HJS ja Härmä yhteisjoukkueella B-tyttöihin


HJS ja Härmä ovat solmineet kolmivuotisen yhteistyösopimuksen, jolla sovitaan B-tyttöjen ja naisten edustusjoukkueen välisestä yhteistyöstä vuosille 2018-2020. Kaudella 2018 B-tytöt pelaavat yhteisjoukkueena nimellä Härmä YJ. Vuodesta 2019 alkaen B-tyttöjen sarjapaikan hallinnointi siirtyy HJS:lle ja Härmä jatkaa edelleen naisten joukkueen hallinnointia. Seurat tekevät myös virallisen yhteistyöseurasopimuksen, jonka myötä nuoret pelaajat voivat pelata aikuisten sarjoissa ilman seurasiirtoja.

 

B-tytöt yhteisharjoituksissa Meijerin kentällä

 

”Pelaajien etu tulee olla seuratoiminnan keskiössä. Nyt solmitulla sopimuksella selkeytämme tyttöpelaajien polkua paikallisesti ja mahdollistamme niin B-tyttöjen kuin Härmän naistenjoukkueen elinvoimaisuuden tuleville vuosille. Tyttöpelaajien määrä on noussut huomattavasti ja jatkossa HJS:n junioriputki tuottaa entistä enemmän pelaajia myös edustusjoukkuetasolle.” Iloitsee HJS:n toiminnanjohtaja Ville Dahlman.

 

Härmän puheenjohtaja Harri Uschanov korostaa yhteistyön pitkäjänteisyyden merkitystä. ”Hienoa että yhteistyötä seurojen välillä on nyt saatu aikaiseksi. Tämä yhteistyö palvelee molempia seuroja ja mahdollistaa nuorille Hämeenlinnalaisille tyttöpelaajille polun naisten sarjoihin. On erittäin tärkeää, että sopimus on monivuotinen. Iso kiitos kuuluu meidän naisten joukkueen valmentajille ja HJS:n B-tyttöjen valmennukselle, sillä heillä kaikilla oli suuri osuus sopimuksen valmistelussa ja toteutuksessa.”

 

Valmentajat tyytyväisiä yhteistyön alkumetreihin

Joukkueen valmennuksessa toimivat mm Tero Helin, Ari Sainio ja Marko Järvenpää

B-tyttöjen päävalmentajana toimii kaudella 2018 Simo Tuomala, joka uskoo nyt solmitun yhteistyö sopimuksen palvelevan kokonaisuutena hämeenlinnalaista tyttö- ja naisjalkapalloa. ”Ilman yhteistyötä ei Hämeenlinnassa olisi pelattu tulevalla kaudella B-tyttöjen pelejä valtakunnallisella tasolla. Yhteistyö mahdollistaa pelaamisen B-tyttöjen ykkösessä. B-tyttöjen 1. divisioona on sopivan tasoinen peliympäristö ja tarjoaa samalla hyvän kasvualustan kohti naisten pelejä. Harjoittelemme neljä kertaa viikossa ja ringissä on mukana 24 pelaajaa. Kausi on lähtenyt käyntiin hyvin ja yhteistyö Härmän naisten kanssa on toiminut loistavasti.”

 

Härmän naisten päävalmentaja Tero Helin on mielissään pelaajien laadukkaan arjen paranemisesta ” Yhteistyö on aika iso juttu Hämeenlinnalaiselle nais- ja tyttöjalkapallolle. Hienoa että tällä kertaa tahtotaso oli niin korkea, että se myös saatiin aikaiseksi. Nyt kaupungissa päästään pelaamaan myös B-tyttöjen ykköstä, joka olisi muuten jäänyt toteutumatta. Naisten joukkueen kannalta monivuotinen yhteistyö on hyvä asia, sillä B-tytöissä on useita potentiaalisia pelaajia, joita tullaan myös näkemään Härmän naisten peleissä jo tulevalla kaudella.”


Härmä YJ:n edesottamuksia voit seurata mm joukkueen Facebook-sivuilta

https://www.facebook.com/btytot/

Kuvat: Kai Savonniemi