HJS matkustaa FC Honka/Akatemian vieraaksi
Julkaistu: 27.08.2022 18.54

HJS matkustaa FC Honka/Akatemian vieraaksi

Hämeenlinnan Jalkapalloseura jatkaa Kakkosen pelejään huomenna Espoossa, jossa se kohtaa FC Honka/Akatemian. Totuttuun tapaan myöskään sunnuntain pelin pisteiden tärkeyttä ei voi korostaa ääritiukassa B-lohkossa, sillä sarjan neljänneksi noussut HJS on vain kolme pistettä kuudentena olevan espoolaisjoukkueen edellä.

Espoolaisten vire on viime otteluissa ollut vaihtelevaa. Kolmea perättäistä tappiota seurasi kuitenkin tiistaina kova voitto vierasottelusta Klubi 04:sta vastaan, joten kummatkin joukkueet saapuvat huomiseen otteluun onnistumiset allaan.

“Pelin luonne ja alusta muuttuvat. Ne tekevät pelistä hieman erilaisen, mutta olemme taas siirtyneet tekonurmelle ja sinut sen kanssa. Tiedämme millainen vastustaja tulee vastaan, mutta samat teesit pätevät edelleen: pitää olla valmis pelaamaan ja pärjäämään”, kertoo HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen.

Joukkueiden kauden avauskohtaaminen Kaurialassa oli HJS:n juhlaa, kun joukkue paukutti espoolaisten verkkoon viisi maalia hienossa 5-2-voitossa. Tuolloin ottelu pelattiin Kaurialan vielä muhkuraisella luonnonnurmella tekonurmen sijaan.

“Tekninen suorittaminen muuttuu. Alusta pelasi ehkä meidän pussiin siinä pelissä ja vei Hongan pelistä pois elementtejä, joita se haluaa tehdä. Honka pystyy tutulla kentällä varmasti liikuttamaan palloa ja ottamaan pelin hallintaa itselleen, mutta meidän tehtävä on vastata siihen omilla aseilla ja tehdä homma heille vaikeaksi.”

“Viimevuotinen vierailu on hyvin muistissa, jolloin ensimmäinen jakso oli hankala, mutta toisella otimme ohjat itsellemme. Kun olimme parempia puolustussuuntaan niin saimme vastustajan pelin virtausta paremmin katki. Samoista asioista on kyse sunnuntainakin ja vaikkei joukkue olekaan identtinen niin viime vuonna matkassa olleet pelaajat pystyvät ottamaan siitä pelistä opiksi”, Hakanen toteaa.

Sunnuntain ottelu on HJS:lle kolmas kahdeksaan päivään. Kolme välipäivää edellisestä ottelusta on käytetty huolellisesti.

“Palautuminen on ollut käynnissä ja katseet käännetty peliin. Virettä on hoidettu sunnuntaita kohti nousujohteisesti. Fyysinen vire on yksi avainasia ja toinen on se, että saamme taas latauksen mukaan. Edelleenkään ei tarvitse ajatella, että homma niiltä osin mihinkään muuttuisi”, Hakanen sanoo.

FC Honka/Akatemia - HJS sunnuntaina 28.8. kello 15:00 Tapiolassa.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30