HJS:llä on edessään tiukka koitos Tampereella
Julkaistu: 19.08.2022 22.05

HJS:llä on edessään tiukka koitos Tampereella

Hämeenlinnan Jalkapalloseura yrittää säilyttää hyvän vireen huomenna, kun se matkustaa Tampereelle sarjassa kakkosena olevan Ilves-Kissojen vieraaksi.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen ei jättänyt hämeenlinnalaisittain jälkipolville kerrottavaa, kun tamperelaiset pyyhälsivät HJS:n yli Pullerilla pelatussa ottelussa numeroin 0-4. Ottelu toimi kuitenkin HJS:n kannalta käänteentekevänä, sillä tuon illan jälkeen tahti muuttui perusteellisesti.

“Se oli kaikilta osin murheellinen esitys meiltä ja se peli tuli keväällä käsiteltyä erittäin perusteellisesti. Silloin sovimme, että se ei toistu eikä ole toistunutkaan. Olemme petranneet sen jälkeen ja kasvattaneet selkärankaa ettemme ole lannistuneet takaiskuista. Sillä tiellä haluamme jatkaa tästä eteenpäin”, sanoo HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen.

Ilves-Kissat on porskuttanut sarjan kärkipaikoilla kauden alusta lähtien.

“Se on pystynyt maaleja tekemällä voittamaan ison määrän pelejä. Heillä on paljon laadukkaita hyökkäyspään pelaajia, jotka pystyvät täydentämään toistensa ominaisuuksia. Heillä on hyvä sekoitus osaamista sille osa-alueelle ja ovat pystyneet käyttämään sitä hyödyksi. Meidän tehtävä huomenna on riisua ne aseet”, Hakanen toteaa.

Viime aikoina kovasti toistunut mantra tärkeistä pisteistä pätee taas huomenna. HJS:llä olisi voitolla mahdollisuus nousta kahden pisteen päähän Ilves-Kissoista pelin vähemmän pelanneena.

“Olemme jatkaneet hyvää treenaamista. Kesätauon jälkeinen kolmeviikkoinen on mennyt tosi hyvällä ilmeellä ja näkee, että jätkillä on nälkää. Sitä lähdetään huomenna jalostamaan kentälle. Nyt vaan huomenna täysi keskittyminen siihen, että pystymme parhaimpaamme. Se on tiedossa, että jos tekeminen jää vähän vajaaksi niin tässä sarjassa mikään jengi ei pääse pisteille. Huomenna pitää taas pystyä nostamaan oma maksimitaso kentällä esiin joka ikisellä pelipaikalla”, Hakanen kertoo.

HJS pelaa seuraavan viikon aikana pisteistä niin Ilves-Kissoja, Jazzia kuin Honka/Akatemiaa vastaan. Loppukauden panosten kannalta edessä ovat tärkeät pelit.

“Ihan inhimillisellä tahdilla pelit ovat. Kolme välipäivää aina niin siinä ehtii palautumaan ja rakentamaan nousujohteisesti peliä. Näitä on ollut ennenkin ja hyvin olemme selvinneet. Tärkeintä on, että keskitymme huomiseen emmekä siihen mikä odottaa seuraavalla viikolla. Kaikki fokus on huomisessa ja sen jälkeen mietitään tulevaa”, Hakanen tähdentää.

Ilves-Kissat – HJS lauantaina 20.8. kello 18:00 Kaupin tekonurmella.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30