seuraaville. Perustimme HJS Akatemia ry:n syksyllä 2015 ja siitä lähtien olemme määrätietoisesti kehittäneet toimintaa kohti Palloliiton huippusarjoja. Nyt tavoitteen täytyttyä on luonnollista, että toimintaa kehitetään uusien henkilöiden toimesta ja näin jatketaan suunnitelmallisesti HJS:n edustusjoukkuetoiminnan kehittämistä.

HJS Akatemia ry:n muut hallituksen jäsenet ovat varapuheenjohtaja Juho Juusela, Heikki Hartikka, Jussi Lempinen ja Marko Paasu.

Heikki Hartikka tekee paluun hämeenlinnalaisen jalkapallon taustoille

Seuran toiminnanjohtaja Ville Dahlman on nähnyt läheltä edustusjoukkueen toiminnan kehittymisen askel askeleelta.

– Joni Meltorannan ja Tomi Uusitorpan johdolla seura on tuotu Kakkosen tasolle, ihan kuten syksyllä 2015 linjattiin tavoitteeksi. Kasvu on ollut voimakasta kaikilla mittareilla ja nyt on erittäin hyvä hetki saada uutta virtaa ja ajatuksia seuran kehittämisestä taustalle. Vaatimukset seuran laadukkaan arjen mahdollistamiseksi ja kehitysloikkien ottamiseksi ovat kilpailun myötä koventuneet.


Kuvat Harri Qvist