HJS joutui nöyrtymään Espoossa
Julkaistu: 28.08.2022 18.42

HJS joutui nöyrtymään Espoossa

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran neljän ottelun voittoputki katkesi Espoossa, kun FC Honka/Akatemia naulasi taululle selvät 3-0-lukemat.

Ottelun tauolle lähdettiin tasatilanteessa, mutta Honka käänsi pelinhallintansa toisella jaksolla maaleiksi, kun Aapo Venermo iski tunnin kohdalla ensimmäisen maalin pilkulta ja Baba Haruna viimeisteli kaksi lähes identtistä osumaa maalin edestä.

“Tänään hävisimme paremmalle joukkueelle. Emme olleet riittävän hyviä puolustussuuntaan kokonaisuutena, oli liikaa välejä emmekä päässeet riistämään riittävän hyvin. Honka purki prässiä, josta tulee lisää juoksumetrejä. Alussa selvisimme niistä ihan hyvin, mutta toisella jaksolla emme”, mietti HJS:n päävalmentaja Lauri Hakanen.

Honka hallitsi ottelussa palloa enemmän kuin HJS:n suunnitelmissa oli. HJS:n oma tekeminen pallolla jäi muutamia hetkiä lukuun ottamatta liian heikkotasoiseksi eikä positiiviset tilanteenvaihdotkaan olleet tänään totutulla tasolla.

“Pallollisessa pelaamisessa emme olleet niin hyviä, että se olisi antanut meille peliotetta vahvemmin. Ihan hyviä juttuja oli ajoittain, mutta liian vahvaa Hongan hallintaa oli pelin virtaus. Pallollinen työskenteleminen ja tuet pallon ympärillä olivat liian hitaita. Honka pääsi häiritsemään ja pallollista pelaamista oli liian helppo lukea. Pallollisella oli liian vähän vaihtoehtoja, jolloin Hongan oli helppo puolustaa”, Hakanen mietti.

“Kun saimme pallolliselle useamman vaihtoehdon niin tulimme pelaamalla ja saimme kontrolloitua vastustajan puoliskolla. Rauhatonta se kuitenkin oli tänään emmekä päässeet sille tasolle, mitä pelin voittamiseen olisi tarvinnut.”

Honka hyökkäsi heti ottelun alussa vaarallisesti oikealta laidaltaan murtautuen HJS-boksiin. Honka-hyökkääjä pääsi ampumaan lähietäisyydeltä, mutta veto lähti maalin yli.

Joonas Immonen pääsi torjuntatöihin seitsemännellä minuutilla, kun Saku Heiskanen pääsi tykittämään 25 metristä.

HJS:n paras paikka maalintekoon tuli Prince Mokumalle. HJS riisti pallon Hongan alueella ja Mokuma laukoi tempokuljetuksensa jälkeen terävästi, mutta harmittavasti tolppaan.

22 minuutilla Severi Keskitalo löysi Eemeli Raittisen hyökkäysalueella. Raittinen nousi boksiin, mutta veto jäi löysäksi Honka-puolustuksen estäessä tilannetta riittävästi.

Hongan maali oli lähellä 29 minuutilla. Haruna pääsi puskemaan keskityksestä, mutta Immonen venyi upeaan torjuntaan pitäen pelin maalittomana.

Honka sai jakson viimeisestä tilanteesta hässäkän HJS-maalille kulmapotkusta, mutta Miika Kolsi oli maaliviivalla oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja pelasti HJS:n takaiskulta.

Honka karkasi toisella jaksolla

HJS:n ottelun paras vaihe osui toisen jakson ensimmäiseen kymppiminuuttiseen.

Pitkä pallonhallintavaihe oli avata Jonni Thusbergille hyvän paikan Tuomas Lähdesmäen keskityksestä, mutta Thusberg ei HJS:n harmiksi aivan saanut kontrolloitua vetoa aikaiseksi.

HJS sai vielä yhden paikan siirtyä johtoon, mutta Raittisen pusku Lähdesmäen keskitykseen meni maalin ohi.

Tämän tilanteen jälkeen HJS:n sunnuntai lähti valitettavaan alamäkeen. Honka nousi tunnin kohdalla vasenta laitaa niin vahvasti, että Keskitalo joutui kaatamaan rangaistusalueella Honka-pelaajan. Immosen torjuttujen pilkkujen putki ei saanut jatkoa, vaan Venermo viimeisteli varmasti Hongan johtoon.

Honka iski uudestaan 10 minuuttia myöhemmin. Nopea hyökkäys vasemmalta laidalta puhkoi HJS-puolustuksen ja Haruna viimeisteli lähietäisyydeltä pallon varmasti maaliin.

Hongan illan viimeinen osuma oli lähes identtinen, kun se murtautui jälleen vasemmalta laidaltaan boksiin, jossa Haruna oli hakeutunut samalle alueelle maalintekoon ja iski illan toisensa.

HJS vaihtoi toisen maalin jälkeen kolmen topparin linjasta 4-4-2-muodostelmaan ja nosti riskitasoja pelaamisessaan selvästi, mutta se ei vaikuttanut pelin luonteeseen HJS:n kannalta positiivisesti. Honka pääsi vielä pariin kertaan yrittämään maalintekoa avautuneisiin tiloihin, mutta Immosen torjunnat pitivät numerot loppuun asti 3-0:ssa.

“Aloitimme toisen jakson ihan hyvin ja kontrolloimme ekaa kymppiä. Sitten yhdestä nopeasta hyökkäyksestä pallo pilkulle. Honka löysi hyvin ulospääsyjä prässeistä, teki toisen ja peli kuoli käytännössä siihen”, Hakanen totesi.

Honka pelasi sunnuntaina erinomaisen ottelun eikä jättänyt HJS:lle lopulta saumoja.

“Honka oli hyvä tänään ja hatunnosto siitä heille. He olivat hyvällä ryhmällä liikkeellä ja meidän olisi pitänyt venyä lähelle maksimia. Viime peleissä olemme venyneet hienosti ja nyt palasimme maan pinnalle. Nyt vaan seuraavaa peliä kohti ja siinä on parannettava, jos sen matsin haluamme voittaa”, Hakanen sanoi.

HJS pelaa seuraavan kerran perjantaina 2.9. kello 18:30 Kaurialassa Kaarinan Poikia vastaan. Tervetuloa!

Kokoonpano:

Joonas Immonen

Lasse Kivinen

Miika Kolsi

Severi Keskitalo (Veikko Lamminmäki 77’)

Jonni Thusberg

Prince Mokuma

Tuomas Lähdesmäki

Innocent Nshizirungu (Miika Paussu 64’)

Lauri Kesti (Gaaid Abshir Mahamed 77’)

Eemeli Raittinen

Kalle Kopra (Harry Kossigbo 64’)

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30