A-pojat tähtäävät kaikista kirkkaimpaan kruunuun SM-sarjassa
Julkaistu: 30.07.2022 10.00

A-pojat tähtäävät kaikista kirkkaimpaan kruunuun SM-sarjassa

Loistavan SM-karsintasarjan pelannut HJS:n A-juniorijoukkue aloittaa syyskauden ja varsinaisen SM-sarjan huomenna, kun joukkue matkustaa Lahteen FC Reippaan vieraaksi.

Ylivoimaiseen tapaan oman karsintalohkonsa voittaneen joukkueen puolustaja Matti Nokkonen sanoo kevätkauden olleen joukkueelle napakymppi.

“Sitä se oli aika lailla. Mietittiin, että taisi olla HJS:n historian isoin pistemäärä, mitä on SM-karsinnassa saatu. Joukkue pelasi tosi yhtenäisesti varsinkin puolustuspäähän ja toisaalta pystyimme tekemään hyvän määrän maaleja. Oli joitakin pelejä, joihin emme saaneet kaikkia pelaajia paikalle ja silti pystyimme pelaamaan tosi hyvin ja voittamaan pelejä. Olen todella tyytyväinen, miten pelit ovat menneet tähän mennessä.”

Nokkonen kertoo, että asiat alkoivat loksahdella paikoilleen nopeasti jo harjoituskaudella.

“Alkukaudesta on aina paha sanoa, mihin homma lähtee suuntautumaan. Pelasimme pari harkkapeliä tuttuja SM-vastustajia vastaan ja niiden jälkeen osasi sanoa, mihin olemme menossa. Laitoimme tavoitteeksi SM-paikan, mutta kun pelit alkoivat rullaamaan niin päätimme ottaa lohkovoiton.”

16 pelistä peräti 40 pistettä kerännyt joukkue on täysin uuden haasteen edessä, kun sarja pyörähtää käyntiin. Kilpailu kovenee huomattavasti SM-karsintaan verrattuna, kun mukaan liittyy ikäluokan valioita myös toisesta karsintalohkosta.

“Todella tiukka sarja tulee olemaan. Pääkaupunkiseudulla on todella vahvoja joukkueita, KuPS on aina paha, Turun joukkueet eivät ole ikinä huonoja. Jokainen peli tulee olemaan tiukka”, Nokkonen miettii.

“Jokainen hetki, jokainen juoksu, jokainen asia merkitsee. Jokainen piste on todella tärkeä ja koko ajan pitää pistää sata pinnaa peliin.”

Koveneva kilpailu ei HJS:ää hätkäytä.

“Joukkueen kanssa pistimme tavoitteeksi, että lähdemme hakemaan sitä kirkkainta eli SM-kultaa. Se olisi tosi upeaa. Mitalikaan ei välttämättä olisi pettymys, mutta pakko sitä korkeinta on lähdettävä tavoittelemaan”, Nokkonen naulaa.

Kirkkainta mahdollista on mukava lähteä tavoittelemaan, kun itseluottamus on huipussaan. Kevään pelit nostivat tahtotasoa.

“Jätkistä näkee, kuinka paljon itseluottamus on noussut ja kehittymistä on tapahtunut. Joukkue on todella yhtenäinen. On hyvä fiilis lähteä peleihin, kun ei ole stressiä siitä, että joku asia mättäisi pahasti. Kaikki on loksahtanut hienosti kohdalleen”, Nokkonen toteaa.

Aika kerätä pitkäjänteisen työn tuloksia

HJS 2003-2004-syntyneiden ikäluokka on pelannut pitkään yhdessä. Ryhmä on pysynyt jokseenkin samana ja on nyt, muutamilla 2005-syntyneillä höystettynä, valmiina hakemaan huipennusta pitkäjänteiselle työlleen. Pelaajiston lisäksi myös valmennus on ollut kasassa jo useamman vuoden ja Nokkonen jakaa kunniaa myös Tommi Silvennoisen, Ismo Kivisen, Atte Koivuniemen ja täksi kaudeksi mukaan tulleen Aleksi Miettisen suuntaan.

“Valmennusnippu on myös yhtenäinen ja on pystynyt kehittymään vuosien mittaan. Homma pelaa heillä. Myös pelaajien ja valmentajien välinen yhteys on ollut tosi hyvässä kunnossa, joka on yksi avainasia.”

HJS:n SM-sarja alkaa vierasottelulla Lahdessa FC Reipasta vastaan. Reipas oli toisessa karsintalohkossa viides, mutta vain viisi pistettä ykköseksi sijoittunutta Atlantista perässä.

“Haetaan revanssia talven harjoitusottelusta ja viime kauden kotipelistä. Lähdemme tavoittelemaan voittoa ja hyvää alkua sarjalle. Tiukka peli tulee varmasti. Lahti on vaikea vieraspaikka ja Reipas on kovaa taisteleva joukkue”, Nokkonen sanoo.

Kylmänviileä, mutta ei liian kylmänviileä. Sarjan avaus kutkuttaa Nokkosen ja muun joukkueen mielessä.

“Tietty vähän jännittää, miten sarja lähtee muotoutumaan. Alkukausi on tosi kova, kun isot joukkueet ovat vastassa heti ensimmäisessä viidessä pelissä. Ne näyttävät suuntaa mihin päin sarjassa mennään.”

HJS:n ensimmäinen kotiottelu pelataan perjantaina 5.8. kello 19:30 Pullerilla. Vastassa on tuolloin HJK. Kaikkiin A-junioreiden SM-sarjaotteluihin on vapaa sisäänpääsy, joten tervetuloa seuraamaan huomisen tähtiä ja kannustamaan HJS voittoon!

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30