​HJS nappasi pisteet Jazzilta ja vahvisti asemiaan kärkitaistossa
Julkaistu: 25.08.2022 13.50

​HJS nappasi pisteet Jazzilta ja vahvisti asemiaan kärkitaistossa

Hämeenlinnan Jalkapalloseura ei menettänyt toista kertaa kahden maalin johtoa Jazzia vastaan, vaan klaarasi porilaisista hienon 2-0-voiton. HJS:n maalit syntyivät Gaaid Abshir Mahamedin ja Eemeli Raittisen toimesta.

“Tosi kovatasoinen Kakkosen peli. Vastustaja oli hyvä, mutta olimme vielä parempia. Tiesimme, että kaikki täytyy pistää peliin ja taas kerran jätkät näyttivät, että 100 % oli pelissä ja vähän ylikin. Se riitti loistavasti”, luonnehti kauden 11 maalinsa iskenyt Raittinen.

Ottelun ensimmäinen vartti pelattiin lähestulkoon kokonaan HJS:n kenttäpäädyssä, kun Jazz tuli peliin vahvalla pallollisella otteella siinä missä kotijoukkueen pelaamisessa oli käynnistymisvaikeuksia.

“Olimme huonoja pelin kääntämisessä ja paine oli sen myötä jatkuvaa omassa päässä. Jazz pääsi hyökkäämään muutaman kerran vauhdikkaasti, kun teimme arviointivirheitä ja nukahduksia linjan puolustamisessa. Sen jälkeen saimme juonesta kiinni. Pääsimme itsekin pallolliseen pelaamiseen käsiksi ja viemään peliä vastustajan päätyyn. Löysimme tiloja linjojen välistä ja reunoilta, ja loimme uhkaa hyökkäyssuuntaan koko ajan paremmin. Prässeihin tuli tehoja ja kakkospallojen voittaminen alkoi kääntämään painopistettä meille”, kertoi HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen.

Jazz sai ensimmäisen vaaranpaikan kahdeksannella minuutilla, kun se murtautui vasemmalta boksiin, mutta veto pienestä kulmasta meni takatolpan ohi.

Hetkeä myöhemmin Eino-Iivari Pitkälä laukoi viuhuvan vapaapotkun, mutta Joonas Immonen torjui kohti suuntautuneen laukauksen varmasti.

HJS oli siirtyä 1-0-johtoon 12 minuutilla. Lauri Kestin matala keskitys oikealta laidalta tuli pilkun kohdalla vapaana olleelle Mahamedille, mutta tähtäintään vasta viritellyt mies ei saanut kunnon osumaa palloon.

Pelinsä rullaamaan saanut HJS oli lähellä maalia 19 minuutilla. Tuomas Lähdesmäki antoi keskialueen vapaapotkun nopeasti vasemmalle Mahamedille, joka löysi keskityksellään boksiin nousseen Innocent Nshizirungun, mutta uran ensimmäinen maali Kakkosessa jäi vielä odottamaan, kun Jazz-maalivahti Dragomir Alexandru-Iulian venyi hyvään torjuntaan.

Minuuttia myöhemmin oli kuitenkin aika tuulettaa. Raittinen ja Kesti mursivat Jazz-puolustuksen oikealla laidalla. Kestin keskitys löysi toistamiseen maalin edestä Mahamedin, joka viimeisteli varmasti pallon maaliin.

Jazz hyökkäsi vauhdikkaasti vasenta laitaa pitkin 26 minuutilla. Pystysyöttöön nousseen Jazz-hyökkääjän veto pysähtyi Immosen jalkatorjuntaan.

Jakson viimeinen paikanpoikanen syntyi Mahamedille, joka pääsi laukomaan kulman jälkitilanteesta, mutta pallo lähti tällä kertaa taivaan tuuliin.

HJS jäädytti pelin kahden maalin johtoasemassa

Toisen jakson alkua edettiin tasatahtiin. Jakson ensimmäinen paikka tuli riiston jälkeen Raittiselle, joka peippaili vasemman jalkansa vapaaksi boksin rajalla, mutta veto suuntautui maalin yli.

Jazz pääsi yrittämään kulmapotkusta, kun Immosen nyrkkeily putosi suoraan porilaispelurin jalkaan, mutta HJS:n onneksi viimeistely-yritys meni yli.

Michael Faber pääsi tykittämään tulisesti vastapalloon tunnin kohdalla, mutta Immonen torjui laukauksen kulmapotkuksi.

Erikoistilanteista parhaat mahdollisuutensa saanut Jazz oli tasoittaa 69 minuutilla, kun porilaispelaaja nousi korkeimmalle takatolpalla, mutta palloa haettiin tämänkin yrityksen jälkeen Kaurialan etukaarteen mondolta.

HJS:n toinen maali oli Eemeli Raittisen huikea yksilösuoritus. Hyökkääjä katkaisi hieman keskiviivan paremmalla puolella Jazzin heikon puolenvaihdon. Hän nousi pallon kanssa Jazz-boksiin kolmen pelaajan estelemänä, mutta laukoi pallon oikealla jalallaan porilaisten maalin etukulmaan ja ryntäsi tuulettamaan kohti kulmalippua. Vasenjalkainen Raittinen teki Ilves-Kissoja vastaan molemmat maalinsa oikealla jalalla ja jatkoi hyväksi todetulla kaavalla myös keskiviikkona.

“Muutaman kerran aiemminkin pääsin jo testaamaan, mutta ei uponnut. Hyvä, että seuraavalla upposi ja oikea jalka on näköjään nyt kuumana” mies naureskeli.

HJS keskittyi toisen maalin jälkeen suojelemaan omaa maalia, jonka myötä Jazz pääsi pitämään pitkiä aikoja palloa. Mitään vaarallista porilaiset eivät saaneet aikaiseksi ja vahvasti toiminut puolustuspelaaminen takasi HJS:lle kauden kolmannen nollapelin.

“Siinä olimme parempia kuin Porissa. Saimme johtoaseman ja pystyimme jäädyttämään sen kivasti. Pallot tulivat kaukaa eikä Jazzilla ollut oikein muuta kuin pari pomppua boksissa ja erikoistilanteet. Nollapelin eteen pitää aika monen jutun osua kohdalleen ja tänään tuli onnistumisia oman maalin edessä. Se oli taas hyvää ja jämäkkää tekemistä”, Hakanen sanoi.

Hakanen kuulutti ennakossa, että homman on pysyttävä näpeissä koko pelin. HJS onnistui tehtävässään kaiken kaikkiaan hyvin, vaikka jonkinlaisia haasteita myös piisasi.

“Ekalla jaksolla haaste oli enemmän puolustamisessa. Sinkoilimme vähän ja Jazz pääsi haluamilleen alueille. Sen saimme tauolla korjattua ja teimme toisella jaksolla Jazzin aseettomammaksi. Pallollisessa pelaamisessa löysimme hetkiä, milloin haavoittamme vastustajaa ja tilanteenvaihdoissa tuli myös iso petraaminen”, Hakanen totesi.

Raittinen kertoi, että HJS:n pallollinen pelaaminen otti askeleita eteenpäin viime otteluihin verrattuna.

“Saimme pelattua ekalla jaksolla pidempiä syöttöketjuja. Vähän vielä enemmän kun olisi ollut malttia niin olisimme saaneet pidettyä peliä hallussa paremmin. Toisen maalin jälkeen pelasimme enemmän puolustuksen kautta, mutta se oli erittäin vahvaa. Boksipelaaminen ja linjan toiminta meni tosi hyvin.”

HJS nappasi keskiviikkona neljännen peräkkäisen voittonsa ja nousi sarjataulukossa neljänneksi kahden pisteen päähän kärjestä.

“Jätkät luottavat toisiinsa ja pitävät kentällä hauskaa. Sieltä se tulee”, Raittinen mainitsi.

Raittisen elämässä ovat puhaltaneet uudet tuulet, kun hän aloitti opinnot lääketieteellisessä Oulun yliopistossa ja tutustuu loppukauden ajan intensiivisesti VR:n matkustusmukavuuteen. Peliesityksiin reissaaminen ei ole vaikuttanut millään tavalla, kuten eilen nähtiin.

“Selkä on jumissa, ei se muuten ole vaikuttanut”, hyökkääjä nauroi.

“Tokalla jaksolla oli jokainen askel tuskaa, kun jonkun krampin iski päälle viime pelin jälkeen, mutta se saadaan auki seuraavaan peliin. Pystyn tarvittaessa käymään Oulun joukkueiden kanssa treenaamassa ja tulen tänne valmistaviin treeneihin sekä peleihin. Kyllä se tässä menee”, Raittinen vakuutti.

HJS pelaa seuraavan ottelunsa sunnuntaina, kun se matkustaa Espooseen Honka/Akatemian vieraaksi. Honka on mukana tiiviissä taistelussa paikoista loppusarjassa.

“Perjantaina valmistaudutaan ja kerätään rivit kasaan. Tahti on sama kaikille. Työ jatkuu sunnuntaita kohti nälkäisenä. Kiva peli on taas edessä”, Hakanen sanoi.

Kokoonpano:

Joonas Immonen

Lasse Kivinen

Miika Kolsi

Giscard Mosamete (Severi Keskitalo 54’)

Gaaid Abshir Mahamed

Prince Mokuma

Tuomas Lähdesmäki (Harry Kossigbo 71’)

Innocent Nshizirungu (Simo Paakkanen 46’)

Lauri Kesti (Jonni Thusberg 71’)

Ossi Lehtonen (Kalle Kopra 38’)

Eemeli Raittinen

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30