HJS:n B-tytöt lähtevät ennakkoluulottomasti SM-sarjaan
Julkaistu: 06.05.2022 13.48

HJS:n B-tytöt lähtevät ennakkoluulottomasti SM-sarjaan

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran B-tytöt pelasivat upean SM-karsintasarjan talvella, jonka myötä joukkue ansaitsi paikkansa T18-SM-sarjaan. HJS sijoittui karsintasarjalohkossaan kolmanneksi vain hieman huonommalla maalierolla kakkoseksi sijoittuneeseen FC Peltirumpuun verrattuna, kun lohkon viisi parasta joukkuetta etenivät mittelöimään maan parhaasta T18-joukkueen tittelistä.

“Karsintasarja meni ennakko-odotuksia paremmin. Saimme treenata hyvin koko talven ja pahin koronakatokin osui vasta huhtikuussa karsintasarjan jälkeen”, muistelee B-tyttöjen vastuuvalmentaja Joni Meltoranta.

Karsintasarja pelattiin kahdessa eri lohkossa. A-lohkossa pelasivat viime kauden sarjataulukon kärkipää ja B-lohkossa alempi puolisko lisättynä Ykkösestä nousseella HJS:llä. Vasta alkaneen SM-sarjan avausotteluissa alemman karsintasarjan joukkueet ovat pelanneet tiukkoja kamppailuja A-karsintalohkolaisia vastaan. Kaikki viittaa siihen, että kaudesta on tulossa huipputasainen.

“Meidän pelikin sen osoitti, kun haastoimme divarista nousseena joukkueena hallitsevaa Suomen mestaria niin hyvin”, Meltoranta miettii.

HJS aloitti SM-sarjan viime viikonloppuna hallitsevaa Suomen mestaria Espoon Palloseuraa vastaan. Ylivoimaisesti viime kauden SM-sarjan voittanut EPS oli etukäteen ajateltuna yksi pahimmista avausvastustajista. Pelillisesti tasainen ottelu kääntyi lopulta espoolaisille numeroin 0-3.

“Se oli hyvä matsi meiltä. Taktiikka toimi, kuten ajateltiin. Prässäsimme välillä korkealta ja kovaa, ja välillä puolustimme tosi matalla blokilla ja iskimme vastaan. Kaksi EPSin maalia tuli valitettavasti sillä tavalla mihin olimme valmistautuneet eli menetyksen jälkeisistä tilanteenvaihdoista. Heidän erittäin taitava yksilö voitti pari tilannetta ja pääsi iskemään”, Meltoranta kertaa.

“Meillä oli neljä todella hyvää maalipaikkaa, mutta niistä paikoista ei mennyt yksikään sisään. 0-0- tai 0-1-tilanteessa yhden paikan käyttäminen olisi voinut muuttaa pelin luonnetta. Olen kuitenkin erittäin tyytyväinen esitykseen, se oli todella vahva suoritus”, Meltoranta jatkaa.

Joukkueen pelaaminen on kehittynyt kovaa vauhtia tämän vuoden aikana.

“Karsintojen ensimmäisessä pelissä tuli vastaan ONS neljällä Kansallisen liigan pelaajalla vahvistettuna ja silloin vauhti oli liian kovaa. Oli kiva huomata viikonloppuna, että vielä pykälää kovempaa EPSiä vastaan vauhti ei loppunut kesken missään nimessä, vaan pystyimme aiheuttamaan prässillä riistoja yläalueella ja luomaan maalipaikkoja. Jos tuolla sykkeellä ja onnistumisilla pystymme pelaamaan läpi kauden niin meillä ole mitään hätää”, Meltoranta kehuu.

HJS on asettanut tavoitteeksi sijoittua SM-sarjassa viiden joukkoon.

“Jos tuolla tasolla pelaamme niin olemme varmasti niillä sijoituksilla, joita tavoittelemme. Toki aina pitää myös haaveilla, ja kun SM-sarjaa pelataan niin mestaruudesta ja mitaleista taistellaan. Jos se ei tällä kaudella onnistu niin ensi vuonna sitten varsinkin jos ryhmä säilyy kasassa.”

Joukkueen pelaajat ovat menneet muutamien kuukausien aikana huimasti eteenpäin.

“He olivat aluksi jännittyneitä, kun vastaan tuli ONS-pelissä Kansallisen liigan pelaajia, mutta pelin jälkeen enemmänkin ihmeissään, etteivät he olleetkaan niin ihmeellisiä. On ollut tosi hienoa huomata, että pelaajat ovat itsekin tajunneet kuinka hyviä he ovat.”

“Vaiheittain tämä jengi on kasvanut. Syksyllä lähdimme liikkeelle ja treenasimme hyvin. ONS-peli kertoi, että tason pitää olla ihan eri levelillä. Siitä eteenpäin on ollut kovia pelejä ja likat ovat nostaneet tasoaan hurjasti puolessa vuodessa”, Meltoranta toteaa ylpeänä.

HJS jatkaa pelejään lauantaina, kun joukkue matkustaa Keravalle Pallokerho Keskiuusimaan vieraaksi. PKKU:lla on allaan HJS:n tapaan yksi ottelu, jonka se hävisi Puotinkylän Valtille maalein 2-1. HJS:llä on kokemusta PKKU:sta harjoitusottelusta, jossa HJS oli parempi maalein 4-2.

“Se ottelu antoi silloin itseluottamusta ja ansaitsimme sen tuloksen. Varmasti ärsytetty joukkue on tulossa vastaan emmekä pääse yllättämään, vaan he tietävät meidän olevan kova joukkue. Tasaista vääntöä odotan ja toivottavasti saadaan tällä kertaa maalipaikoista sisään. Voittoa lähdetään hakemaan”, Meltorantaa sanoo.