Jaakko Puronaho astuu Tomi Mäkelän saappaisiin HJS:n Terve urheilija -konseptissa
Julkaistu: 25.10.2022 14.00

Jaakko Puronaho astuu Tomi Mäkelän saappaisiin HJS:n Terve urheilija -konseptissa

Jaakko Puronaho ottaa vetovastuun Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry:n Terve urheilija -konseptista kolmevuotisella sopimuksella. Puronaho aloittaa tehtävässä 1.11.2022.

Puronaho on koulutukseltaan ja ammatiltaan fysioterapeutti (AMK). Hän suorittaa tällä hetkellä myös urheilufysioterapiaan erikoistavia opintoja.

Entisellä HJS-pelaajalla ja vahvan jalkapallotaustan omaavalla Puronaholla on monen vuoden kokemus HJS:n edustusjoukkueen valmennusryhmästä, jossa hänen päätehtäviään olivat muun muassa pelaajien kuntoutuspolun kehittäminen ja fysiikkaharjoittelun suunnittelu päävalmentaja Lauri Hakasen kanssa.

“Haluan viedä kaikkia osa-alueita entisestään eteenpäin. Pelaajien urheilullisuutta on saatu nostettua jo paremmalle tasolle ja sitä työtä jatkan. Lajin vaatimuksiin pitää pystyä vastaamaan vielä paremmin. Minun näkökulmasta se tarkoittaa, että pystymme voiman, kestävyyden ja juoksukapasiteetin osalta taistelemaan vielä paremmin eri ikäluokissa. Samalla haluan tuottaa terveitä ja entistä parempia urheilijoita”, Puronaho kertoo.

Terve urheilija –konsepti luotiin HJS:ään kolme vuotta sitten fysioterapeutti Tomi Mäkelän johdolla, jonka määräaikainen sopimus HJS:n kanssa loppuu tämän kuun päätteeksi.

“Olen todella innoissani, kun saan täyttää Tomin saappaat. Pääsen jatkamaan erittäin hyviltä pohjilta, sillä Tomi on tehnyt ison työn olosuhteiden, urheilullisuuden ja harjoittelukulttuurin kehittämisessä jokaisessa ikäluokassa. Arjessa näkee yhä enemmän, miten joukkueet tekevät oheisharjoitteita, joilla on erittäin iso rooli siinä, kuinka pystymme harjoittelemaan itse lajia. On hyvä päästä jatkamaan, kun on jo käynnissä oleva juttu.”

“Tehtävä on oikeastaan sellainen, mitä en ole ikinä tehnyt, mutta se vain lisää mielenkiintoa, koska pääsen alueelle, joka on uutta ja kehittää samalla itseäni. Tämä sopii minulle varmasti hyvin ja täytyy muistaa, että emme kehitä vain pelaajia, vaan koko ympäristöä, johon kuuluu valmentajat, minä itse ja monet muut.”

Hämeenlinnan Jalkapalloseura ry:n toiminnanjohtaja Tommi Laitila on tyytyväinen, että seura onnistui kiinnittämään Puronahon kehittämään Terve urheilija -konseptia.

"Tomin luoman raamin jatkamiseen Jaakko on täydellinen huippuammattilainen meille. Jaakolla on kokemusta futiksen vaatimustasosta seuran sisällä ja maajoukkueiden matkasta. Hän on samantyyppinen henkilö eli valmis kehittämään uutta ja luomaan entistä parempaa polkua HJS:n pelaajille ja valmentajille. Olen äärettömän tyytyväinen, että saamme Jaakon jatkamaan tätä työtä", Laitila sanoo.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura Ry (HJS ry)

Härkätie 17, 13600 Hämeenlinna

Y-tunnus: 1582099-2

toimisto@hjs.fi / 045 120 5771

Toimiston aukioloajat:

Ma: suljettu

Ti: 13‒19, ke-pe: 9‒15.30