Voittamaton HJS aloittaa syyskierroksensa lauantaina


Hämeenlinnan Jalkapalloseuran kevätkierros oli tuloksellisesti täydellinen, sillä joukkue voitti kaikki pelaamansa 11 ottelua keräten yhteensä 33 pistettä. Sarjataulukossa HJS on täten luonnollisesti kärkipaikalla, mutta vain kolmen pisteen erolla Nokian Palloseuraan, jonka voittojen sarjaan ainoan tahran kevätkierroksella teki nimenomaan HJS. Kolmantena sarjassa on valkeakoskelainen PS-44, joka on HJS:ää perässä kuusi pistettä yhden ottelun enemmän pelanneena.  

Pienen hetken ACE-voiton jälkeen huilannut HJS on enemmän kuin halukas jatkamaan voittojen tiellä myös lauantaina, kun Kaurialassa pelattavaan otteluun asettuu vastaan Sääksjärven Loiske. Joukkueet kohtasivat toisensa sarjan avauskierroksella Sääksjärvellä, jossa HJS otti vakuuttavan 5-0-vierasvoiton. Vierasjoukkue Loiske on sarjassa kevätkierroksen jälkeen sijalla kahdeksan. Pisteitä se on kerännyt 11.  

HJS on tehnyt pelaamissaan 11:ssä ottelussa 51 maalia. Vastustajien verkot ovat heiluneet siis reilun 4,6 maalin keskiarvolla ottelua kohden. Hanakimmin vastustajan maalin edustalla ovat operoineet Miika Paussu ja Eetu Tapanainen kahdeksalla maalillaan sekä Juuso Huhtapelto ja Santeri Stenius seitsemällä maalillaan. Hyvää tulitukea hyökkäyspään pelaajille on tarjonnut keskikentältä Prince Mokuma kuudella maalillaan. Kaikkiaan HJS:ltä onnistui maalinteossa keväällä 14 pelaajaa.

Myös HJS:n puolustus on ollut kapteeni Paavo Aholan (kuvassa vasemmalla) johdolla rautaa, sillä HJS:n vastustajat ovat onnistuneet maalinteossa tällä kaudella vasta kolme kertaa.  

Loiske on tehnyt pelaamissaan 11:ssä ottelussa 19 maalia ja päästänyt 29 maalia. Tehokkain Loiske-pelaaja on ollut kesken kauden Ilves-Kissoista siirtynyt Berat Grabovci 11:llä maalillaan. Näistä maaleista seitsemän on syntynyt hänen viidessä Loiske-paidassa pelaamassaan ottelussa.  

HJS:n ja Loiskeen välinen ottelu pelataan Kaurialassa lauantaina 20.7. klo 18.30. Liput 5 euroa, HJS:n jäsenkorttilaiset sekä alle 16-vuotiaat pääsevät peliin ilmaiseksi. Otteluisäntänä toimii Mehiläinen. Tervetuloa!

 

Kuva: Riku Hasari