Peter Sampo on HJS:n uusi valmennuspäällikkö
Hämeenlinnan Jalkapalloseura RyJulkaistu: 24.11.2022 13.30

Peter Sampo on HJS:n uusi valmennuspäällikkö

Peter Sampo on valittu Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry:n uudeksi valmennuspäälliköksi.

Sampo liittyy organisaatioon neljänneksi valmennuspäälliköksi päävastuunaan seuran valmennuslinjan ja testauskokonaisuuden kehittäminen. Työsuhde alkaa 1.1.2023.

Sammolla on pitkä kokemus jalkapallon parista. Veikkausliigaan asti yltäneen (199 ottelua, 36 maalia) pelaajauran jälkeen hän on työskennellyt valmennuspäällikkönä Hyvinkään Palloseurassa, Malmin Palloseurassa ja FC Espoossa.

“Kaikin puolin on positiivinen ja hyvä fiilis. Tiedän, että seura on menossa eteenpäin ja tehnyt hyvää duunia vuosien varrella. Olen seurannut hämeenlinnalaista futista parikymmentä vuotta ja käynyt katsomassa paljon matseja. Seurassa on mainio puhuri päällä. Toimiston väki tekee kovasti duunia, että seura kehittyy ja jäsenistö sekä hallitus tukevat sitä”, Sampo kehuu.

Uuteen työhönsä HJS:ssä Sampo tarttuu innolla.

“Tykkään olla kentällä, seurata harjoituksia ja keskustella valmentajien kanssa pelaajakehityksestä. Toki myös kaikki muu mikä työhön liittyy osuu ominaisuuksiini hyvin.”

Pitkä pelaajaura ja työkokemus suomalaisessa jalkapallokentässä antaa Sammolle hyvät valmiudet rooliinsa HJS:ssä, mutta hän korostaa silti muita asioita.

“Seuran yleinen kehitys lähtee jokapäiväisestä duunista ja pelaaminen ykköstasolla lähtee pelaajasta itsestään. Jos haluaa huipulle, on sitouduttava jokapäiväiseen urheilijan elämään ja itsensä kehittämiseen. Sama koskee myös valmentajia. Kehittymisen eteen pitää olla kiinnostunut siitä, mitä tapahtuu ympäristössä”, Sampo toteaa.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran toiminnanjohtaja Tommi Laitila näkee, että HJS osui rekryssään napakymppiin.

“Etsimme huippuammattilaista kehittämään seuramme valmennuslinjaa ja testauskokonaisuutta sekä ennen kaikkea ottamaan kehitysaskeleita seuran kanssa seuraavalle tasolle. Todella laadukkaiden hakijoiden joukosta Peter oli juuri se osaaja, jonka halusimme Hämeenlinnaan. Hän omaa laajan kokemuksen nimenomaan kyseisistä osa-alueista sekä myös näyttöjä kehitystyöstä ja sen tuloksista. Olen todella tyytyväinen, että pääsimme hyvien keskusteluiden kautta tärkeässä rekrytoinnissa maaliin. Odotan innolla, että pääsemme nyt myös ison askeleen eteenpäin valmennusorganisaation osalta, jonka julkaisemme kokonaisuudessaan 30.11."

Tervetuloa Peter HJS-perheeseen!