Kai Pahlman -turnaus siintää P07-sinivalkoisen joukkueen mielessä
Julkaistu: 28.07.2022 17.26

Kai Pahlman -turnaus siintää P07-sinivalkoisen joukkueen mielessä

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran 2007-syntyneiden eli P15-sarjan sinivalkoinen joukkue esiintyi kevätkaudella vakuuttavasti. Joukkue sijoittui 12 joukkueen Ykkösessä toiseksi, ja nousi syksyksi P15-Eteläliigaan. Maaliero 11 ottelussa oli sangen vakuuttava 60-5 eikä joukkue hävinnyt yhtään ottelua.

“Tavoitteet olivat kauteen lähdettäessä korkealla. Välitavoite oli pelata Liigaa syyskaudella ja nyt tavoite on se, että pääsemme sarjassa neljän parhaan joukkoon ja sitä myötä Kai Pahlman –turnaukseen, joka on tämän ikäluokan SM-loppukilpailu", kertoo joukkueen vastuuvalmentaja Rauli Ranta.

Lokakuiseen Oulun viikonloppuun tähtäävän 20 pelaajan joukkueen luotsi toteaa perään, etteivät tavoitteet ole olleet pelkästään tuloksissa.

“Päätavoite oli, että pojat kasvavat urheilijoina pikku hiljaa kohti B-junioreiden maailmaa. Unohdetaan lapsuutta ja nuoruutta, ja mennään hiljalleen kohti kilpamaailmaa. Tulospaineita ei seuralta asetettu.”

“Siinä olemme onnistuneet hyvin. On pelaajia, jotka ovat löytäneet uusia pelipaikkoja ja muutenkin urheilullisuus ja fyysisyys on meidän vahvuus. Kuntoa piisaa ja siitä iso kiitos fysiikkavalmentaja Tomi Mäkelälle, joka on ollut asiantuntijana tässä. Maalivahtimme Eeli on aivan huikea ja hän on saanut viikoittaista maalivahtivalmennusta J-P Lanalta. Lisäksi valmennuspäällikkö Marko Johanssonin tuki on ollut hämmästyttävän hyvää. Hän toimii kenttätasolla erittäin paljon ja on ollut paljon pelaajien ja valmentajien tukena”, Ranta kiittelee.

HJS:n matka neljän parhaan joukkueen joukkoon alkaa tämän viikon sunnuntaina kello 19:30, kun Pullerilla pelattavaan otteluun saapuu vastustajaksi Lauritsalan Työväen Palloilijat Lappeenrannasta.

“Suurin piirtein tiedämme, millainen joukkue on tulossa vastaan. Heillä on isoja ja fyysisiä pelaajia, mutta olemme taitavampi joukkue ja meillä on maalivahtietu. Meitä on vaikea voittaa. Puolustamme hyvin, muttemme pelaa matalalla blokilla. Uskon, että meille käy hyvin”, Ranta sanoo.

Haaste kasvaa siirryttäessä Ykkösestä Eteläliigaan.

“Peli nopeutuu, reagointi nopeutuu ja kaikki muukin nopeutuu. Kaikki osa-alueet paranevat, mutta luotan, että pärjäämme hyvin.”

Joukkueessa olevaa potentiaalia on huomattu Palloliitossa asti, sillä tänään torstaina pidettävälle lännen ja idän yhteiselle alueleirille kutsun joukkueesta saivat Eeli Grönman, Antti Ranta ja Samuel Syrjänen. Varasijalle valittiin Jasu Nieminen.

“Meillä on useita hyviä pelaajia. Vielä on tietysti vaikea sanoa tulevasta, mutta siinä ratkaisee se, ketkä löytävät sisäisen motivaation harjoitteluun. Se lähtee pelaajasta itsestään. Murrosikä vaikuttaa asioihin, mutta meidän jätkät ovat todella fiksuja niin ei ole ollut mitään sen tuomia ongelmia”, Ranta kehuu.

“Valmennustiimi on myös hyvä. Tässä ovat mukana Arto Grönman ja Vesa-Matti Nieminen. Lepistön Jyrki on huoltajana ja muutenkin joukkueen sisällä kaikki toimii mutkattomasti. Saan itse vain valmentaa eikä tarvitse tehdä mitään muuta”, Ranta kiittää.

Tammelasta kotoisin oleva Ranta on HJS:n mukana ensimmäistä vuottaan. Hänen lisäkseen samalta suunnalta kulkee viisi entistä FJK:n junioria, jotka liittyivät HJS:n mukaan viime kaudella, kun Forssasta loppui kilpajoukkuetoiminta ison kentän peliin siirryttäessä.

“Yhteistyöllä olemme pystyneet muodostamaan hyvän kilpatason joukkueen ja pitämään sitä yllä. Nyt poikia on päässyt Palloliiton aluepäiville näyttämään osaamistaan ja se on myös hyvä ympäristö harjoitella. 2007-ikäluokka on kuulemani mukaan harjoitellut täällä aina hyvin ja se näkyy”, Ranta sanoo.

HJS P07-sinivalkoinen aloittaa Eteläliigan siis sunnuntaina kello 19:30 Lauritsalan Työväen Palloilijoita vastaan. Ottelu pelataan Meijerin kentällä eli Pullerin tekonurmella. Tervetuloa kannustamaan HJS voittoon!

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30